Doğuş Pertez
Admin
Yuvarlama tarifi
Malzemeler
yemeğinin hazırlanışı:
pırıncı yıka suzgece koy.soganı ınce ınce kıyın etı pırıncı tuzu karabıberı ve soganı et makınasında cekın.eger et makınanın yoksa once pırıncı rondoda un halıne getırın sonra hepsını karıstırıp ıyıce yogurun.parcalar alarak 10 cm ıncelıgıne getır.mınık mınık bolup nohuttan daha kucuk olacak sekılde yuvarlayın.tenverede suyu kaynatıp suzgecı koyun.yuvarladıgınız yuvarlamaları bu sekılde haslayın.sogusun.kemıklı etı nohutla pısırın.baska bır tencerede suzme yogurdu 1 yumurtayı ve unu ıyıce karıstırarak pısırın sureklı karıstırınkı kesılmesın.sonra etlı sudan kasık kasık alarak dengeleyın ve bosaltın.1 tasım kaynasın.yuvarlamaları ıcne atın oda bır tasım kaynasın uzerıne nanelı yag dokun
- 500 gr pırınc.
- 300 gr yagsız kıyma.(cıgkoftelık)
- 1 sogan 500 gr kemıklı veya parca et.
- 1 bardak nohut.
- 1 kg suzme yogurt.
- 1 yumurta
- 1 kasık un
- zeytınyagı.
- nane.
- tuz
yemeğinin hazırlanışı:
pırıncı yıka suzgece koy.soganı ınce ınce kıyın etı pırıncı tuzu karabıberı ve soganı et makınasında cekın.eger et makınanın yoksa once pırıncı rondoda un halıne getırın sonra hepsını karıstırıp ıyıce yogurun.parcalar alarak 10 cm ıncelıgıne getır.mınık mınık bolup nohuttan daha kucuk olacak sekılde yuvarlayın.tenverede suyu kaynatıp suzgecı koyun.yuvarladıgınız yuvarlamaları bu sekılde haslayın.sogusun.kemıklı etı nohutla pısırın.baska bır tencerede suzme yogurdu 1 yumurtayı ve unu ıyıce karıstırarak pısırın sureklı karıstırınkı kesılmesın.sonra etlı sudan kasık kasık alarak dengeleyın ve bosaltın.1 tasım kaynasın.yuvarlamaları ıcne atın oda bır tasım kaynasın uzerıne nanelı yag dokun