YouTube' ye Erişim Yolları...!!! [By BaD_BoY]

Sponsorlu Bağlantılar

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
YouTube' ye Erişim Yolları...!!! [By BaD_BoY]

Açık Hak İhlali

Türkiye'de İnternet omurgasının başında oturan Türk Telekom, mahkeme kararı eline geçer geçmez bu sitelere erişimi kapatıyor.
Fakat İnternet'in (ağlar ağının) mantığını anlamamışlığıngöstergesi olan bu uygulama, aslında iki tür hak ihlali demek: 1. İfade özgürlüğünün ihlali. 2. Bilgiye erişim, bilginin paylaşılması, halkın bilgi edinme hakkının/özgürlüğünün ihlali.

Çözüm Zor Değil

İşin aslı, bu sansürü aşmak hiç de zor değil. Size üç yol önereceğiz. En kolayından başlayalım. Ama önce nasıl sansürlendiğimizi teknik olarak bir anlayalım: Türk Telekom, örneğin youtube'a erişimi engellemek istediğinde, kendi omurgası üzerinden erişmek isteyen kullanıcıların bu adrese erişmesinin önünü kesiyor. Dolayısıyla çözüm, sistemi aslında youtube'a erişilmediğine inandırmaktan ya da bu omurganın dışına çıkmaktan geçiyor.

!!! YouTube' ye Erişim Yolları !!!

Birinci Yol : İnternet Sayfaları Üzerinden...

Bazı İnternet sayfaları, erişimi engellenen sitelere kendiüz erlerinden erişmenize olanak tanıyor. Bir tür Web sayfası üzerinden"vekil sunucu" hizmeti veriyorlar yani. Böylece siz önce bu sayfayaulaşıyorsunuz. Dolayısıyla Türk Telekom sistemi sizin yalnızca o sayfaya eriştiğinizi düşünüyor ve bunu engellemiyor. Daha sonra, bu sayfa üzerinden istediğiniz adrese erişebiliyorsunuz.
Bu sitelerden en çok bilineni ve .
Bu sayfalarda karşınıza çıkan forma gitmek istediğiniz adresi yazmanız yeterli.
Biz, kendi denemelerimizde gayet iyi sonuç verdiğini gördük. Özellikle yüksek boyutlu video'lar içeren Youtube için.

İkinci Yol : Tarayıcınızın Bağlantı Ayarlarında Vekil Sunucu Kullanmak...

Aslında bu yol, birinci yolun daha teknik bir türü. Bu sefer İnternet'te gezinmek için kullandığınız programın (İnternet tarayıcısı, yani Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari gibi) bir "proxy" yani"vekil sunucu" üzerinden İnternet'e bağlanmasını saplıyorsunuz.
Tarayıcınızın bağlantı ayarlarında vekil sunucu belirlerseniz, Türk Telekom omurgasından doğruca bu vekil sunucuya bağlanıyor, sayfalara erişimi bu sunucu üzerinden gerçekleştiriyorsunuz.
Ücretsiz, herkesin kullanabileceği, bir de İnternet'teki kimliğiniz demek olan IP (İnternet Protokolü) numaranızı da gizleyen bu vekil sunucuların listesini küçük bir aramayla bulabilirsiniz. Bu arama için "free proxy", "anonymous proxy" anahtar sözcüklerini kullanabilirsiniz.

Üçüncü Yol : Alan Adı Sunucu Ayarlarını Değiştirmek...

Bu da biraz daha bilgili kullanıcılar için bir yol. Bilgisayarınızın İnternet'e bağlanırken kullandığı DNS (alan adı sunucusu) ayarlarını değiştirmek.
Bu ayarlara, işletim sisteminizdeki ağ ayarları altında,TCP/IP ayarlarına girerek ulaşabilirsiniz.
Normalde, bu alanda bir şey tanımlamamanız halinde, bağlantınız otomatik olarak bağlı olduğunuz servis sağlayıcının DNS ayarlarını kullanır. Bu yolun ürettiği çözümse basit: Servis sağlayıcınızın DNS ayarları yerine, bu omurganın dışındaki DNS numaralarını kullanmak.
Bu konuda en çok kullanılan DNS numaraları, DNS numaraları olan 208.67.222.222 ve 208.67.220.220.
İnternet kullanıcılarının son dönemde birbirlerine tavsiye ettiği bir başka DNS numarası da 4.2.2.2.

Dikkat Edilecekler...!!!

Baktınız, DNS değişikliğinden sonra istediğiniz performansı alamıyorsunuz, ayarları eskisine döndürmeniz ya da DNS bölümünü boş bırakmanız yeterli.
Bir küçük hatırlatma: İkinci ve üçüncü yolu kullanabilmek için bilgisayarınızda "admin" yani "yönetici" yetkilerine sahip olmanız gerekebilir.
Ancak bütün bu yollarda, sayfaların yüklenmesinde belli bir yavaşlıkla karşılaşabileceğinizi unutmayın.

• Beğen
Tepkiler: SuperOnoffon, cleozeta, edie00000 ve 1 kişi daha

snacker

snacker

Üye
tesekkürler usta süpersin

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica Ederim Kardeşim... (:

cemozdugan

Üye
teşekkürler kardeş

ßurçiN

ßurçiN

Üye
birde benim sitem var:D

wertyuasd

wertyuasd

Üye
verdiğin bilgiler çok değerli. saol kardeşim. kimse kimsenin bilgiye ulaşma hakkını gasp edemez!!!!!

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica Ederim Kardeşim... (:

0ttoman

Üye
Benim Hayla Olmadı Sorunu Çözemedim Yardım.

gokberkgovercin

gokberkgovercin

Üye
Sagol. Bence sadece belirli içerikleri yasaklasalar daha mantıklı olur ;)

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica ederim...

muratxgsx

Üye
arkadaşlar ben halen giremiyorum lütfen yardımıc olun

byilmazZ

byilmazZ

Üye
Bu yasaklar yüzünden internetin tadı kalmadı ya, MaxiCep forever :oke:

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Giremeyen arkadaşlar birde Open DNS denesinler...

208.67.222.222

208.67.220.220

uluzat

Üye
bısey sormak ıstıyorum. benım pc de su an ıcın herhangı bır dns ayarı mevcut degıl ama genede youtube acılıyor. onceden kendım elle degıstırıp ısım bıtınce eskı halıne getırırdım. sımdı nasıl oluyorsa ıp ve dns alma otomatık oldugu halde acılıyor. benden baska pc yı kurcalayan da yok. nasıl oluyor anlamıs degılım.

eddy1975

Üye
ya bi kurcalasan da bize de ipucu versen...ben herşeyi denedim...youtube'a bağlanamıyoruuuum ! heeelp !!

Tufanbeyi

Tufanbeyi

Üye
Emeğinize Teşekkür Lakin Bende Denedim Olmadı.Saygılar

cleozeta

Üye
ben once 4.2.2.2 numaralarini girdim.. hemen arkasindan hic giremedigimi farkettim..ancak iki gun sonra girildigini gorunce sasirdim..sonra gene giremez oldum..bu sefer yeni dns numaralarini giridim..ayni sey gene oldu..ilk iki uc gun girdim..sonra gene giremez oldum?!! :(:box

--------------- Ekleme ---------------

arkadaslar DNS numaralarini degistiriyorum..birkac gun girebiliyorum..sonra yine giremiyorum?!! yardi m edin ltf

gugcan

Üye
teşekkürler

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica ederim... :oke:

Üst Alt