Yeşilliklerin Yıkanması (Su Tasarrufu)

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Yeşilliklerin Yıkanması (Su Tasarrufu)
Yeşillikleri yıkarken su tasarrufu yapmanın yolları

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte birbirinden sağlıklı ve lezzetli yeşil sebzeler tezgahlarda yerini aldı. Sağlık açısından son derece önemli olan bu sebzelerin yıkanmasında su tasarrufu yaparak doğaya ne kadar büyük bir katkıda bulunabileceğinizi biliyor musunuz?

Gün içinde evlerimizde, özellikle de mutfakta harcanan su miktarı çok fazla olabiliyor. Bulaşıkları bulaşık makinesinde yıkamak gibi yöntemlerin haricinde sebze ve meyvelerimizi yıkarken de su tasarruf yapabiliriz. Elbette tüm sebze ve meyveleri çok iyi yıkamak gerekiyor. Ama bunu yaparken musluğu sürekli açık bırakıyoruz ve suyu gereksiz yere fazla harcıyoruz.

Suyun ne kadar önemli bir kaynak olduğunu, evlerimizde su kesildiği zaman yaşanılan sıkıntıdan anlayabiliriz. Birkaç saat süren su kesintisi bile günlük yaşantımızı engelliyor ve hatta sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Su kesildiği zaman elimizde olan suyu nasıl idareli kullanıyorsak bunu kesilmeden de yapmaya çalışmalıyız.

Mutfakta su tasarrufu için en çok bilinen yöntem; sebze ve meyveleri musluktan akan suyun altında yıkamak yerine su dolu bir kabın içinde yıkamaktır. Sert meyve ve sebzelerinizi topraklarından arındırmak ve kolay yıkamak için bir sebze fırçası da kullanabilirsiniz. Yeşil yapraklı sebzeleri ise daha temiz olmaları için sirkeli suyun içinde 15 dakika bekletmek yeterli olacaktır. Kalan yıkama sularını ise (sirkeli su hariç) çiçeklerinizi sulamak için kullanabilirsiniz.

İşte şimdi aileniz ve kendiniz için lezzetli yeşil sebzelerden güzel bir yemek hazırlamaya başlayabilirsiniz. Hem de sudan tasarruf ederek...
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: burcuklc

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
436
Baydırman
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
372
Haydar
AlexsandroZ
Cevap
6
Görüntüleme
2K
cihanata_1
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
572
x-scarface
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
1K
x-scarface


Üst Alt