Zeka Sorularınız Varsa Alalım!!!

    Konu Sahibi
Bir kuyumcu hırsızlığı davasında 3 zanlı tutuklanmış. Bunlar Ahmet, Faruk ve Hasan beymiş. Bunlardan sadece biri hırsızlık yapmıştır. Söyledikleri şudur:
Ahmet bey: Suçu ben işlemedim. Ben o gün çalışıyordum, demiş.
Faruk bey: Suçu ben işlemedim. Ben işyerimde masa başında oturuyordum, demiş.
Hasan bey: Ben suçsuzum. Ben iş arıyordum, demiş.
Peki o zaman suçu kim işlemiş?
 
Ben sorayim bide
7 ve 11 dakikayi olcen 2 kum saati ile 15 dk nasil olculur?
(Biraz basit oldu ama )
 
Adamın biri bir parkta ölü bulunur! Olay yerine gelen dedektifimiz makdülün üzerini arar
Kimse suçunu kabul etmez.
 
Faruk Bey
 
    Konu Sahibi
Kimse suçunu kabul etmez.
Soruyu geçelim diye cevabı veriyorum.
Ahmet bey Faruk beyin elemanıdır. Hasan beyde iş ararken Faruk beyin iş yerine gider. Hepsi işyerinde olur ve bu 3'ü birlikte suç işlemiş olur.
 
Tepkiler: hasaneness
Bir odada 3 lamba var baska odada lambalara ait 3 anahtar vardir. Lanbalar baslangicta sonuktur. Lambalarin bulunfugu odaya sadece bikez gecilebilir. Hangi anahtarin hangi lambayi yaktigini nasil anlariz?
 
Bir odada 3 lamba var baska odada lambalara ait 3 anahtar vardir. Lanbalar baslangicta sonuktur. Lambalarin bulunfugu odaya sadece bikez gecilebilir. Hangi anahtarin hangi lambayi yaktigini nasil anlariz?
Bu soruda anahtar değilde düğme değil miydi onlar
 
Tepkiler: mürteza16
Bunu ben söylemim başkası söylesin bunu biliyorum
 
Adamın biri parkta ölü bulunmuştur. Olay yeri incelemesi için gelen ekip vakit kaybetmeden kimlik ve delil araştırmasına başlarlar. Araştırma neticesinde makdülün üzerinden bir psikiyatriste ait olduğu anlaşılan kart vizit çıkmıştır. Sonradan olay yerine gelen dedektifimiz makdülün üzerinden çıkan kart vizit üzerindeki numarayı arar ve psikiyatris doktora durumu anlatıp, makdülü teşhis için olay yerine gelmesini rica eder. Doktor, dedektife yarım saate kadar geleceğini söyler ve görüşme sonlandırılır. Doktor söylemiş olduğu süre içerisinde gelmiştir. Dedektifimiz, doktoru teşhis için makdülün yanına götürür ve gösterir. Doktora tanıyıp tanımadığı sorulur. Doktor, makdülü tanıdığını ve kendi hastalarından birisi olduğunu beyan eder. Dedektifimiz, polislere suçlunun doktor olduğunu söyler ve hemen tutuklamasını ister. Polisler bu duruma bir anlam verememişlerdir.!

Evet olay gayet net bir şekilde aktarıldı. Sorum şu; Dedektifimiz neden suçlunun doktor olduğunu düşünmüştür?