YÖK'e kızdı Terzi oldu !!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
YÖK'e kızdı Terzi oldu !!!
Başarılı bir akademik kariyere sahip doçent Tercan Boülçe YÖK'e kızdı ve terzi oldu.

İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesi"nde başarılı bir akademik kariyere sahipken, YÖK"ü protesto için görevinden ayrılan Doç. Dr. Tercan Bolçe, şimdilerde aranan bir terzi oldu. YÖK"le birlikte bilim de tarihe karıştı diyen Bolçe, yeni işinde çok başarılı olduğunu söylüyor. Doç. Dr. Tercan Bolçe"nin bilim adamlığından terziliğe uzanan hikayesi bir hayli ilginç. 1938 yılında İstanbul"da doğan Bolçe, İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesi"ni bitirmesinin ardından, aynı okulda asistan olarak göreve başlamış.

Teknoloji kimyası alanında bir çok araştırmalar yapan Bolçe, 1982 yılında YÖK"ün kurulmasının ardından, eski çalışma ortamını özler olmuş. YÖK, kurulduktan sonra Türkiye"de bilimsel araştırma ve çalışmaların da sonu geldi. YÖK"e en fazla 12 yıl dayanabildim. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi"ndeki görevimden ayrıldım diyen Bolçe, ortaokulda okurken bir süre terzi çıraklığı yaptığını, bu nedenle eski mesleğine dönme kararı aldığını anlatıyor.

Çapa"da Terzi Nazım Yıldız"ın yanına çırak olarak işe başladığını söyleyen Doç. Dr. Bolçe şöyle devam ediyor:

Ustam Nazım Yıldız, bana terziliğin bütün inceliklerini öğretti. Şu anda erkek ve bayan elbiselerinin her türlüsünü dikebiliyorum. Şapka bile dikiyorum.Üç yıl çıraklık yaptıktan sonra, ustam beni kalfalığa terfi ettirdi, bir hafta önce de usta oldum. Terzilik mesleğinden, akademisyenlik yaptığım dönemden daha fazla kazanıyorum. Biçip, dikmek bana daha fazla zevk veriyor. YÖK bünyesinde insanları biçmektense terzi olarak kumaş biçip dikmek daha yararlı.
 


aLone

aLone

Üye
mutlu olcağı meseleği yapıyo işte ne güzel
 
catalfleg

catalfleg

Üye
Evet çoğu insan istemediği mesleği yapıyo. Mesela adam ünüversiteye gidiyo doktor oluyo ama aklı müzisyenlikte kalıyo. Ne güzel işte adam mutlu oluyo o mesleği yaparak taktir etmek lazım..
Paylaşım için sağol Enes.
 
Salihyet

Salihyet

Üye
İsmi de soy ismi de çok tuhaf :hmmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt