Yılbaşı Kutlamaları (!) Üzerine Bir Çeşitleme

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Yılbaşı kutlamalarının Hıristiyanlara özgü olduğunu düşünmüyorum, bize özgü olmadığına da nasıl inanıyorsam. Çünkü Hıristiyanlar içerisinde de Haçlı Seferleri sonunda bu tür eğlencenin bizden onlara geçtiği tartışılıyor..
hiç alakası yok bu kutlamalar Hristiyanlıktan önceki pagan inanışlardan geçme..neti araştırırsan görürsün..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Yılbaşı kutlamalarının Hıristiyanlara özgü olduğunu düşünmüyorum, bize özgü olmadığına da nasıl inanıyorsam. Çünkü Hıristiyanlar içerisinde de Haçlı Seferleri sonunda bu tür eğlencenin bizden onlara geçtiği tartışılıyor..

Müslümanlıkta olmayan bir inanç bizden onlara nasıl geçebilir :bye2:

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
'Yılbaşı' inanç değil ki? Ayrıca yazdığın pek bir dayanaksız Enes, İslamla alakası olmayan ancak hergün tekrarladığımız onlarca olgu var ki.. Yılbaşı sadece bunlardan biri, ne kadar dahil, ne kadar alakasız olsa da. Şu veya bu şekilde, artık birçok toplumla etkileşime girildiğinden onlardan bir şeyler alıyoruz; bu kaçınılmaz.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Dayanaksız değil İslam dini mantık dinidir eğer Peygamberimiz (S.A.V) bize hristiyan adetlerini benimsemek yasaktır diyorsa biz buna uyarız ... Ayrıca dediğim gayet mantıklıdır... Aşırı müslüman bir toplumdan hristyanlara yılbaşı adeti nasıl geçebilir ve bunun neyi, hangi kısmı tartışılıyor ??? Bu hangi mantığa girer ??? Bizde yılbaşı adeti olduğu nerde söyleniyor ???
Diyanetten alıntı yapıyorum ve az önceki mesajımda belirttiğimi yineliyorum ...
“Sevgili Peygamberimiz (a.s.) de bizleri ahlaki erozyona neden olabilecek ahlaki bütünlüğümüzü bozacak başka milletlerin adetlerini benimsemeyi ve uygulamayı yasaklamıştır. Bu yüzden yılbaşı gecesi altında düzenlenen eğlence ve kutlamaların dini ve milli kültürümüzde kesinlikle hiçbir yeri yoktur” :oke:

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
evet etkileşim kaçınılmaz doğru ama dinimizin mantığına uymayan şeyleri alamayız..almamalıyız da..bizim dinimizde yeteri kadar bayram ve kutlama var..peki aşure gününü neden Hıristiyanlar kutlamıyor?

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Biz mi gökten düştük, burası mı Mars, yoksa şu açıklamayı yapan Diyanet hangi ülkenin Diyanet'î :

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, İslam dinin eğlenmeyi yasaklamadığını belirterek, "Meşru ölçüler içinde, harama bulaşmadan, günaha bulaşmadan insanların doğumları, başarıları, mezuniyetleri, ev sahibi olmaları ve yeni bir yıla girmeleri kutlanabilir" dedi.

Bardakoğlu, bu yıl aralık ayı içinde hem hicri hem de miladi yeni yıla girildiğini belirtti. Hicri yılın da miladi yılın da Allah'ın takdir ettiği zaman dilimleri olduğunu ifade eden Bardakoğlu, Kur'an 14 asır önce "Ay ve güneş sabit bir yörünge etrafında düzenli bir şeklide dönerler ki siz bu sayede zamanı bilirsiniz zamanın akıp geçtiğini bilirsiniz" diyerek insanları uyardığını kaydetti.

------

evet etkileşim kaçınılmaz doğru ama dinimizin mantığına uymayan şeyleri alamayız..almamalıyız da..bizim dinimizde yeteri kadar bayram ve kutlama var..peki aşure gününü neden Hıristiyanlar kutlamıyor?

E tabii ki dinin mantığı kaçınca dinin bir anlamı olmaz.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Etkileşim olacaktır ama bu etkileşim imanı kuvvetli olanlarda hiçbir yan etki ortaya çıkarmayacaktır ...
Ali Bardakoğlu veya Zekeriya Beyaz hiçbiri umrumda değil ...
Ben işin mantığına bakarım ...
Peygamber efendimiz buyurmş bunun ötesi mi var ???
Peygamber Efendimiz sırf Yahudilere benzememek için onlar saçını kısa bıraktığında uzatır , uzattıklarında ise kısaltırmış ... Onların oruç tuttuğu günde tutmaz , bir gün öncesinde veya bir gün sonrasında tutarmış ... Amaç nedir peki ??? Onlara benzememek için bunları yapmış olabilir mi ...???
Ayrıca kimseye kutlayın veya kutlamayın demiyorum hiçbir bireye karışamam ... Dini işin içine katıp yaptığınız kutlamayı helalleştirmeye çalışmayın benim sizinle olan problemim budur ...

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
:locked:

:kop:

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Komik olan ne :hmmm

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Kendıme Guluyorum :D

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Neden :D

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Locked Dedım Yaa :D

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Kilitlemeye çalıştın galiba :ehe

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Evet Kadacık :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt