Yunanistan 1-2 Çek Cumhuriyeti: Çekler hızlı başladı zor bitirdi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yunanistan 1-2 Çek Cumhuriyeti: Çekler hızlı başladı zor bitirdi
Euro 2012'deki ilk maçında Rusya'ya 4-1 mağlup olan Çek Cumhuriyeti, turnuvadaki ikinci maçında Yunanistan ile karşılaştı ve maçın başında bulduğu gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı ve gruptaki puanını 3'e yükseltti. Yunanistan ise bu sonucun ardından 1 puanda kaldı.

Çek Cumhuriyeti fırtına gibi başladı

Karşılaşma çok yüksek tempoda başladı. Rakip sahada yoğun pres yaparak başlayan Çek Cumhuriyeti, henüz 3. dakikada maçın ilk pozisyonunda golü bulan taraf oldu. Hübschman'ın ara pasında savunmanın arkasına sarkan Jiracek, kaleciyle karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi 1-0.

Daha ilk golün şoku atlatılamamışken, baskısını sürdüren Çek Cumhuriyeti, 6. dakikada Yunanistan'ı az adamla yakaladı. Gebre Selassie topu sağ kanattan çok iyi taşıdı, dip çizgiye kadar indi ve içeriye çevirdi. Kalecinin müdahale edemediği topu ağlara gönderen isim Pilar oldu. Pilar iki Yunanistanlı oyuncunun arasında aslında çok da düzgün bir vuruş yapamadı ama şansının da yardımıyla top ağlarla buluştu 2-0.

Şoku atlatmak için topa hakim olmaya çalışan Yunanistan, 10. dakikada rakip yarı alanın sol çaprazından serbest vuruş kazandı. Karagounis'in kullandığı atışı kaleci Cech rahat şekilde kontrol etti. 15. dakikada ise Çeklerin atağında sol kanattan Pilar ceza sahasına girdi ve ortasını yaptı ama savunmada Torosidis topu kornere gönderdi. Rosicky'nin kullandığı korneri kaleci Chalkias, iki hamlede kontrol edebildi.

41'
Yunanistan sağ kanattan etkili geldi. Torosidis'in ortasında Fotakis kafayı vurdu ve top ağlarla buluştu ama bu gol ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı.

Çek Cumhuriyeti'nde 19. dakikada ceza sahasının sol çaprazında Plasil'in pasıla topla buluşan Pilar, bekletmeden kaleyi düşündü. Pilar'ın şutu direğin hemen yanından dışarıya çıktı.

Maçın 23. dakikasında sakatlanan Yunanistan kalecisi Chalkias, oyuna devam edemedi ve yerini Sifakis'e bıraktı. 24. dakikada Karagounis'in sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, Samaras'tan önce topa müdahale eden Sivok, tehlikeyi önledi.

Karşılaşmanın 28. dakikasında Plasil ile paslaşan Rosicky, kaleyi görür görmez yerden şutunu çekti. Kaleci Sifakis, köşeye giden topa çok iyi uzandı ve kornere gönderdi.

Baskısını arttıran Yunanistan'da 38. dakikada Salpingidis'in sağ kanattan ortasında Samaras kafayı vurdu ama top Çek Cumhuriyeti kalesine gitmeden önce savunmada Kadlec müdahale etti ve tehlikeyli önledi.

Maçın 41. dakikasında çok kritik bir pozisyon yaşandı. Yunanistan sağ kanattan etkili geldi. Torosidis'in ortasında Fotakis kafayı vurdu ve top ağlarla buluştu ama bu gol ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı. Gol geçerli olsaydı Yunanistan maça dönebilirdi.

İlk yarının son anları yaklaşırken 43. dakikada Plasil, sağ kanatta boş olan Jiracek'i gördü. Jiracek, topu kontrol eder etmez çaprazdan şutunu çekti. Bu sert şutun ardından top yan ağlarda kaldı. Uzatma dakikalarında ise Holebas, sol kanattan çalımlarla çok etkili geldi. Ceza sahası yayının üstündeki arkadaşına topu çıkardı ama Çek Cumhuriyeti savunması bu topa da engel oldu. Bu pozisyonun ardından maçın hakemi ilk yarının son düdüğünü çaldı 2-0.





İkinci yarıda oyun dengelendi

İkinci yarıya oyuncu değişiklikleriyle birlikte daha derli toplu başlayan Yunanistan, oyunu dengelemeyi başardı ama ilk pozisyonu yine Çek Cumhuriyeti yakaladı. 48. dakikada sağ kanattan topla gelen Gebre Selassie, topu ceza sahası içerisine orta şut karşımı bir vuruşla çevirdi. Bomboş pozisyonda pası alan Milan Baros, topu kontrol edemedi ve çok net bir pozisyondan yararlanamadı.
1 - 2
1 İsabetli şut 3
5 İsabetsiz şut 6
1 Korner 4
13 Faul 26
3 Sarı kart 3
0 Kırmızı kart 0
%55 Topla oynama %45
Maçın 53. dakikasında golü bulan Yunanistan, biraz olsun ümitlendi. Sol kanattan gelen ortada Sivok ile anlaşmazlık

yaşayan kaleci Cech, topu elinden kaçırdı. Topu önünde bulan Gekas, rahat bir vuruşla meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi 2-1. Cech'in yediği bu gol, akıllara Euro 2008'de milli takımımıza karşı oynadıkları maçtaki hatasını getirdi.

Karşılaşmanın 61. dakikasında sağ çaprazdan Karagounis'in kullandığı serbest vuruşta kaleci Cech, bu sefer hata yapmadı ve topu çift yumrula uzaklaştırdı. 68. dakikada ise Karagounis'in yerden pasında topla buluşan Maniatis'in çektiği şut, farklı şekilde yandan dışarı çıktı.
70. dakikada Kargounis korneri Holebas ile paslaşarak kullandıktan sonra ceza sahası içerisine ortasını yaptı ancak Çek Cumhuriyeti savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

Maçın 77. dakikasında güçlükle rakip kaleye giden Çeklerde Pilar, kaleye çok uzak bir noktadan elişine bir şut çekti. Top farklı şekilde dışarıya çıktı.

Maçın son anları yaklaşırken 83. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruştan Karagounis'in ceza sahası içerisine yaptığı ortayı savunma kafayla uzaklaştırdı. Bu dakikanın ardından oyunu soğutan Çek Cumhuriyeti, Yunanistan'a başka pozisyon vermedi ve maçı 2-1 kazandı.

Bu sonucun ardından Çek Cumhuriyeti, A Grubu'nda 3 puana ulaşırken, Yunanistan 1 puanda kaldı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
273
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
238
Eren Değerli
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
474
DiaBLoS
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
350
DiaBLoS


Üst Alt