YÖNLENDİRİLEN TELEFON NASIL DİNLENİR önemli!

Sponsorlu Bağlantılar

Exalans

Exalans

Üye
    Konu Sahibi
YÖNLENDİRİLEN TELEFON NASIL DİNLENİR önemli!
YÖNLENDİRİLEN TELEFON NASIL DİNLENİR ÇOK ÖNEMLİDİR
Hattımızı arada sırada telesekretere yönlendirirken bize bırakılan kayıtların bir başkası tarafından kolaylıkla dinlenebileceğini hiç tahmin etmeyiz ve bunun için bir önlem almayız. Hattınız telesekretere yönlendirildiğinde, bırakılan mesajı dinlemek için telefon numaranızdan telesekreter servis numarasını ararsınız ve bırakılan mesajı dinlersiniz daha sonra siz veya sistem tarafından belli bir süre sonra silinir. Buraya kadar her şey normal ancak telesekreterinize bırakılan mesajı başka bir telefondan nasıl dinleyeceksiniz? GSM operatörleri telesekretere bırakılan mesajları başka bir telefondan dinlemek için abonelerine standart şifreler vermektedir. Turkcell de standart şifre 1234, AVEA da 1111 Telsimde ise telefon numarasının son dört hanesidir.

Telesekreterinize bir kimse mesaj bıraktığında başka bir telefondan dinlemeniz gerektiğinde telesekreter servis numarasını (GSM şirketlerin telesekreter servis numaralarını GSM şirketlerinin web sitelerinden veya kendilerinden öğrenebilirsiniz) ararsınız ve telefon numaranız ile birlikte şifrenizi girerek bırakılan konuşmaları dinlersiniz. Tabii ki bir çok insan telesekreter standart şifresini değiştirmediği için kendisine bırakılan kayıtları başkaları rahatlıkla dinlemektedir. Burada işin en kötü tarafı ise size bırakılan konuşmaları dinlediğinde ne yazık ki hukuksal olarak hiçbir şekilde hak arayamazsınız. GSM şirketini mahkemeye verseniz şifrenin sorumluluğu size ait deyip işin içinden rahatlıkla çıkacaktır. Hattınızı dinleyeni mahkemeye verseniz ben dinlemedim hattımdan kendisi arayıp dinledi diyerek o insanda işin içinden rahatlıkla kurtulacaktır. Eğer ki hattınızı dinleyen bir de ankesörlü telefondan dinlerse kimin dinlediğini dahi bulmanız zor olacaktır.

Bunları düşünürken bir den aklıma şu geldi. GSM şirketleri (Turkcell, AVEA ,Telsim) eğer birde başka telefondan telesekreter açılış mesajını değiştirmeye izin veriyorsa bir çok insan rahatlıkla rezil edilebilir. Düşünsenize bir çok insan gibi sizde telesekreter şifrenizi değiştirmediğinizden bir başkası telesekreter açılış mesajı olarak şu kaydı bırakıyor “Şuanda çok güzel bir uykum var rüya görüyorum lütfen uyandırmayın. Mesajınız ne ise bırakınız” Tabii ki size durumu anlatmak için bu örneği verdim bir başkası nasıl bir açılış mesajı bırakır bilmem. Tabii bir başkasına bırakılan mesajları dinleyerek o insanı tanıyor rolünde oynayarak çıkar sağlanabilir veya zor durumda bırakılabilir.

Telesekreter sistemi ile ilgili GSM şirketlerine tescilli fikirlerimin bir kısmını ilettim. Bir kimse telefonunu telesekretere yönlendirdiğinde sistem tarafından standart şifre yerine rastgele bir şifre üretilsin, kullanıcıya standart şifresini değiştirmesi gerekli olduğuna dair mesaj veya sesli anons kaydı yapılsın ve şifre 4 rakamdan fazla olsun. 4 rakamlık bir şifreyi herkes tahmin eder.
 


alex_tr

alex_tr

Üye
vay be helal olsun
 

bitanesi8668

Üye
güzel sevdim ama ben nasıl yapacam
 
JaNbErG

JaNbErG

Emekli Yönetici
saol exalans güzel bilgi
 
sonbela

sonbela

Üye
tesekkurler
 

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
2K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Faturasız / Faturalı Turkcell Sekreter
Cevap
0
Görüntüleme
5K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Faturasız / Faturalı Turkcell Yönlendir
Cevap
0
Görüntüleme
2K
Doğuş Pertez


Üst Alt