Yıldırım savunmasını tamamladı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Yıldırım savunmasını tamamladı


Futbolda şike iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 7. duruşmasında Aziz Yıldırım 4-3 biten Sivasspor- Fenerbahçe maçındaki şike iddialarına ilişkin savunma yaptı.


Aziz Yıldırım, Sivasspor maçında şike parasının taşındığı iddia edilen çantanın bir benzeri ile 2,5 milyon Dolar'ı temsil eden kağıtların bulunduğu torbayı gösterdi. Yıldırım, "Bu çantayla Sivas'a gitse gitse 1 milyon Dolar gider. Bu çanta 2.5 milyon Dolar'ı almaz" dedi.

Aziz Yıldırım, Sivas-Fenerbahçe maçında kalecilerin kurtarışları ile yediği golleri de izlettirdi. Yıldırım, aynı maçta hatalı gol yiyen kaleci Volkan Demirel için de gülerek, "Bu kaleci şike yapmış" dedi.

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 7. duruşmasında Aziz Yıldırım 4-3 biten Sivasspor- Fenerbahçe maçındaki şike iddialarına ilişkin savunma yaptı.

"İyi günler diyerek başlamak istiyorum" diyerek savunmasına başlayan Yıldırım, bir gazetenin manşetinde yayınlanan duruşma görüntüsünü değinerek, “Bir tişört basıp burada gösterdik. Fakat dün bir fotoğrafla daha karşılaştık. Tam sizin arkanızdaki kameradan resim çekmişler" dedi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci ise “Basın mensupları adına bir ekran kurmak istiyorduk. Ses alamayınca vazgeçtik. O deneme esnasında fotoğraf çekilmiş. Savcılığa gerekli olan yazıyı yazdım. Savcılık görevini yapar" diye cevapladı.

YILDIRIM'DAN MAHKEMEDE ÇANTALI MİZANSEN PARAYLA SAVUNMA
Aziz Yıldırım’ın Sivasspor’a siyah bir çanta içinde 2.5 milyon Dolarlık şike ve teşvik parası gönderildiğine dair iddiaları yanıtladı. Yıldırım, duruşma salonuna emniyette görüntüsü çekilen çantanın bir benzerini getirerek mahkeme heyetine gösterdi. Yıldırım daha sonra, bir torba içerisinde de 2.5 milyon Dolar'ı temsil eden kağıtlarının bulunduğu torba gösterdi.
Mahkeme başkanı Ekinci “Bunlar sahte para mı?" diye sordu. Bunun üzerine Yıldırım gülerek, “Gerçek" dedi. Yıldırım, “Sivasspor 5 milyon dolarlık bir takım. Bu takımı satın almak için 10 milyon dolar vermek gerekir. Bu çantayla Sivas’a gitse gitse 1 milyon Dolar gider. Bu çanta 2.5 milyon Dolar'ı almaz" dedi.

"BU ÇANTA İÇİN ÖZÜR DİLEMELİLER"
Yıldırım, “Buradaki çantanın içindeki elbisedir. İlhan Ekşioğlunun kıyafetleridir. Uğur olsun diye aynı kıyafetler giyilir" dedi. Emniyetin yaptığı fiziki takibinden utandığını vurgulayan Yıldırım, “Utanıyorum emniyetin bu çalışmasına. Çanta değiş tokuş yapılırken çekmek yerine gelip bassanıza. Çantayı açsanıza. Onlar da biliyorlar bunu. İçinde para olmadığını. Bu yalan. Onlarda biraz ahlak varsa bizim ailelerimizi getirdikleri noktayı düşündüğünde bizden bu çanta için özür dilemeleri gerekiyor. Bu çanta için özür dilemeliler" dedi.

"BU KALECİ ŞİKE YAPMIŞ"
Duruşmada Sivasspor maçı da Yıldırım tarafından izletildi. Maç sırasında çok heyecanlandığını ve sonunu izleyemediğini ifade eden Yıldırım, görüntülerde şike yaptığı iddia edilen kaleci Korcan Çelikay'ın yaptığı iyi bir kurtarıştan sonra, "Bu şike yapan bir kaleci olabilir mi?" diye sordu. Yıldırım ayrıca aynı maçta hatalı gol yiyen kaleci Volkan Demirel için de gülerek, "Bu kaleci şike yapmış" dedi.




"50 TALEBE OKUTUYORUM, ONLARDAN BİR ŞEY OLSA YARGILANACAĞIZ DEMEK Kİ"
Tutuklu sanık Abdullah Başak’a "Mini Cooper" marka otomobilinin " şike parasıyla" alındığı iddialarıyla ilgili olarak savunma yapan Yıldırım, “Abdullah Başak, İlhan Ekşioğlu’nun totemidir. Oradan tanıyorum. Hoş sohbet, güler yüzlü biri. Siz de burada tanıdınız. Zaten başka da özelliği yok. Sivasspor’da yenik durumdayken Abdullah Başak, İlhan Ekşioğlu ile konuşuyor. Biz maçı kazanacağız diyorlar. Onu da şike yapmışlar. Maçtan sonra İlhan, Abdullah’a ne hediye alayım sana diyor. Saat al diyor. Sonra vazgeçti. Araba alındı. O da kız kardeşine hediye etti" şeklinde konuştu. Yıldırım, “Biz varlıklı insanlarız. Allah'a şükür bize iyiliği dokunmuş insanlara yardım ederiz. Bir dosta bunu yapmak suç mu?. Ben 50 talebe okutuyorum onlardan bir şey olsa beni içeri alacaklar demek ki" dedi.

"6222 SAYILI YASA ÇIKMASA DOLANDIRICILIKTAN YARGILANACAKTIK"
Yıldırım, “Olgun Peker çetesine bağladılar bizi. Nasıl bir çete olduğunu da burada gördük. 6222 sayılı yasa çıkmasaydı ben buraya dolandırıcılıktan çıkacaktım. Şike'nin suçu ağırlaşınca bizi buna bağladılar. Bu yasa çıkınca Olgun Peker’le burada şikeden yargılanıyoruz" dedi.
"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 7. duruşmasında Aziz Yıldırım 4-3 biten Sivasspor- Fenerbahçe maçındaki şike iddialarına ilişkin savunma yaptı.

İBRAHİM AKIN, YILDIRIM'A İTİRAF ETMİŞ

Aziz Yıldırım, İbrahim Akın olayına cevap verdi. "İbrahim Akın'a 100 bin Euro verdiysem kendimi Boğaz Köprüsü'nden atacağım. Vermemişsem bunu iddia eden Emniyet Müdürü dahil; kim bu iddiayı ortaya attıysa istifa etmeli."

- İbrahim Akın kendi hatalarını örtmek için bizi kullandı.

- İbrahim Akın kendi kumar sorununu örtmek için yalan ifade verdiğini Metris'te bana söyledi.

"Ben 10 sene de yatarım, suç atmak kolay. Bizi atsınlar, ama Fenerbahçe aklanacak. 105 yıllık kulübe dokunmasınlar, Fenerbahçe Türkiye'dir. Beraat falan istemiyorum. Bizi zaten tarih yargılayacak. Sonunda 'bir şey yok' diyecek herkes, ama leke kalacak. Bu lekeyi temizlemenizi istiyorum" sözleriyle savunmasını tamamladı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

. . . EmreG . . .
Cevap
7
Görüntüleme
728
Emrevitus
arslanla
Cevap
3
Görüntüleme
293
DiaBLoS


Üst Alt