Yumurta Çatlatma İğnesi Pregnyl

Sponsorlu Bağlantılar

First Lady

First Lady

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yumurta Çatlatma İğnesi Pregnyl
pregnyl, pregnyl iğne, pregnyl iğne sonrası, pregnyl iğne fiyatı, pregnyl ile hamile kalanlar, pregnyl ile gebelik, tüp bebek, ovitrelle, profasi, chorogon, ovitrelle iğne



Normal yollarla bebek sahibi olma şansı düşük olan çiftler uzman bir doktordan yardım alırlar. Uzman doktorun yaptığı testler tüp bebek tedavisini gösteriyorsa bazı adımları atmak gerekiyor. Tüp bebek sürecine başlayan yada yumurta problemi yaşayan kadınlar için yumurta çatlatma iğnelerinden biri olan pregnyl iğnesi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler buyrun;




Yumurta Çatlatma İğnesi Pregnyl

Tüp bebek tedavisinde olgunlaşmış yumurtaları çatlatmaya ve döllenmeye hazır hale gelmesine yarayan bir ilaçtır.Yumurtaların takibi ultrasonla yapıldıktan sonra belli bir büyüklüğe ulaştığında ( 18 mm gibi) bu iğne vurulur ve 36 saat sonra yumurta toplama işlemine geçilir.

Tüp bebek tedavilerinde adetin 5. gününden itibaren başlanarak doktorun söylediği miktarda yapılan ignelerle birlikte hastanın yumurtalarının gelişip gelişmediği 2 gün ara ile ultrason muayene ile takip edilir. Yumurta geliştirmek için verilen ilaçların miktarına göre hastaya son yumurta uyarma ilacından 24 saat sonra 5000 yada 10.000 UI bilmeyene uygulanır.

Yumurtaların gelişmesi 16-18 mm büyüklüğüne ulaştığında doktor tarafından pregnly benzeri yumurta çatlatma ilaçları yumurta gelişim hızına göre belli bir saatte vurulması icin hastaya verilir. Kas içine uygulanır.

Pregnyl – Profasi – Chorogon – Ovitrelle türü yumurta çatlatma ilaçlarının doktorun söylediği saatte vurulması çok önemlidir. En fazla yumurta çatlatma iğnesinin vurulmasında 30 dakika esneme payı bırakılmaktadır.Söylenen saatten önce yada sonra yaptırılması yumurtanın vaktinden önce çatlamasına yada aniden büyümesine neden olabilir.Bu da 15 günlük hasta ve doktor emeğinin,çektiğiniz igne acılarının yüklendiğiniz hormonların ve maddi harcamaların boşa gitmesi demektir.

Yumurta çatlatma ilaçlarının yan etkileri var mıdır?
Nadir olmakla birlikte; sıcak basması,ilacın yapıldığı bölgede yanma ve karı bölgesinde hassasiyet olabilir. Yumurta çatlatma ilaçlarını SGK tüp bebek raporu çıkarıldıktan sonra ödemesini yapmaktadır.
 


Üst Alt