merhabalar konuyla ilgili bir şeu sormak istiyorum sorularıma sayı verirsem hepsini bilmesede birini yada bir kaçını bilenler cevap yazarsa çok sevinirim.
1-amerikada akrabalarım var ve sık sık türkiyeye giriş yapıp geri gidiyorlar(tatillerde vs.) bildiğiniz gibi amerikada elektronik ve dolayısıyloa telefonlar çok daha ucuz. yurt dışından oradaki akrabalarımın alabileceği güvenli ve ucuz bir site yada shop biliyormusunuz?
2- iphone 3G yada 3Gs almayı düşünüyorum ve
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
store da 3G fiyatı 99$ ve 3Gs fiyatı 199$ fakat dikkatli okuduğumuzda 'AT&T mobile plan' diye bir dalga olduğunu gördüm. şimid ben kuzenime 99$ a apple store dan gidip aldırıp türkiyeye getirtebilirmiyim, getirtirsem pasaport' a kayıt sorunu haricinde bir sorun çıkarmı(zira kaydettirmek için sık sık giriş çıkış yapan tanıdıklar var)? sorun çıkarsa çözümünüde söylerseniz sevinirim..
3- 'AT&T mobil plan' bildiğim kadarıyla buradaki türkcelin ayda 49TL ye 24 ay da E71 vermesi gibi bir işlem. burada sorum şu, kuzenim AT&T ile alıp sözleşme imazalar ve telefonu türkiyeye gönderirse yine kayıt işlemi dışında ne gibi sorunlarla karşılaşırım? sorunların çözümü de söylerseniz sevinirim..
4- 'AT&T mobile plan' dalgasının parasını peşin ödeyebiliyormuyuz? peşin ödersek fiyatı yine normal satılanlara denk gelirmi?
5- iphone larla ilgili bir şey duydum belkide şehir efsanesi ama yapılamayacak bir şey değil;
-diğer ülkelerden hat klitli getirtilen iphone u wireless la internete bağladığınızda yada update ettiğinizde location olarak yurtdışında olduğu anlaşılıp telefonun kendisini kitlemesi? bu olay mümkünmü? başına gelen varmı?
6- son olarak bu şekilde bir akrabasına yurt dışından (çok ucuz olması için mobile anlaşmalı aldırtıp yada buna benzer şekilde) getirtip kullanan varsa, nereden aldırdığı? nasıl aldığı? kayıt işlemi hariç diğer sorunları ve çözümleri neler acaba? bunları benimle paylaşırsa sevinirim.
sorularımı okuma sabrını gösterdiğiniz için teşekkür ederim, ayrıca cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.