YouTube'un Mutlaka Denemeniz Gereken 9 Yeni Özelliği!

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
YouTube'un Mutlaka Denemeniz Gereken 9 Yeni Özelliği!


Popüler video paylaşım ve izleme platformu olan YouTube, her geçen gün yeni özellikleri bünyesine dahil ediyor. Oldukça ilginç özelliklerle bizi tanıştıran YouTube'un pek bilinmeyen özelliklerine şimdi göz atalım.

Her geçen gün izlenme sayısını artıran YouTube, yıllardır video siteleri arasındaki popülerliğini koruyor. Elbette bu başarının arkasında kullanıcılara daha işlevsel özellikleri sunması da yatıyor. Sıklıkla yenilik yapan bir platform olarak tanımlayamayacağımız YouTube, son günlerde ise hem mobil uygulamada hemde internet sitesinde bir dizi yenilik yapmaya başladı. Trendlere uygun ve daha hoş bir tasarım ile kullanıcıları buluşturan Youtube'un şimdi pek bilinmeyen yeni özelliklerine göz atacağız.

1. Karanlık Mod


Karanlık mod trendine katılan YouTube, Nisan ayından beri karanlık mod özelliğini kullanıcılarına sunuyor. Materyal tasarım ile birlikte gelen bu özellik, YouTube'a yepyeni biz görünüm kazandırıyor. Parlak beyaz ekranın yanı sıra siyah ekranlara bürünen YouTube, aynı zamanda göz sağlığı için de güzel bir adım atmış diyebiliriz. Karanlık modu aktifleştirmek için ilk önce metaryal tasarıma geçmeniz ve daha sonra sağ üstte yer alan profil ikonuna tıklayarak "Koyu Tema" özelliğini açık konuma getirmeniz gerekiyor.
[Haber] Google Chrome'da YouTube'un Gizli Karanlık Modu Nasıl Etkinleştirilir?

2. Geniş Ekran Arayüzü


Sıradaki özellik aslında 2012 yılında tanıtıldı ancak birçok kullanıcı bu özelliğin farkında değil. Büyük ekranlı bilgisayarlarda, dokunmatik ekranlarda ve internete bağlanan Plazma TV'lerde kullanabileceğiniz yeni bir arayüz optimize eden YouTube, böylece kullanıcılar daha fazla hakimiyet alanı sağlıyor. adresinden ulaşabileceğiniz yeni arayüz ile daha kolay ve kullanışlı bir YouTube ile karşılaşıyorsunuz.

3. Çift Dokunma Özelliği
Şimdi ise YouTube'un mobil uygulamasında kullanabileceğiniz işlevsel bir özelliğe değinelim. Oldukça kullanışlı bir şekilde karşımıza çıkan çift tıklama özelliği ile videoları ileri ve geri sarabiliyorsunuz. Videonun sağ ya da sol tarafına doğru çift tıkladığınızda izlemekte olduğunuz videoyu 10 saniyeliğine ileri ya da geri sarabiliyorsunuz. Bu özelliği YouTube uygulamasının son sürümünde kullanabilirsiniz.



4. Videoları GIF'e Dönüştürme
GIF formatındaki görseller artık internetin yeni haberleşme dili diyebiliriz. Herhangi bir olayı anlatmak ya da duyguları belli etmek için yoğunlukla kullanılan GIF modasına sonunda YouTube'da dahil oldu. Tek tuş ile videoları GIF formatına dönüştürmeye başlayan YouTube, kullanıcılara bir hayli kolaylı sağlıyor. Bu özellik şimdilik sadece içerik oluşturucuların (Youtuberların) GIF oluşturucuyu etkinleştirdiği videolarda çalışıyor.

5. Canlı Yayın Akışı


2015 yılından beri YouTube Gaming özelliğiyle Twitch'e rakip olmaya çalışan YouTube, henüz bir kaç yaşında olan YouTube Live özelliğiyle de diğer kullanıcıların canlı yayın deneyimlerine ulaşmalarını sağlıyor. En az 1000 aboneli kanallara bu özelliğini sunan YouTube, son zamanlarda ise canlı yayın olaylarına önem vermeye başladı. Kullanıcılarını daha fazla canlı yayın izlemeye ve yapmaya teşvik eden YouTube, adresini kullanıma açarak gerçek zamanlı canlı yayınları takip etme imkanı sunuyor.

6. YouTube TV
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
İçerik platformu olarak yola çıkan YouTube, artık daha ciddi işler peşinde koşuyor. Yakın bir zaman önce YouTube Red hizmetini devreye alan YouTube, televizyonlarınızda izlediğiniz kanalları sunan yeni hizmeti YouTube TV ile karşımıza çıkıyor. Bu hizmet ile ABC, CBS, FOX ve CW gibi ünlü kanalları doğrudan izleyebiliyorsunuz. İnternete bağlanan her türlü cihaz üzerinde kullanabileceğiniz bu servis ise ne yazık ki ücretsiz değil. Aylık 35 dolar gibi bir fiyata bu servisi kullanabiliyorsunuz.

7. YouTube Toplulukları
İçerik oluşturucularla takipçilerin daha fazla etkileşim kurabileceği bir ortam sunmaya çalışan YouTube, geçtiğimiz Eylül ayında Topluluk Sekmesi'ni devreye aldı. Bu özellik ile içerik oluşturucularla doğrudan etkileşime girebiliyor ve tartışmalar başlatabiliyorsunuz. Sevdiğiniz kanallarla etkileşime geçmek istiyorsanız bu özelliği kaçırmayın derim.

8. YouTube İçerik Akademisi
Yeni bir YouTube kanalı oluşturup videolar çekmek istiyorsunuz ama aklınızda ne yapacağınıza dair en ufak bir fikir yoksa YouTube yardımınıza koşuyor. YouTube'un yeni kanalı sayesinde içerik oluşturuculardan fikirler alabilir ve başarılı olmak için ipuçlarına ulaşabilirsiniz. Bu mutlaka göz atmalısınız.
9. YouTube Kids
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
YouTube, çocukların kötü içeriklere erişmesini önlemek amacıyla sınırlı mod özelliğini bir süredir kullanıcılara sunuyor ancak bu özellik tam anlamıyla yeterli olmuyor elbette. Bu nedenle geçtiğimiz aylarda YouTube'un çocuklar için tasarlanmış ve basitleştirilmiş yeni uygulaması YouTube Kids tanıtıldı. Bu özellik ise çocukların ne kadar süre boyunca YouTube'da kalabileceklerini ve nelere erişebileceklerini ayarlayabiliyorsunuz. Eğer çocuğunuz video izleme bağımlısıysa kaçırmayın.

 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Bysnbad


Bysnbad

Bysnbad

Kapalı Hesap
Youtube bu sefer iyi yolda ilerliyor sanırım
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
Arkasında Google gibi şirket var daha iyileride gelir
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.
TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Google Yakinda Tüm Markalari geride Birakarak, 1. Siraya Gelicek...
 
Bysnbad

Bysnbad

Kapalı Hesap
Facebook eskisi gibi tat vermiyor
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.


Üst Alt