Omlet Tarifi
2 veya 3 yumurta çıkartırız dolabımızdan
Ocağın altını kısık ateşte açarız
sonra Sana yağı ya da zeytinyağını tavaya dökeriz göz kararı ile
yağ ısındığı zaman yumurtaları kırarız
arkasından 1 şeker kaşığı tuz, 1 şeker kaşığı acı biber, 1 şeker kaşığı kimyon, 1 şeker kaşığı karabiber atarız çok lezzetli oluyor bizzat kendim yapıyorum
Alt üst karıştırırız üstüne az daha tuz atarız
piştiği zaman şöyle güzel bi ayran ile ekmek ile afiyet ile yeriz.
malzemler dogruda peynir eksik ve yapılış yanlış
yumurtalrı ve diger malzemler derin bir kapda çatal veya çırpıcı yardımıyla çırpılır peynirler parçalanır ve eklenir.
yag tavada eritilir (tere yagı tercihimdir) altı orta ateşte iken çırptıgımız yumurtaları bir baştan sona dogru ekleriz daha sonra hiç dokunmayız ,piştikçe yan taflar kalınlaşmaya başlar daha sonra
tavdan tutup sag sol ile geri yaprak altının yapışmasını engelleriz,
Alt taraf iyi ce piştikten sonra;
Becekrikli iseniz hızlı bir şekilde omleti çeviririz (çok iyi yaparım
), ben risk almayım diyosanız tavada ki omleti geni bir tabaga alırız, tavayı ters çevirip omleti alttan üste dogru ekleriz böylece ,omletin üst tarafıda bişmiş olur.
piştikten sonra yine geniş bir tabaha alırız ve üstüne maydonoz veya taze nane ile servis yaparız afiyet olsun.
Resim temsilidir.Ben daha güzelini yapıyorum
ben türk usulu yerim yymurtası ortada kalsın dagılmasın diyosan ;
yagı erit, yumurtayı tam ortadan kırara tavaya ekle daha sonra hiç dagıtma ,yuzu ekle ve altını hafif kıs, En önemlisi tavaya uyabilecek bir kapakla kapat.Bu kapak yumurtanın sarısının buharın sıcaklıgı ile pişirmeye yarıyacak.
Kapagı nekadar çok tutarsanız okadar pişmiş olur hafif rafada olsun dersen kapagı fazla tutuma ozaman sarısı rafadan olur. Piştikten sonra tavayla sofraya konup bana bana yenir afiyet olsun.
buda temsili ben daha güzelini uaparım
Bİr defaki sefere size Kremalı Mantarlı tavuk sote göstercem...Kendi yaptıgım fotolar dahil..