zaman makinesi yapılabilir mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
symbian.forever

symbian.forever

Üye
    Konu Sahibi
zaman makinesi yapılabilir mi ?
evet bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler ?

FlaxLy

FlaxLy

Üye
Yapılabilir. Yapılırsa güzel olur çünkü eski çağlara gidip tarihi eser kaçakcılıgı yapılabilir :ehe

Yapılsa bile teknoloji çok geri. :vur

Ve son sözüm : Yukarıda Allah var :D

ismail

ismail

Üye
yapılamaz

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
oruç vurdu kafana sanırsam

Necmati

Necmati

Üye
kaça yapıyolar

ismail

ismail

Üye

Yapılamaz zaten. Yukarıda Allah var. Öyle birşey mümkün değil. Ama yaparlarsa bizim türkler yapar :kop::kop:

Hocam sen yaz sonuna kadar ortalıktan kaybolmada belki konuşmamız gerekeir :D

MarjinaL -TR

MarjinaL -TR

Üye

Bunu neye dayalı olarak söylüyorsun? İnternette bazı bilim adamlarının bu zaman makinesi yapımı hakkında teorileri var ve hepside çok mantıklı. Bunları sakın bir makinan içine giripte istediğimiz tarihi yazıp götüren makinalar değil onlar imkansız. Evet konumuza geri dönelim, 2 çeşit teori var bunlar kara delikler ve kozmik iplikler. Kara delik ile zaman makinesinin ne alakası var diyorsanız iyi okuyun. Kara deliklerin etrafında ve içinde zamanın çok yavaş aktığı hakkında teoriler var. Eğer kara deliğin etrafında bir gün dolaşırsanız bu belkide dünya zamanı ile 100 yıla eşit olabir. Ama kara delikler çok yüksek derecede radyasyon yaydığı için siz daha yanına yaklaşmadan yok olursunuz. Buna çözüm içinde radyasyondan etkilenmeyen bir anti madde bulunur veya üretilir ise bu mümkün gibi görünüyor.
Gelelim kozmik ipliklere bunların varlığı hakkında kesin kanıt yok ama bazı bilim adamlarının teorileri var. Kozmik iplikler burda anlatamayacağım kadar uzun ve karışık isterseniz vikipedi veya youtubeda bilim adamlarının görsel ve sesli anlatımları var.
Geçmişe gitmek hakkında da bazı teoriler var ama bana göre imkansız çünkü zaman parelel olarak akan bir şey değildir. Yaşanmış olan zamana gitmek mümkün değil. Gidilse bile bu bir çok paradox doğurur. Örneğin siz geçmişe giddiniz ve dedenizin dedesini öldürdünüz peki nolucak? Siz hala yaşamaya devam edermisiniz yaşasanız bile siz kimsiniz nerden geldiniz? Daha bir çok örnekler var...

ismail

ismail

Üye

Bunu neye dayalı olarak söylüyorsun? İnternette bazı bilim adamlarının bu zaman makinesi yapımı hakkında teorileri var ve hepside çok mantıklı. Bunları sakın bir makinan içine giripte istediğimiz tarihi yazıp götüren makinalar değil onlar imkansız. Evet konumuza geri dönelim, 2 çeşit teori var bunlar kara delikler ve kozmik iplikler. Kara delik ile zaman makinesinin ne alakası var diyorsanız iyi okuyun. Kara deliklerin etrafında ve içinde zamanın çok yavaş aktığı hakkında teoriler var. Eğer kara deliğin etrafında bir gün dolaşırsanız bu belkide dünya zamanı ile 100 yıla eşit olabir. Ama kara delikler çok yüksek derecede radyasyon yaydığı için siz daha yanına yaklaşmadan yok olursunuz. Buna çözüm içinde radyasyondan etkilenmeyen bir anti madde bulunur veya üretilir ise bu mümkün gibi görünüyor.
Gelelim kozmik ipliklere bunların varlığı hakkında kesin kanıt yok ama bazı bilim adamlarının teorileri var. Kozmik iplikler burda anlatamayacağım kadar uzun ve karışık isterseniz vikipedi veya youtubeda bilim adamlarının görsel ve sesli anlatımları var.
Geçmişe gitmek hakkında da bazı teoriler var ama bana göre imkansız çünkü zaman parelel olarak akan bir şey değildir. Yaşanmış olan zamana gitmek mümkün değil. Gidilse bile bu bir çok paradox doğurur. Örneğin siz geçmişe giddiniz ve dedenizin dedesini öldürdünüz peki nolucak? Siz hala yaşamaya devam edermisiniz yaşasanız bile siz kimsiniz nerden geldiniz? Daha bir çok örnekler var...

Senin dediğin şey zamanda yolculuk olmuyor.
Sadece zaman genişlmesi oluyor ki buda zaman da yolculuk sayılmaz :oke:

FlaxLy

FlaxLy

Üye

Hocam sen yaz sonuna kadar ortalıktan kaybolmada belki konuşmamız gerekeir :D

burdayım :D

- - - Eklendi - - -

Bak Anlaştık Haklısın :ehe

MarjinaL -TR

MarjinaL -TR

Üye

Senin dediğin şey zamanda yolculuk olmuyor.
Sadece zaman genişlmesi oluyor ki buda zaman da yolculuk sayılmaz :oke:

iyi okumadın galiba. Kara delikdeki 1 saat dünya saati ile 2-3 yıl olabilir.

- - - Eklendi - - -

1saatde 2-3 yıl zaman yolculuğu sayılmazmı?

ismail

ismail

Üye
Yok sen beni anlamadın :)
Ben seni anladım ama zamanın genişlemesi oluyor işte :D

İnsanların %90'nın kastı zamanda ileri ve geri ilerleyip kendinin eski ve yeni halini vs görmektir. Ama senin anlattığın durumda zaman farkı oluşur ancak.

Bizde bulunduğumuz yere göre yaşlanırız ama geriye gidemeyiz :)
Ama sonuçta dünyaya geri döndüğümüzde yaşıtlarımız 48 yaşında olduğunda biz 32 yaşında olabiiriz ancak bizden başka bir tane daha olmaz :)

MarjinaL -TR

MarjinaL -TR

Üye
Yok sen beni anlamadın :)
Ben seni anladım ama zamanın genişlemesi oluyor işte :D

İnsanların %90'nın kastı zamanda ileri ve geri ilerleyip kendinin eski ve yeni halini vs görmektir. Ama senin anlattığın durumda zaman farkı oluşur ancak.

Bizde bulunduğumuz yere göre yaşlanırız ama geriye gidemeyiz :)
Ama sonuçta dünyaya geri döndüğümüzde yaşıtlarımız 48 yaşında olduğunda biz 32 yaşında olabiiriz ancak bizden başka bir tane daha olmaz :)

İyi anlamışın. Ama zamanda yolculuk yapmak için bilim adamlarının bunlardan başka teori veya fikirleri yok. Şimdilik.

pelın_

Aman ölede ölüp gtcez bölede oruç basıma wurdu bakmayın

ismail

ismail

Üye

Zaman konusu diyince aklıma ilkokuldan saat problemleri geldi :kop:

- - - Eklendi - - -

1 kere yolculuk yap öyle öl :D Bakarsın ölmezsin :naughty: :ehe

Belli mi olur dimi :)
Belki dünyaya göre 243 yıl yaşarsın :D

Zaman problemleri bomba olur :)
Hele dairesel pistin etrafında yarışan bisikletçiler :)

- - - Eklendi - - -

Aman ölede ölüp gtcez bölede oruç basıma wurdu bakmayın

Dert etme abla boşver :D
Abla ben bugün niyetsizim az çerez yollar mısın?
Özellikle kaju :D

ismail

ismail

Üye
Bomba konulardı yaa :D :D

Üzir dilerim ama canım çektiydi somuru:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...