Yurtdışından Nasıl Telefon Getirtebilirim?

Konu Sahibi
Yurtdışından Nasıl Telefon Getirtebilirim?
es-Selamunaleykum arkadaşlar.
Yarın akşam bir akrabamın Almanya'dan Türkiye'ye gelmesi üzerine onlara Samsung Galaxy S2 aldıracağım bugün. Lakin onlar şu ana kadar hiç telefon getirmediler ve son durumlar hakkında bir bilgileri olmadığı için ben de sizlere danışmayı uygun gördüm. Telefonu aldıktan sonra Türkiye'ye hava alanına indikten sonra hangi adımları izlemeliyiz? Telefon yurtdışından geldiği için herhangi bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım? Arkadaşlar bana adım adım hangi aşamaları izleyeceğimizi anlatırsanız çok müteşekkir olacağım.
Şimdiden teşekkürler.

phasan

Üye
arkadasım telefonu 1 ay kullanırsın 1 ay sonra yada gelince telefonu pasaport isletmen lazım tr pasaport olmalı vergisi 100 tl yurt dısından 2 telefon getirilmeli

phasan

Üye
özellikle tr pasaport olsun yoksa 6 ay sonra kapanıyor

telefon gelince vergi dairesine 100 tl ödüyosun dekontuyla ve pasaport sahibiyle birlikte btk nın belirlemiş oldugu bayilerde işlem yapabilirsin buyur bi bak

2 telefon getirilmeli değil.Ticaret amaçlı olmasın diye en fazla 2 telefon

mega2

Üye
merak ettiğim bir nokta konu kirliliği olmasın diye bende buradan sormak istiyorum. 100tl telefon vergisini havalanında ödemıyormuyduk? illaha bır vergı daıresıne gıdıp durumumuzu anlatım 100tl yatırdıktan herangı bır gms bayısıne gidip kayıt işlemlerini mi yapıcaz? birde pasaport sahıbının yerıne pasaport sahibinin kimliğini götürsek?

phasan

Üye

arkadasım iphone sım kılıtsiz getir 1 ay kullan devletın belırtti yere yatırılır para

papakudioflu

Emekli Yönetici
pasaport harcini vergi dairesine yatirmaniz gerekir ve oradan aldiginiz makbuzla gsm bayine gitmeniz gerekir ayrica pasaport sahibinin kimligi yeterli olmaz cunku imzalamasi gereken formlar var bayi calişani problem cikarabilir.