Yök ve Milli Eğitim Katsayı Sorununu Çözmeye Çalışıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Yök ve Milli Eğitim Katsayı Sorununu Çözmeye Çalışıyor

YÖK, Danıştay'ın katsayı kararına yaptığı itirazın sonucunu beklemeden toplanıyor... Yarınki YÖK Genel Kurulu'nda ön değerlendirmenin ardından 17 aralık'ta ikinci bir toplantı yapılacak.. Alternatif çözümlerin uygulanıp uygulanmayacağı ise YÖK'ün itirazına gelecek yanıttan sonra netlik kazanacak. Yani süreci Danıştay idari dava dairelerinin vereceği karar şekillendirecek. Alternatif formüller Danıştay itirazı kabul etmezse devreye sokulacak.
Yök başkanı Özcan , farklı katsayı uygulamasını kaldıran sisiteme yakın bir uygulamaya işaret etmiş,meslek liseleri ile genel liseler arasındaki katsayı farkının daraltılabileceğinin sinyalini vermişti.
Katsayı tartışmayla ilgili itirazların bir diğer önemli adresi Milli Eğitim Bakanlığı oldu... Bakan Nimet Çubukçu üniversiteye giriş koşullarını düzenleme yetkisinin YÖK'te olduğunu vurguladı.
"Nasıl ki katsayıyı getirdiyse, 10 yıl sonra da karar alarak katsayıyı kaldırabilir" dedi. Çubukçu, sıkıntının aşılacağını belirtti.

• Beğen
Tepkiler: -efşan
SucX

SucX

Üye
Ne yapıyorlarsa yapsınlar artık vakit daralıyor
Bizde üniv.de istediğimiz yerde okumak istiyoruz sayenizde hayallerimiz geleceğimiz elimizden alınıyor
adam kayırma buna denir herhalde..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...