Yoğurt, ağız kokusu ve diş çürümesini önlüyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yoğurt, ağız kokusu ve diş çürümesini önlüyor
Japon uzmanlar, şekersiz doğal yoğurttaki canlı
bakterilerin ağız kokusunun kaynağı olan
hidrojen sülfürü azalttığını saptadılar.
Yoğurdun ağız sağlığına etkileri konusundaki
araştırmanın sonuçları Uluslararası Diş
hastalıkları Araştırmaları Birliği’nin Japonya’daki toplantısında açıklandı. Araştırmaya 24 gönüllü katıldı. Bu kişilere iki
hafta boyunca yoğurt ve peynir yasaklandı.
Daha sonra deneklerin tükürük ve dilleri
üzerindeki tabakalarda oluşan bakteri
seviyeleri ve kokuya neden olan bileşkenlerin
miktarı ölçüldü. Bunun ardından gönüllülerden altı hafta
boyunca günde 90 gram yoğurt tüketmeleri
istendi. Çalışmanın sonunda ağızdan yine
örnekler alındı. Deneklerin yüzde 80′ininde
hidrojen sülfür seviyesinin düştüğü görüldü.
Yoğurt tüketiminden sonra dişeti iltihabı ve diştaşı miktarının da azaldığı belirlendi. İngiltere Diş Sağlığı Vakfı Başkanı Nigel Carter, “Sağlıklı bir yiyecek olarak uzun bir süredir
halkı şekersiz yoğurt tüketmeye teşvik etmeye
çalışıyorduk. Yoğurdun daha önce
bilmediğimiz faydalarının ortaya çıkması
sevindirici” dedi. Doktor Carter, “Araştırmalar henüz başlangıç
aşamasında. Fakat, şekersiz yoğurdun tatlı
yiyecekler ve çikolataya sağlıklı bir alternatif
oluşturduğunu biliyoruz” diye konuştu. Araştırmalara göre, her dört kişiden biri ağız
kokusundan muzdarip. Her 20 kişiden 19′u da
hayatlarının bir döneminde dişeti hastalığına
yakalanıyor. Doktor Carter bununla birlikte,
ağız kokusunu önlemenin en iyi yolunun ağız
sağlığına önem vermek olduğunu vurguladı. Bunun için günde dişlerin iki kez fırçalanması,
şekerli yiyecek ve içeceklerin azaltılması,
dişlerin günde bir kez diş ipiyle temizlenmesi ve
düzenli olarak diş doktoruna gidilmesi
gerekiyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt