zamanda yolculuk gerçekleşecek mi?..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
canturgay

canturgay

Üye
    Konu Sahibi
zamanda yolculuk gerçekleşecek mi?..

Zamanda yolculuk gerçek oluyor!

İnsanoğlunun en büyük düşlerinden biri olan zamanda yolculuk 3 ay içinde...

İnsanoğlunun en büyük düşlerinden biri olan zamanda yolculuk 3 ay içinde gerçek olabilir

Rus bilim adamları İsviçre’de yapılacak ve evrenin oluşumunu inceleyecek olan 9 milyar dolarlık deneyin bir zaman tüneline yol açacağını iddia etti

Canlı kopyalama, ısmarlama organlar, aya seyahat derken, iki Rus matematikçi, dün bilim gündemine damgasını vuracak bir açıklama yaptı ve “Mayıs ayında gelecekten gelen misafirler için hazırlanın” dedi.

İşin aslı ise, fizik biliminin gizemli ayrıntılarında gizli. İsviçre’nin Cenevre kentindeki Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi (CERN), mayıs ayında bugüne kadar yapılmış en büyük fizik deneyini gerçekleştirecek. 4 milyar dolara malolan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (Large Hadron Collider, LHG) ilk kez denenecek.

Bu deneyde, atomlar birbirlerine ışık hızına yakın bir hızla çarpışıtırılacak. Ortaya evrenin varolmasına neden olan “Büyük Patlama”nın ilk saniyelerinin küçük bir örneği çıkması bekleniyor. Böylece evrenin kökeniyle ilgili bilgi elde edilecek.

Bilim kurgu değil

Buraya kadar her şey kuantum yani parçacık fiziğinin alanı olarak gözüküyor. Ancak Moskova Steklov Matematik Enstitüsü’nden iki matematikçi Irinia Arefava ve Igor Volovich’e göre bu deney sırasında ortaya çıkan yüksek enerji, zamanda bir kırılma yaratacak. Atom düzeyinde bile olsa bir zaman tüneli oluşacak. Dünyanın sayılı matematikçilerinden Volovich’in bu iddiası bilim dünyasında “rüya ya da bilim kurgu” olarak değil ciddiyetle karşılandı. İddiayı dünyanın sayılı bilim dergilerinden İngiliz NewScientist, kapağına taşıdı.

the_poison

the_poison

Üye
eğer böyle bişe olursa gerçekten süper olur

leiche

leiche

Emekli Yönetici
ne güzel olur be ama olacak olsaydı bizim gelecektiki insanlar yapmıs bugune yani gecmişe gelirlerdi. yani gelecek ve gecmişe gitmek gibi bişe olmaz. bunlar matematik bilmiyor :D

GuNSTuR

GuNSTuR

Üye
ben inanmıyom zamanda yolculuk yapılacagına zaten akıl alırmı zamanda yolculuk yapılacagına o zamanda yolculuk ancak flımlerde olur demmekkı bu bılım adamlarıda cok televısyon izliyorlar

CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
Gerçekten Garip Bişey Olur:)

Nenmorin

Nenmorin

Üye
Ya saçma o matematikci kimmiş ya? daha 3 le 5 i toplayamaayan adam quantum fiziğinden bi zman tüneli icad edio çok saçma...Quantum da zaman yolculuğu yoqtur zamanın gerisinde kalmak vardır buda bir nevi geçmişten gelmek olabilir ama asla geleceğe dönülmez...Acaba matematik le hangi hesaplamaları yapmışlar da bu saçma yargıya varmışlar anlamak mümkün değil?

dreamnurse

dreamnurse

Üye
yapsınlar yapmasına ama atom bombasına dönmesin sonu

euprates

euprates

Üye
hiç samıyorum. gerçek olacağını

just4you

just4you

Üye
insan geçmişi ve geleceği kontrol altına alıca neler olur kim bilir şimdi ile sürüyle savaş var :S

keremerson

keremerson

Üye
Hiç sanmıyorum ama neeeeysee :islik

Ayberk q7

Ayberk q7

Üye
böyle bişey olursa müthişşşş bişey olur

canfps

Üye
bence şu anda olması imkansız bişey ayştayn ın zaman kavramı hakkında söylediklerini bileniniz var mı bilmem adam zamanı düz bir çizgi olarak görüyor eğer zaman içinde hareket edersek çizgiyi bükmemiz gerekecek bunda 1 gün önceye bile gitsek o çizgi tam diğerinin üzerine oturacak ve şu anda yaşana zaman ile geçmiş teki bir boyut birbirine girecek 2 boyut çakışıncada bir birini yok etmek zorunda kalacak artık gerisini siz düşünün...

Kaptan

Kaptan

Üye
bence gerkeLmeşmesi mümkün oLmaz.
beLki bi türLü 25-30 sene sonra geri gidinebiLinir fakat iLeri hayatta qidiLmez.

blackmetalic

blackmetalic

Üye
Ama olsa çok süper olur tabi kide bilim daha o kadar gelişmedi.........

goklerinhakimi

goklerinhakimi

Üye
çok güzel olurdu ama imkansız tabiki :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt