Yüksekova'da terör sadırısı: 9 şehit

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ouSahin

Üye
Yazdım yazdım sildim.. Ne desem siyasi diye silecekler... Söyleyecek çok şey var...

Bu siyasi degil ki Bunu siyasi saymıyorum ben Vatan gidiyor Canlar gidiyor...

Yönetim şuan şu dakka yapması gereken şeyi yapmıyor..Asker Savaşmak istiyor..Yönetim İstemiyor tarzında duruyor..

Abdullah Gül Bu iş Kızını evlendirmeye benzemez Senin Canın Mutlu Oluyor Ama görmüyormusun Kaç Anne Babanın Canı Yanıyor..

Abdullah Gül Bu işte Refarandum Yok Burda biri Seçilmiyor Ölümüne Savaşa Evet Diyen Halkımız var..Vatan İçin Canını Feda Edenler Var

van_hoijdonk

Emekli Yönetici

Maalesef buna gücü yetecek birisi olduğunu düşünmüyorum ülkenin başında. Çünkü her konuda abd'ye bağımlıyız artık eskisi gibi gerilla savaşı kalmadığı için yapacak birşeyimiz yok.

Ne ile savaşacaz ABD'ye bağımlı iken, üflese ekonomimiz oynarken. Ecevit gibi yüreklisi olsa başımızda (1974) ambargolara göğüs gerebilecek ama nerdeeee..

Bugün savaşa girmek büyük aptallık olur ciddi manada düşündüğümüz zaman. Abd ile savaştan bahsediyoruz farkında mısınız?

Eğer dediğiniz gibi topyekün vatan millet sakarya dalmış olsak bugün ne siz burada mesaj yazabilirsiniz, ne de evden çıkınca okula-işe gidecek benzin bulabilirsiniz.

Herşeyden önce ekonomik bağımsızlık. O yoksa savaş falan hikaye.

şehit sayısı 16ya yükseldi yaralı ise 17

ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ:
"Dün gece yarısı başlayan ve şu anda da devam eden çatışmalar süresince Genelkurmay İkinci Başkanımızdan aldığımız bilgi 12 şehidimiz var.
Öfkemiz şüphesiz ki çok fazla. Ben burdan yazılı ve sözlü medya gruplarına şunu hatılatmak istiyorum. Bazı televizyonlarda provakatif yorumların olması bizi üzmektedir. Hemen bir suçlu arama gayreti içine girmesiz kimse bizler için önem arz ediyor. Bu günler birlik beraberlik dayanışma günüdür. Bu tür yorumlar ülkemize hiçbir şey kazandırmaz. Soğuklanlı şekilde bu olayların üzerine gideceğiz.
Saat 20:00'de Cumhurbaşkanımız önderliğinde şahsım ve Genelkurmay Başkanımız da yurtdışından dönüyor. Geniş bir toplantı yapacağız ve değerlendirmelerimiz sonuncunda da nasıl bir adım atılacağını karara bağlayacağız. Görsel medyamızdan çok daha sakin aklı selime davet eden bir yaklaşımı şahsen bekliyorum. Tabii ki bu sürece yönelik olan sınır ötesi operasyona ilgili yetkiyi Meclisimiz vermiştir. Yapılması gereken ne ise yapılacaktır. "Burası ne der", "şurası ne der" gibi bir düşüncemiz de yok. Tekrar başımız sağolsun.

van_hoijdonk

Emekli Yönetici

Şuanda kurtuluş savaşıyla ilgili bir kitap okuyorum. O gün yapılanla bugün yapılması düşünülen maalesef aynı değil. Ekonomik bağımsızlığımız yok. Dışa bağımlıyız.

Dışa bağımlı olduğun sürece herşeye evet diyeceksin başka yolun yok. Adam vanayı kapatsa bittin. Görüyoruz işte telekom bi grev yapıyor heryer alt üst. Bunun savaş sırasında yapıldığını düşün? İletişimin bitti.

Öncelikle bu tarz şeyler kendi elimizde olacak. Gerektiğinde resti çekebilecek konuma gelecez ondan sonra savaş diyeceksin. Başka türlü kurtuluş savaşına benzemez bu iş.

Nasilki Kurtulus Savasinda Atalarimiz Vatanlari Icin, Kendilerinden Nesillerinin Yani Bizim, Bugunlerde Rahat Yasayabilmemiz Icin Mallarini, Kanlarini ve Canlarini Seve Seve Hic Dusunmeden Gozlerini Bile Kirpmadan Vermislerse Gerekiyorsa Bizde Bugun Atalarimizin Yaptiklarini Yapariz.

Bu Abd Veya Baska Bir Dusman Kuvveti Olsun Farketmez

BAYRAK ICIN, VATAN ICIN, TURKIYE ICIN SEVE SEVE

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
İyi o zaman isteyen körü körüne savaşa gitsin vatan millet sakarya. Ben evimde oturucam açık ve net.

Hala savaşı eskisi gibi ilkel düşünüyorsunuz. İlkel savaş tipi nerede kaldı? Gerilla tipi savaş mı kaldı? Adam iletişim ağını kesse bittin işte. Ama anlatamıyoruz ki.

Suanki Ekonomik Ve Refah Duzeyimiz Durumumuz Kurtulus Savasi Sirasindaki Ekonomik Durumumuzla Kiyaslanamayacak Derecede Mukemmel

Bir Dunya Savasindan Cikmis Bir Milletin Zamanin Super Gucleri Tarafindan Desteklenen Ve Kendilerininde Oldugu Kuvvetlere Karsi Vatanin Dort Bir Yaninda Mucadele Etmis Bu Mucadelede Ne Yiyecek Ekmekleri Ne Icecek Sulari Ve Nede Giyecek Elbise Ve Ayakkabilari Nede Silahlari Vardi.

Arif Olan Anlar.....

ChavRash

Emekli Yönetici

Asker dağda çatışıyor diye Abdullah Gül kızını evlendiremeyecek mi? Bilmiyorum, gün de yüzlerce kişi evleniyor, neden Abdullah Gül, o adam bir baba olarak kızını evlendirip mutlu olamayacak mı? Evet yapması gereken görevler olabilir ama bu onun mutlu olmasına engel değil ki.

Gül bugün referandum oyunu kullandıktan sonra memleketini gezecekti, saldırı nedeniyle iptal etmiş gezisini. Erdoğan Ankara'ya acil dönüş yapmış; şu anda da basın açıklaması yapıyor saldırıyla ilgili.

Asker, adı üstünde asker her zaman savaşmak ister; çünkü o savaşıp devletini ve milletini korumak için vardır ve o yüzden eğitilmiştir. Bir siyasetçi de bu tür durumlarda her zaman en az zararla kurtulmanın yollarını arar. Hâla en az zararla PKK'yı yok edebileceğimiz bir yol var mı, yok; bunu görmüyorlar veya görmek istemiyorlar; kusurları burda işte, kızının evlenmesinde veya referandumun yapılmasında değil.

Ahmet,

Türkiye, Irak'tan alınan petrolü kullanmıyor, direk satıyor; devletin kullandığı petrolün %70 kendi topraklarımızdan çıkıyor. Aynı şekilde elektrik ve doğalgaz da öyle. Devlet manyak değil, savaş durumunda elektriğinin petrolünün kesileceğini bildiği için kendini ateşe atmaz.

Bu gün III. dünya savaşı çıksa Türkiye şu anki ekonomik gücüyle 7 yıl kesintisiz, sürekli taarruz halinde bulunan bir ordunun giderini karşılayacak şekilde, sürdürebilir bu savaşı, ödemelerde bir miktar kesinti yaparak. Amerika'nın üfledikçe oynayan ekonomimiz ön bütçe denebilir. Hazineyle bir alakası yok, bugünkü ekonomi ile Ecevit döneminde Kıbrıs'a yapılan çıkartma zamanındaki ekonomi ile dağlar kadar fark var, o zaman da Amerika vardı; ama ekonomi fazla etkilenmedi, kaldı ki şu durumda daha az etkilenir.

ouSahin

Üye
Konu Vatansa Canımız Feda..

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
1974 çıkartmasında Türkiye fazla etkilenmedi mi?
Neyse benim tarihi bilgilerim yanlış o zaman.

Şehitlerimize allah rahmet eylesin diyorum ve konuya son mesajım. İyi günler hepinize.

ChavRash

Emekli Yönetici
Evet Ahmet yanlış okumadın, o günün şartlarında ekonomik olarak fazla etkili olmadı. Neden mi? Çünkü Evevit akıllılık yaptı, masrafların çoğunu hazineden çıkarttı.

Ozan

Admin
Tüm Şehitlerimize Allah Rahmet Eylesin, başımız saolsun.
Yakınlarına, ailelerine baş sağlığı diliyorum

Ancak bunu diyebilirim, forumda daha fazla detaylara girip, kuralları zorlayıcı kelimeler söyleyemem, o yüzden lütfen sizde biraz daha yazdığınız kelimelere dikkat edin

ChavRash

Emekli Yönetici
Orası öyle..

Dağlıca'daki operasyonda 23 terörist öldürülmüş.. Çatışmalar devam ediyormuş..

Quattro

Üye
Kaçırılan askerler olduğundan bahsediliyor. Bölgeden sıcak çatışmalar olduğuda gelen haberler arasında ama kesin bir bilgi halen yok, yaralı askerlerin içinden durumu ağır olan 3 askerimizin olduğu söyleniyor. Sınır ve etrafında konuşlandırılanbütün uçakların şuan havada olduğu bölgeyi karış karış taradığı söyleniyor. Kürt tv lerinden yabancı haber kanallarına ırak sınırındaki kürt köylerinin bombardımana tutulmaya başlandığı söyleniyor halne kesin bir yetkili çıkıp açıklama yapmış değil...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...