Zeka Geliştiren Oyunlar

Sponsorlu Bağlantılar

mehmeter046

Üye
    Konu Sahibi
Zeka Geliştiren Oyunlar


Bir dönemler atariler vardı. Yukarıdan gelen şekilleri alt kısımda duvar yapar bu şekilde zaman geçirirdik. Tabi bu oyunlar zamanla eskide kaldı. Nokia cep telefonları ile bu sefer yılana sarmıştık. Hız ve doğru zamanlama önemli idi. O zamanlar bir oyun satıcısına girdiğinizde size ilk söylediği bu oyunlar çocuğunuzu daha zeki yapar abi olurdu.

Bu tarz oyunlar geride kaldı. Piyasada artık atari bulmak zor. Playstationlar, Xbox lar çıktı. Ama satıcıların satış teknikleri halen aynı. Peki gerçekten bu oyunlar zekaya etki ediyor mu?

Aslında bazı oyunlar için cevap evet iken bazıları için hayır. Misal bir oyunda strateji geliştirmeniz, orduyu düzenlemeniz, savaşı yönetmeniz gerekiyorsa veya satranç gibi doğru hamleleri yapmanız gerekiyorsa zekayı geliştiriyor demektir. Ama eline bir silah alıp önüne geleni vurmaksa gaye, o zaman kusura bakmayın ama çocuğunuzun zekâsı değil, öldürme arzusu ve şiddet eğilimi artıyordur.

Kısacası hem geliştiren hem körelten oyunlar mevcut hayatımızda. Önemli olan doğru oyunları belirleyip çocuklarımızı onlara yöneltmek.Sizin için seçtiğimiz 5 oyunu inceleyebilirsiniz.

1- SOS OYUNU

S-O-S hepimizin bildiği belki de en popüler zeka oyunudur.S-O-S harflerini yan yana, çarpraz, yukarıdan aşağı gibi durumlara getirerek SOS yaparak puan kazanın.



2- MAHJONG TAŞLARI

Birbirinin aynısı olan mahjong taşlarından eşleri mouseniz ile belirlemeniz gerekiyor. Seçtiğiniz bölümde başarı kazandıktan sonra oyunun diğer bölümlerinde ilerleyebilirsiniz. Süreyi göz önünde bulundurarak hafızanızı test edin ve kazanan siz olun.



3- YİYECEKLERİ EŞLEME

0-7 Yaş arası çocuklar için uygun bir oyundur. Farklı türden oluşan yiyeceklerden aynı olanları mouseniz ile eşleyerek bitirmeye çalışıyorsunuz.



4- 2048 OYUNU


Güncel bir zeka oyunudır. 2048 Flash Oyununda 2 rakamı ve katlarıyla toplama işlemleri yaparak, 2048 sayısına ulaşmaya çalışılıyor. Tabi bunları 16 kareli bir oyun alanı içerisinde aynı sütunda ya da satırda bulunan aynı rakamları aşağı yukarı, sağa sola kaydırarak yapılıyor. Zeka ve dikkat isteyen oyunda eğer toplam 2048 sayısına ulaşabilirseniz oyunu bitirmiş olacaksınız.



5- SİNİR KÜPÜ

Oyundaki amacımız havada duran panelimizin üstündeki iki küpden oluşan dikdörtgenler prizmamızı havada asılı duran panelimizdeki deliğe sokmak.Bu uğraşı verirken kübümüz sürekli aşağıya düşüyor.Bu yüzden oyunun adı gerçekten sinir kübü olmayı hak ediyor.tam yaptım diyosun ahanda çevirdim deliği tutturdum nerde arkadaşım doğru aşağıya gidiyor küp,hadi baştan taklalar attırmaya çalışıyoruz kübümüze. Oyun toplam 33 levelden oluşuyor.Levelleri atladıkça oyun bize o an bulunduğumuz levelin passcode unu oyunun sağ üst köşesinde veriyor böylece oyunu tekrar tekrar baştan oynamadan kaldığımız yerden devam edebiliyoruz.Tek yapmamız gereken kaldığımız levelin passcodeunu kaydetmek ve Ana Menüdeki load stage e girmek.
 


maynipoh

maynipoh

Üye
2048 iyi oyundur
 
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
portal 1 ve 2 yi de rahatça ekleyebiliriz kanımca bu listeye, malum beynimin sınırlarını zorladığı bölümleri de mevcut :)
 


Üst Alt