Yıldırım Demirören'den Açıklamalar...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
Yıldırım Demirören'den Açıklamalar...
Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi’nde Şansal Büyüka’nın sorularını yanıtladı. Açıklamalar Lig TV'nin internet sitesinde yayınlandıProgramın süre sınırlaması olmadan yapılmasını, tüm dedikodulara cevap vermek istediğini belirten Demirören, her soruya açıklıkla yanıt verdi.

"BİR SÜRÜ FUTBOLCU GİTTİ, ÇETE GİTMEDİ!"
"Oluşturduğumuz kadronun karşılığını alamıyoruz. 3 Temmuz'dan beri yaşanan süreç bizi çok etkiledi. Değerli hocamız içeride, bizim için çok değerli olan arkadaşımız Serdar Adalı, çok sevdiğimiz Ahmet Ateş cezaevinde. Diğer takımlardan pek çok oyuncu terkedip giderken; herkesin Portekiz Çetesi olarak adlandırdığı oyuncularımız çok büyük fedakarlık yaparak Türkiye'de kaldı. Ama bu kaosda oyuncularım sırtında kambur taşıyor. Bu süreçte bazı şeyleri beklemiyorum. Maç yoğunluğu bu süreci biraz unutturdu, takım istediğimiz seviyeye gelmedi. Beşiktaş'tan şu anda %60 memnunum...."

"TAYFUR HOCA GELENE KADAR CARLOS KALACAK"
"İnişli çıkışlı grafikten dolayı Carvalhal gönderilsim diye bir şey başladı. Ben Carlos hocayı, Tayfur hoca çıkana kadar göndermeyeceğim. Çünkü Carlos hoca Tayfur hocanın temsilcisi. Bir sürü teklif geliyor, yönetim kurulu arkadaşlarımdan da geldi. Onun için Tayfun hoca gelene kadar Carlos hoca kalacak. Carvalhal'den çok memnunuz. Sporting Lisbon'da pek çok başarı elde etti. İnsan olarak da çok seviyorum. Oyuncularımız da onu seviyor..."

"ÇETE, TAKIMA KARIŞMIYOR"
"Oyunculara Portekiz Çetesi dendi ama hiç biri takıma karışmıyorlar. Sadece ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar..."

"QUARESMA'YA GELEN TEPKİLER HAKLI"
Taraftarımız Quaresma'nın takım için oynamasını istemekte haklı. Q7 bir yıldız ama takım için oynamalı. Takım için oynamazsan bu tepkiyi alırsın. Takım için ne olursan ol takım için ne yaptığın önemlidir. Hatta seyirci ile bir konuşması oldu 'İstersen sen gel oyna' diye. Aslında o oynayamamanın verdiği bir şeydi. Ama bu kaos varken bu oyuncular çıkıp birşey demiyorsa bizim de onları desteklememezi lazım."

"GUTI GİTSE DE OLUMLU SİNYALERLE GİTMELİ"
"Guti teklifi bize iletirse değerlendiririz. Guti'nin oynayıp oynamaması hocanın kararıdır. Ben bugüne kadar hiçbir hocaya 'Bunu oynat, bunu oynatma' demedim, demem de. Önemli olan Guti'nin ayrılırken Türkiye'den olumlu izlenimle ayrılması. Geçenlerde bir Real Madrid maçına gittim, hala Guti formasıyla gelenler vardı... Böyle önemli bir futbolcu o... Önemli olan ayrılırken olumlu sinyaller verip gitmesi..."

"QUARESMA'YI BİLE SATABİLİRİZ"
"Almeida'ya iyi bir teklif gelirse satarız. Bu, Quaresma için de geçerli, her futbolcu için geçerli"

YÖNETİCİLERİ SUÇLADI!
"Artık gerçekleri konuşmanın zamanı geldi. Çünkü yönetimdeki bazı arkadaşlarım ve camiada bazı isimler içerideki arkadaşlarımı kullarak benim üzerime geliyorlar! 2. Başkanım (Metin Keçeli) dahil herkes haddini bilecek"

"Q7'Yİ GETİRİNCE HERKES MENDEZ'İ ALKIŞLIYORDU"
"Mendez konusuna gelelim. Anlaştığımız fonun başında Peter Kanyon var. Genç Türk futbolcularımız için oyuncu başına 6 milyon Euro'ya denk gelen bir anlaşma yapacağız. Bunların arasında Muhammed de var. Biz Türk futbolcuları Avrupa'da tanınsın diye yapıyoruz. Q7'yi getirirken herkes Mendez'i alkışlıyordu. Hatta bir yönetici arkadaşım Deron'ı da mı Mendez getirdi diye espri yaptı. Aslında bu beni üzdü... Ben Mendez'i getiriyorsam bu alkışlanmalı... Mendez Beşiktaş'i yönetiyor diyenler, gidip ona yarın Beşiktaş'ın kiminle oynayacağını sorsun, bilmez.

"ALVES'İ İLK 11 İÇİN ALMADIK"
"Biz Alves'i ilk 11 için almadık ki... A2 takım için aldık... Yetişsin, yeterli ise A Takım'da oynasın diye aldık. Uzun vadeli bir transferdi..."

"KALECİLER HEP HATA YAPAR"
"Beşiktaş Cenk ile çok önemli bir kaleciye kavuştu. Rüştü de bizim için çok değerli ama maalesef sakatlandı. Kaleciler hep hata yapar, ama Cenk Beşiktaş'a çok faydalı olacak..."

YÖNETİCİLERE 2. BÜYÜK SUÇLAMA!
"3 Temmuz'a dönelim. O gün kimse bunları beklemiyordu. Sudan çıkmış balık gibiydik. Arkadaşlarımız tutuklandı. Ertesi sabah saat 8'de bana 1-2 yönetici gildi. Ve onlar maalesef bugün gidip benim aleyhime dolduruylorlar. O gün dediler ki 'istifa edelim'. Yani 'arkadaşlarımız bu işi yaptı, bırakalım' demeye getirdiler. Ben de dedim ki "Siz istiyorsanız istifa edin, ben sadece kupayı teslim ederim, süreci beklerim." dedim. Ben sadece Fenerbahçe'nin gösterdiği agresiifliği göstermedim. O tavrın yanlış olduğunu Fenerbahçe de gördü ki bugün o tavırdan uzaklar... Bizim tek yaptığımız biz iddianame süreci var. Aldığımız duyumlara göre Kasım ayı sonunda iddianame açıklanacak. Bu tabii ki hukuki boyutu... Bir de federasyon ayağı var. TFF bu konuda kararı bir an önce vermeli..."

"MÜCADELEM, F.BAHÇE MARKASINI KORUMAK İÇİN"
"Ben Aziz Yıldırım'a en çok karşı çıkan ismim zamanında... Hatta Kulüpler Birliği toplantılarına bile katılmadım. Ama Fenerbahçe büyük bir camia, önemli bir marka. Bu markanın değerinin korunmasını istedim. Çok önemli bir markanın korunmasıdır benim mücadelem..."

"ÜZDÜYSEM ÖZÜR DİLERİM"
"Ben BJK Başkanı olarak, bu süreçte olaylara kulübü, tutuklu arkadaşlarımı düşünerek karar verdim. Maalesef aldığımız bir karar diğer tarafı üzebilirim. Ben üzdüysem özür dilerim. Ama bu süreci en iyi yöneten kulüp Beşiktaş'tır. Çıkıp bağırmak, gazetelerde yer almak başta iyi gibi görünebilir ama Fenerbahçe de bunu bıraktı."

BİLET FİYATLARI VE TRİBÜNLERİN DOLMAMASI...
"Sezon başı kembineleri açıkladığımızda biraz pahalı açıkladık, bu doğru. Sebebi transferlerdi... taraftarın geleceğinden şüphemiz yoktu. Ama yaşanan süreç insanları futboldan soğuttu. Yani tribünlerin dolmamasının sebebi biletlerin pahalı olması değil. Bilet fiyatlarını indirdik Kiev maçı için. Bunun diğer maçlarda böyle olup olmayacağı belli değil. Buna bakacağız. Çünkü çok indirdiğiniz zaman da kombine alanlar 'Bu kadar ucuz olacağını bilsek gidip kombine almazdık' diye tepki gösteriyor. Sebep budur, yani bedava bilet isteyen yok."

BORCUN 300 DEĞİL 500 MİLYON OLDUĞU İDDİASI HAKKINDA...
"Doğrudur Beşiktaş'ın son açıklanan borcu 370 milyon TL'dir. Kamuoyunda psikolojik olarak 400 derler önce, sonra 500 derler... Seçim yaklaşıyor, koltuk merakıyla Beşiktaş'a zarar veriyorlar. Ben Beşiktaş'ı devraldığımda da borç vardı. Real Madrid'in 700 milyon euro borcu var. Barcelona renkli print bile çektirmiyor. Manchester United'ın 1 milyar paund borcu var. 5 lira maaş olan insanın 10 lira borcu var. Borçsuz yaşamak, büyümek imkansız. Evet nakit sıkıntısı var ama bu bütün kulüpler için geçerli. Forma gelirleri düşük, sponsorlar gelmiyor... Çünkü insanlar futboldan geri çekildi... Beşiktaş'ın borcunu önce rakipleriyle kıyaslasınlar, ondan sonra Beşiktaş'ın borcunu konuşalım. Bu rakamlar hep konuşuluyordu... Bu bana değil Beşiktaş'a zarar veriyor. Seçim süreci son 3 aydır, ondan önce yapılan konuşmalar Beşiktaş'a zarar verir... Bu süreci daha da kaosa dönüştürmemek lazım. İnsanlar meydanı boş bulup konuşuyor..."

"CEBİMDEN VERİYORUM, ÇÜNKÜ..."
"Benim para vermem şu açıdan faydalı: Bankadan alsak faizler belli... Benim asıl derdim amatörlere 10-15 milyon dolar arası verip 1 lira geliri olmamasıdır..."

"BURASI BAKKAL DÜKKANI DEĞİL"
"Gelen başkan adayıyla otururum, ödeme vadesini belirler, paramı geri alırım. Beşiktaş Başkanı olmak kolay değil, burası bakkal dükkanı değil. Ben bu bedeli ödüyorum. Camia olmak farklı birşeydir. Camia olmak içeride eleştirmektir. Bizdekilerde çözüm yok, sadece konuşma var. Beni üzen bu, çünkü Beşiktaş'a zarar veriyor. SPK'ya yapılan başvuru da bana değil sadece Beşiktaş'a zarar verir. Bunun,Beşiktaşlılıkla da ilgisi yoktur."

"BJKTV İSTEDİĞİM NOKTADA DEĞİL"
"BJKTV istediğim noktada değil. Sebebi de bu süreç... Maaş ödeyemez hale geldik. Ama bunların da konuşulması Beşiktaş'a zarar veriyor. Eminim rakiplerimiz de ödemelerinde geriden gidiyordur. Bu doğru bir olay mı? Değil... Ama önemli olan bu süreci atlatmak..."

BEŞİKTAŞ DERNEKLERİ F.BAHÇE VE G.SARAY DERNEKLERİ AKDAR FAYDALI MI?
"1907'dekiler Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin sahipleri. Beşiktaşlı iş adamları da var ama dernek çatısı altında değiller. Ne yapıyorlarsa kişisel olarak yapıyorlar..."

"F.BAHÇE TAM BİR CAMİA ÖRNEĞİ VERDİ"
"Fenerbahçe bu süreçte tam bir camia örneği verdi. Biz ise Beşiktaş'ın rakamlarını tartışıyoruz. Türk futbolu olarak fırtına öncesi sessizlik yaşıyoruz."

HIDDINK'E ELEŞTİRİ...
"Yerle-yabancı takımda ne kadar kaliteli oyuncu olursa avantaj. Milli takıma seçilip seçilmemesi ayrı bir olay, Milli Takım teknik heyetinin tercihidir. Oyuncu tercihlerinin doğruluğunu sonuçlar gösterir. Sonuç da ortada, play-off'a kaldığımıza göre yanlış seçimler yapıldı demektir."

"YARIN KAZANAMAZSAK...."
"Yarınki maça kazanmak için çıkmalıyız, herkes bunun bilincinde. Ama futbol 3 ihtimalli, kazanamazsak yola devam etme şansımız %30'lara iner"

"ÇALIŞAN İNSAN HATA YAPAR, BEN DE YAPTIM"
"Çalışan insan hata yapar, tabii ki hatam vardır. Zaten her kulüp başkanının hatası vardır. Geçmiştekilerin de hatası oldu, bu soruyu soranlar da yarın başkan olsa hata yapacak."

"DİYELİM Kİ CAVALHAL BÖYLE BİR KONUŞMA YAPTI..."
"Diyelim ki Carvalhal sezon başı futbolculara böyle bir konuşma (çocuklarının öldüğüne dair) yaptı. Eleştirilmesi niye? Hocamızın özel yaşamıdır bu... Hocamızın acıyı unutmak adına paylaşmasından doğal birşey yok ki..."

"ŞİKE YAPAN HAPİS YATMASIN DEMEDİK"
"Kanunda değişiklik istememizin nedeni 1-2 kişiyi affettirmek değil. Ama 10 yıllarla cezalandırmak çok ağır. Siyasi partilerle görüştük, sayın bıçakçı'nın hazırladığı taslağı gönderdik. Bunun siyasi bir malzeme olarak kullanılmasını istemiyoruz. Çünkü bu toplumsal bir olay. Acele etmemizin sebebi o. O Maddelerin değişmesine partilerimiz olumlu yaklaştı, haber bekliyoruz. Bilinsin ki bizim talebimiz şike yapanın hapis yatmaması değil."

"İDDİANAMEDEN SONRA CEZA İÇİN SEZON SONU BEKLENEMEZ"
"İddianame açıklandıktan sonra futbolu çok büyük bir kaos bekliyor. Kasım sonunda iddianame açıklandıktan sonra karar için kimse sezon sonunu bekleyemez. Karar şu ya da bu, ne karar çıkarsa çıksın 3-4 gün sürer dalgası. Sezon sonunun beklenmesi size bile zarar verir."


Kaynak :
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt