Yeşil Sahaların Silahlı Kuvvetleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Yeşil Sahaların Silahlı Kuvvetleri
Trabzonsporlu milli futbolcu Fatih Tekke'nin İstanbul'a maça gelirken silahıyla görüntülenmesi büyük yankı uyandırdı. Ancak Fatih silaha meraklı tek futbolcu değil. İşte liste:
19 Aralık 2005 10:52
<div align="center"> </div>
Fatih Tekke silah merakı olan tek futbolcu değil. İşte diğerleri: Gökdeniz, Hüseyin, Hasan, Erdinç, Emrah (TS). İbrahim Üzülmez, Sergen, Tümer ve Tayfur (BJK). G.Saray ve F.Bahçe&#39;de silahlı yok.

Trabzonsporlu milli futbolcu Fatih Tekke&#39;nin, İstanbul&#39;da dün oynanan Beşiktaş maçına takım kafilesi ile gelirken eşorfmanına koyduğu silahıyla görüntülenmesi büyük yankı uyandırdı. Ancak Fatih Tekke, silahı olan tek futbolcu değil. Özellikle Trabzonsporlu futbolcuların bir çoğunun silah merakı var. Ancak yine bir çoğu Tekke&#39;nin aksine silahı yanında taşımıyor. Trabzonsporlu futbolcuların silah merakı esasen çok eskiye dayanıyor. Trabzon&#39;da görev yapan bazı eski valilerin büyük maçlar öncesi futbolcuları, "Bu maçı kazanın silah ruhsatınız bizden" diyerek ödüllendirdikleri bile söylenmekte. Karadeniz insanına özgü silah merakı, takımda oynayan yabancı oyunculara dahi silahhediye edilmesini beraberinde getirmiş. 2003-2004 sezonunda Arda Avcı, Beyaz Rus oyuncu Romashenko&#39;ya Browling marka silah hediye etmişti. 1995 yılında ise, o dönem Trabzonspor ve milli takımın yıldız futbolcusu olan Ünal Karaman tesislerin bahçesinde avlandığı için yönetimden yüklüce para cezası almıştı. Trabzonspor Kulübü tarafından, futbolcuların silah merakı nedeni ile 1997 yılında tüzüğe futbolcuların tesise silahla giremeyeceği maddesi koydurulup sporculara tek tek imzalattırılmış, ancak ileriki yıllarda tüzüğe futbolcuların "özel durumlarda ruhsatlı silahını yanında taşımasına izin verilmiştir" maddesi eklenmişti.

MAKSAT HOBİ OLSUN

Silahlı futbolcular sadece Trabzonspor&#39;da bulunmuyorelbette. Kamuoyu tepkisinden çekinen futbolcular, silah taşıyıp taşımadıkları konusunda yorum yapmaktan kaçınsalar da, özellikle büyük takımlarda görev yapan çeşitli oyuncuların silah bulundurdukları biliniyor. Ancak bunların çoğu silahı evinde bulundurmakla yetiniyor. Av veya atıcılık gibi merakları olanların sayısı ise bir hayli az. Bunun istisnalarından biri, poligonlarda atış talimi yapma merakı olan eski Galatasaraylı milli futbolculardan Arif Erdem. Bir başka ilginç nokta da, diğer takımlarda silah sahibi olan futbolcular arasında; Beşiktaş&#39;ın milli futbolcuları Zonguldaklı Tümer Metin ve Artvinli İbrahim Üzülmez gibi Karadenizli olanların sayısındaki fazlalık.



ESKİ YILDIZLAR DA SİLAHA MERAKLIYDI



Tanju Çolak, Ali Nail gibi yıldızların ardından Trabzonspor&#8217;un başarılı kaptanı Fatih Tekke de tabancasıyla futbol kamuoyunun gündemine oturdu.



Silah taşıyana 5 milyar ceza

Fatih, önceki gün İstanbul&#8217;a gelirken ruhsatlı tabancasını da yanında taşırken, &#8216;Tatil için İstanbul&#8217;da kalacağım. Bu yüzden silahımı da getirdim&#8217; açıklaması yaptı. Daha önce Trabzonsporlu futbolcular kampta tüfeklerle poz vermiş ve tepkilere yol açmış, bordo mavili yönetim geçen yıl yaz aylarında da bir yönetmelikle &#8216;Kampta silah taşıyan futbolcuya 5 milyar lira para cezası&#8217; kesileceğini açıklamıştı. Ancak bu sezon Fatih&#8217;in bir deplasmana gelirken yanında silahını taşıması kafaları karıştırdı.

Trabzon&#8217;da silah merakı bir başka

Trabzonsporlu futbolcuların silah tutkusu başka. Bordo mavililer geçtiğimiz yıllarda takımın kampında tüfeklerle objektiflerin karşısına da geçti. 2002 Nisan&#8217;ında yabancıları dışındaki bordo mavili futbolcular silah ruhtası almak için Trabzon Valiliği&#8217;ne başvuruda bulundu. 2004 yılında bir şirket, bazı bordo mavili futbolculara silah hediye etti. Kulüp yönetim kurulu futbolcular arasındaki silah tutkusu nedeniyle 2004 Ağustos&#8217;unda kampta silah bulundurmayı yasakladı.

Tanju: Potayı kurşunladı kulüpten gönderildi

Türkiye Ligi&#8217;nin eski gol kralı Tanju Çolak da silah tutkusuyla ünlüdür. Bu tutku onun Galatasaray ile yollarının ayrılmasında da önemli rol oynamıştır. Galatasaray&#8217;ın ünlü golcüsü Florya Metin Oktay Tesisleri&#8217;nin salonundaki basketbol potalarını kendisine hedef yapar. Tabancasıyla potayı süzgeçe çevirir. Dönemin Galatasaray Başkanı Alp Yalman, salondaki potaların halini görünce Tanju&#8217;nun ipini çeker ve hemen gönderilmesini ister. Tanju ile ipler toparılır ve 1991-92 sezonu sonunda Fenerbahçe&#8217;ye transfer olur.

Ali Nail: Az daha takım arkadaşını vuracaktı

Fenerbahçe ve milli takımın eski yıldızlarından Ali Nail Durmuş da silah merakıyla biliniyordu. Bursaspor&#8217;da kaptanlığa kadar ulaşan Ali Nail&#8217;in ilginç bir silah macerası kulaktan kulağa dolaşıyor. Yaşandığı yıllarda ört-bas edilen bu olay aynen şöyle gerçekleşti:

Bir maç öncesinde soyunma odasında Ali Nail&#8217;in silahını çantasına koyduğunu gören bir takım arkadaşı, gizlice eline aldığı silahla oynarken bir anda ateş etti. Soyunma odasında büyük bir panik yaşandığı sırada silah kullanmayı bilmeyen bu futbolcu az kalsın Danimarkalı Pingel&#8217;i vuracaktı. Ali Nail hemen silahı eline alıp şarjörünü çıkardı, herkes sus-pus bir şekilde maça çıktı
 


abuvice

abuvice

Üye
Herkesin silahı var.. Öyle yada böyle silahsız bir futbolcu yoktur bence..
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Trabzonda zaten sillah merakı türkiyenin 2 katı derecede..
 

depresif

Üye
Abi aslında futbolcularda bi yerde haklı yaa
Hatırlarmısınız bir ara rüştüyü arabasında nasıl tekme tokat dövdüler.
Güvenlikleri sağlansa bu adamlar neden silah taşısın.hobi olayına gelince abi bende deli silah manyağıyım.Şimdilik bulundurma ruhsatım var kısmetse taşımaya çevirecem.Uniqe 9 lu canavar alet hehehe
 

jöly

Üye
silah hobileri olabilir ama sen futbol oynamaya mı savaşa mı gidiyorsun ne getiriyorki silahı?
bu futbolcuları seven çocuklara da kötü örnek olunuyor
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt