Zeka Sorusu 5

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TheExplorer

Üye
    Konu Sahibi
Zeka Sorusu 5
3 arkadaş para birleştirip radyo almaya gidiyorlar.Radyo 30 YTL hepsi 10'ar YTL koyup radyoyu alıp gidiyor. Fakat sonra tezgahtar radyonun indirime girdiğini ve 25 YTL ye düştüğünü hatırlıyor. Çırağına 5 YTL veripgidip para üstünü iade etmesini istiyor.Çırak 5 YTL yi 3 kişiye bölüştüremeyeceğini düşünüp 2 YTL yi cebine atıyor ve 3 YTL yi 3 kişi arasında bölüştürüyor.Böylece radyoyu 9 liraya almış oluyorlar.

Şimdi: 9x3=27 çırakta cebine 2 YTL attı 27+2=29

Peki geriye kalan bir YTL ye ne oldu?

• Beğen
Tepkiler: Twitter

Hasan

Üye
tezgahtar salladım haa:D

fnldstntn

Üye
Tezgahtarın cebine attığı 2 lira 9x3=27 ye dahil geri kalan 3 lirayıda 3 arkadaş aldı ettimi sana 30 lira..

• Beğen
Tepkiler: TheExplorer
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Benim anlamadığım kısım:

Çırak 5 YTL yi 3 kişiye bölüştüremeyeceğini düşünüp 2 YTL yi cebine atıyor ve 3 YTL yi 3 kişi arasında bölüştürüyor.Böylece radyoyu 9 liraya almış oluyorlar.

Şimdi: 9x3=27 çırakta cebine 2 YTL attı 27+2=29

Peki geriye kalan bir YTL ye ne oldu?

Çırak 5 liranın 2 lirasını alıyor, kalan 3 lirayı 3 kişiye bölüştürüyor. Yani 3 kişinin her biri 1 lira alıyor. Onlar 30 lira vermişti, 3 lira aldılar. Burada 27 lira radyoya ödemiş oluyorlar. Böylece her bir kişi 9 liraya radyoyu almış oluyor. Böyle karışık.

Normalde 25 liranın üzerine 3 lira eklersen 28 lira yapar, 2 lirada çırakta 30 lira :oke: Böyle daha mantıklı :ehe

• Beğen
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Radyonun fiyatı 25 tl + çırak 2 tl dolandırmış = 27 tl
27tl radyonun fiyatı + para üstü 3tl = 30 tl :)

• Beğen

TheExplorer

Üye
    Konu Sahibi
Tezgahtarın cebine attığı 2 lira 9x3=27 ye dahil geri kalan 3 lirayıda 3 arkadaş aldı ettimi sana 30 lira..

Benim anlamadığım kısım:

Çırak 5 liranın 2 lirasını alıyor, kalan 3 lirayı 3 kişiye bölüştürüyor. Yani 3 kişinin her biri 1 lira alıyor. Onlar 30 lira vermişti, 3 lira aldılar. Burada 27 lira radyoya ödemiş oluyorlar. Böylece her bir kişi 9 liraya radyoyu almış oluyor. Böyle karışık.

Normalde 25 liranın üzerine 3 lira eklersen 28 lira yapar, 2 lirada çırakta 30 lira :oke: Böyle daha mantıklı :ehe

Radyonun fiyatı 25 tl + çırak 2 tl dolandırmış = 27 tl
27tl radyonun fiyatı + para üstü 3tl = 30 tl :)

Herkes doğru bilmiş maşallah,tebrikler.:D

Yarınki soruya hazır olun.:eller:

ibrother

ibrother

Üye
o nasıl hesaplama baştan mantık hatası var.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
tüh be geç kaldım hemen vermişsiniz cevabı :)

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Matematik işlemlerinde öncelik sırası var. önce çarpma yada bölme işlemi sonra çıkarma toplamı işlemi
Bunu uygulayınca cevap hemen ortaya çıktı :)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Akıllıca :eller:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt