Yurt disindan gelirken getirilen cep telefonlari

Sponsorlu Bağlantılar

Devil_In_Side

Devil_In_Side

Üye

spxln

Üye
Gift olarak yolar ise yani hediye olarak fatura bedeli 300 euroyu geçmiyorsa ithalat vergisinden muaf olur sadece açtırma bedeli ödersiniz:oke:
peki geçmiyorsa ne oluyor? benim alacagım uürün 100 $ mesela?

bsafak

Üye
Arkadaşlar tel. yanınızda getirdiyseniz türkiye'ye giriş tarihinden itibaren 1 ay içinde kayıt yaptırmanız gerekiyor. Fakat benim bir sorum olacak ben internetten ebuy.com adresinden telefon satın aldığımda gümrükten geçiyor mu? Geçiyorsa ne gibi uygulamalarla karşılaşıyoruz?

aaydoogduu

Gift olarak yolar ise yani hediye olarak fatura bedeli 300 euroyu geçmiyorsa ithalat vergisinden muaf olur sadece açtırma bedeli ödersiniz:oke:

öyle birşey yok

benim faturamda mevcut garanti belgemde turkcelli, tkyı 2-3 kere aradım sordum pasaport harici yapılmıyor dediler fatura olsa bile pasaport gerekliymiş yurda son 1 ay içinde giriş yapmış olan bir türk vatandaşı bulacaksınız

buda imei.tk.gov.tr adresinden alıntı

Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün Yurtdışından Yolcu Beraberinde Getirilen Cep Telefonlarına İlişkin Düzenlemesi

Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün ile yapılan ve 01.02.2008 tarihinden itibaren geçerli olan düzenlemeye göre bir kişiye yurtdışından 2 takvim yılında 1 adet cep telefonu getirebilme hakkı tanınmış, yolcunun yurda giriş yaptığı tarihten itibaren en geç 1 ay içerisinde cep telefonunun kayıt altına alınması zorunluluğu getirilmiştir.
sakın olaki ebaydan felan telefon getirtmeye çalışmayın gümrüğe takılma ihtimali var

gerçi benimki takılmadı ama bana tanıdık biri gönderdi ve gümrüğe takıldığı zaman bana ücreti iade edeceğinide söylemişti

yani ebaydan ürün alıpta ürününüz gümrüğe takılırsa siz o ürünü belli bir bedel ödeyerek alırsınız + bunu kayıt ettirmeniz gerekli 50-100 tl arası yasal olarak pasaport ile kayıt yapanlar var ama çok çok nadir bulunur

+ gümrüğe takıldığı zaman siz bu ürünün bedelini ödemezseniz herhangi bir işlem yapmazsanız ya ürünü gönderen kişiye geri iade edilir ya da herhangi bir işlem yapılmadığı için poşetlenip imha edilir bu işlemin süresi nedir bilmiyorum...

benim size önerim eğer yurt dışından bir ürün getirtiyorsanız ve 100€ üzeri ise bu ürünün trdeki fiyatyla yurt dışındaki satış fiyatının arasında en az 150-200 tl fark olması lazımki getirttiğiniz üründe bir sorun çıksa dahi kara geçebilesiniz

son olarak yurtdışından gelen bütün ürünler eğer gelen ürün avrupa birliği ülkesinden satın alındı ise garantisi eğer faturası sizin elinizde mevcutsa yurt dışında alındığı tarihten itibaren 1 yıl geçerli sayılır 2010 daki kanunlar şimdilik böyle :)

ifakat1992

Üye
arkadaşalar bende yurt dışından bir telefon getirdim n73 onu yabancı pasaportuma kayıt ettirdim tek bir numaraya ama o numarayı değiştirmek istiyorum yine tek bir numaraya ait olsun ama nasıl yapıcağımı bilmiyorum bir yol gösterirmisiniz ..teşekkürler

coolhawk

coolhawk

Üye
arkadaşlar benim aklıma takılan pasaporta kayıt birkere yaptırırsak tekrar tekrar yaptırmaya gerek varmı yoksa birkere yaptırdığımızda artık sürekli kullanabilirmiyiz...yani bu pasaport kaydı geçiçi çözümmü.

35ANIL

Üye
arkadaşlar bana yurtdışından telefon geldi fakat kayıt ettirebilmem için 1 ay içerisinde giriş çıkış lazım bu sorunu nasıl halledicem nasıl kayıt altına alıcam telefonu bir fikri olan yada bilen birisi yardımcı olabilir mi ?

schweinsteiger

Üye
arkadasım öyle olmuyor yasa tekrar degsti ve senede 1 tlefona düstü ve pasaport üstüne ilk 1 ayda kaydetmen lazm yoksa kabul etmiyorlar kayıt ederken :bye2:

--------------- Ekleme ---------------

35 anıl yeni gelen bi arkadas yda bi akraba varsa onu pasaportunada kaydedebilirsin:oke:

dervishosca

Üye
Arkadaşlar ben yurt dışından iphone 4 aldım. sonra türkiye ye dönünce kaydettirdim. daha aradan 4-5 ay geçti. şimdi sorum şu:
benim bu telefonu kaydettirdiğim pasaportun tarihi doldu ve artık kullanamıyorum pasaportu. bir kaç gün sonra amerikaya gidecem onun için yeni pasaport çıkarttım. şimdi ben amerikadan dönerken 2. bir telefonu beraberimde getirebilir miyim? şimdi bir sene geçmeden 2. telefon olucak ama pasaport numaraları farklı olacak, ama aynı kişiye düzenlenmiş olacak. böyle bir şey mümkün mü? çok acil yardım.
şimdiden teşekkürler..

ekrem111

Üye
kardeş pasaport önemli değil senin tc kimliğin önemli

Üst Alt