Zafer ERCAN - Aşkın Dört Element Hali

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Zafer ERCAN - Aşkın Dört Element Hali

Sevgili sayfa misafirlerim, “haftalık yazılar” bölümünde bugüne kadar yüreğimden geçenleri kalemimin gücü yettiğince ifade etmeye çalıştım. Yazılarım sizler tarafından okundukça ve zaman zaman tarafıma memnuniyetleriniz bildirildikçe daha istekle yazmaya gayret ettim. Artık geçmişe ait yazılarımı sayfamda göremeyeceksiniz ama bunun güzel bir sebebi var, “deneme” türündeki bu yazılarımı “aşkın dört element hali” isimli 3. kitabımda topladım...
3. kitabım “aşkın dört element hali” “epsilon yayınevi” tarafından çıktı, tüm kitapçılarda…
Kitabın Önsözü:
Babasının ilkokul üçte aldığı bisikleti Pinokyo ile bu kitabın yolculuğuna başlayan Zafer Ercan, babasına seslenişiyle bu kitabın menziline varıyor.
Belki de baştaki şiirine inat, yani “Hiçlikten hiçliğe” değil “Varlıktan varlığa”, “En değerli varlıktan tüm değerli varlıklara” koşuyor.
İster o bisikletin arkasına oturun, ister selenin üstüne yerleşip kendiniz sürün…
İyi yetişmiş genç bir komiserin, mesleki olanın ötesinde bilgili, ama hepsinin ötesinde duygulu, duyarlı yolculuğunun arkadaşı olacaksınız.
Daha önce Türkiye için çok önemli bir kitapta “uyuşturucu” felaketine dikkat çekerek aklımızı sarsmaya çalışan “Başkomiser” Ercan, benim de çok yazıda andığım “Polis Akademisi”nin düşünen, üreten, paylaşan mezunlarından biri.
Hadi çok genelleme yapmayayım ama, mesleki sıfatını, ciddi bir omurgaya, tutarlı bir insanlık felsefesine dayamaya çalışanlardan.
Bilgisini sunan ama yeryüzünde birikmiş bilgi ve duyguların arasında da koşturup duranlardan.
Bu kitabı, denemeleri elbet bir “yazarın dünyası ve kalemi” olarak değerlendirin.
Ama şunu da unutmayın:
Bu “yazar” hayatı sadece pencereden izlemiyor; hayatın ve insanların nice acısını da yüklenerek özel bir hayat deneyimi sırtlıyor.
Duygular ne kadar içinden içinden gelse de, bir adli bilimcinin, bir narkotik uzmanının, bir bağımlılık danışmanının, bir emniyetçinin binlerce deneyimiyle de harmanlanıyor.
O yüzden şöyle bir değeri de var:
Zor çalışma koşullarının ve haklı yahut haksız sert eleştirilerin muhatabı, şiddetli bir hayatın hem aktörü, hem karşı aktörü, bazen mağruru bazen mağduru olan bir “polis”i en şeffaf halinde görmek isterseniz…
İçindeki duygu insanını, düşünen insanı merak ederseniz…
Zafer Ercan, bir yazı, düşün adamı olup size tüm içini açıyor.
Bu “şeffaf dünya”da, kendinize, hayata, ülkenize dair ciddi umutlar bulabilirsiniz.
Bisiklet sizi bekliyor; yavaş yavaş sayfalarda süzülmek için.
Umur Talu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
408
Doğuş Pertez
FatoŞ
Cevap
0
Görüntüleme
496
FatoŞ


Üst Alt