Ağız Kokusu,Nefes Kokusu Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Ağız Kokusu,Nefes Kokusu Hakkında
Ağız Kokusu
Nefes Kokusu Hakkında
Nefes kokusu
Ağız kokusu tedavisi

Ağız Kokusu
Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemek Ne Yapmalıyız

Ağız Kokusu Ve Evde Diş Beyazlatma

Yardımcı olacak bazı konular ..

Ağız kokusundan kurtulmanın yolları
Pekçok kişi yaşamında en azından birkaç defa ağız kokusundan mustarip olmuştur. Tıpta Halitosiz olarak aisimlendirilen “ağız kokusu” pek çok farklı sebeplerden meydana gelebilir . Kötü kokan nefes kokusu problemi yaşayan insanlarda önemli sosyal ve psikolojik sorunlara sebep olan ağız kokusu hastalığının mevcut insanların en az yüzde ellisini etkilediği sanılıyor.

Ağız kokusunun Sebebi Nedir?
Halitozis adını verdiğimiz ağız kokusu, ağızda yer alan bakterilerin hidrojen sülfür içerikli ürünlerinden meydana gelmektedir. İyi ağız temizliği olan kişilerde hidrojen sülfür üreten bakteri popülasyonu azınlıkta iken ağzını iyi temizlemeyen kişilerde kişilerde bu tür bakteri sayısı oldukça artmaktadır.
İnsanın dili ağız kokusuna neden olabilir mi?
İnsan dilinin arka tarafı eğer tükürük tarafından tam manası ile temizlenemiyorsa, buradaki ufak buruşukluklar arasında da kolaylıkla mikroplar nüfuz edebilir ve bu da ağız kokusuna neden olur. Bu durum çürümüş yumurta kokusu biçiminde ağız kokusuna yol açıyor.
Ağız kokusu nasıl tedavi edilir?
Tedaviye başlamadan önce kokunun kaynağını bulması gerekir. Burada hastaları değerlendirmede diş doktoru, KBB uzmanı, gastroenteroloji uzmanı gibi ekiplerin beraber çalışması mutlaka tedavinin başarısını arttıracaktır. Ağızda oluşan koku sıklıkla diş tedavisi tedavi gerektirir. Halitozisin tedavisinde etkili metot ağız temizliğine ve temel diş-dişet bakımın yapılmasıdır.
Ağız kokusunu engelleme yöntemleri
* Diş problemleriyle diğer patolojik nedenlerin tedavisini yapın. Tam bir ağız muayenesi yaptırın. Koku testleri uygulanabilir ki bu testlerle uçucu sülfür gazları ve halitosis hastalığının boyutları tespit edilir.
* İleri dişeti hastalıkları ve/veya diş çürükleri tedavi edilmelidir.
*Ağız enfeksiyonları yok edilmeli gömük, sorunlu dişler çekilmelidir.
* İyi bir ağız hijyenine özen gösterilmeli. Dişlerin tüm yüzleri ve dil sırtı temiz tutulmalıdır. Ağız enfeksiyonları tedavi edildikten sonra gargaralar ve diş macunları da yardımcı olabilir.
* Ağız kuruluğuna mani olmak için gün boyu su için.
* Tükürük salgısını hareketlendirin: bakteri oluşumunu önlemek için ağzın oksijenlenmesine yardımcı olur. Şekersiz sakız çiğnemek bunun en kolay yoludur. Bu arada mentollü pastillere dikkat! Kokuyu giderir gibi görünse de kuruluğa neden olur.
* Su içeriği bol olan sebze (domates, kereviz, pırasa) ve meyveler (elma muhteşem bir ilaçtır) tüketin. Yiyeceklerinizin üzerine maydanoz doğrayın.
* Eczanelerde satılan maydanoz yağı bazlı kapsüller alın.
* Sarımsak, soğan ve baharattan kaçının (ya da, sarımsak ve soğanı pişirerek yemeyi tercih edin). Çoğunlukla kötü sindirildiklerinden süt ürünleri de bu probleme neden olabilir.
* Dilinizin üzerinde biriken bakterileri temizlemek için bir dil raspası kullanın veya fırçalama sırasında dilinizi temizleyin.
* Alkol ve sigarayı bırakın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt