• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Yerli mobil telefon üretilecek...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MiThR@Ndİr

MiThR@Ndİr

Üye
    Konu Sahibi
Yerli mobil telefon üretilecek...
YERLİ MOBİL TELEFON ÜRETİLECEK

Türk iştiraki Anatolia Telekom A.Ş, Çinli bir mobil telefon şirketi işbirliğinde Erzincan'da ''Anadolu'' adlı yerli cep telefonu üretecek.

Anatolia Telekom A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Kuzu, cep telefonunun yanı sıra internet erişim data kartları ve çoklu modem üretimi de yapacaklarını bildirdi.

Cep telefonu yatırımını, Temmuz ayında çıkan Teşvik Yasası ile Erzincan'da yapmaya karar verdiklerini Kuzu, Aralık 2009 içerisinde Lenovo Mobile ile distribütörlük ve lisans anlaşmaları yaptıklarını, bununla firmanın ürünlerini üretebilme hakkı elde ettiklerini ifade etti.

Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3G) ihalesi mevzuatına göre, ihaleye katılan operatörlerin yatırımlarında minimum yüzde 10'unu Türk KOBİ'lerden alma zorunlulukları bulunduğunu hatırlatan Kuzu, Türkiye'deki operatörlerin büyük ölçüde ihtiyaçlarını karşılayan firmalardan Huawaei ile işbirliğine gideceklerini söyledi. Kuzu, Huawaei ile baz istasyonları ekipmanları ve data kart üretimi planladıklarını da bildirdi.

-MARTTA ÜRETİM BAŞLIYOR-

Cep telefonu üretimine bir bantla başlayacaklarını, ancak 4 bantta üretim hedeflediklerini bildiren Kuzu, bir bandın 35 bin cep telefonu, 100-150 bin data kart kapasiteli olduğunu kaydetti.

Ekipmanların şubatta Türkiye'ye getirileceğini, Martta üretime başlayacaklarına işaret eden Kuzu, Erzincan'dan daha çok yetiştirilmek üzere 50 kişinin, yurt dışından teknik düzeyde 5 kişi olmak üzere İstanbul'dan da katılacaklarla 100'ün üzerinde personel istihdam edeceklerini bildirdi.

Kuzu, Lenovo ürünlerinin yanı sıra yerli ''Anadolu'' marka cep telefonu üreteceklerini belirterek, bu ismi Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın önerdiğini, telefonun tek sim kartlı ve 3G özellikli olacağını bildirdi.

Bu yıl yaklaşık 2 milyon dolar yatırım hedeflediklerini kaydeden Kuzu, şirketin Erzincan merkezli olacağını ve yatırımın bu ilde yapılacağını söyledi.

Kuzu, Lenovo'nun, China Telekom ile birlikte pazara sunduğu ''01'' adlı cep telefonunu da Türkiye'de üreteceklerini bildirdi.

• Beğen
Tepkiler: mty58 ve mekanik

rapman

rapman

Üye
bu haber sitede verilmişti.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
İnşallah bu proje gerçekleşir..daha güzel projelerin arkası gelmesini umuyoruz.

gokberkgovercin

gokberkgovercin

Üye
İnşallah :D

mekanik

Üye
üretime başlaması sorun değil ama gelişmesi için çok üzün bi süreç var yeni tel yapacak piyasadaki durumu takip edilecek istek talep şikayetler derken yıllar geçer... ama hiç yoktan iyidir...:oke:

haltie

haltie

Üye
çok geç kalındı maalesef

GustavoColman

GustavoColman

Üye
uzun zaman alır gerçekten geç de kalındı
ama bi yerden başlamak lazımdı :)

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Hadi hayırlısı bakalım

izmirligenc

izmirligenc

Üye
Insallah insallah

batukral

batukral

Üye
üretilsin bakalım :D

haltie

haltie

Üye
adı konya olsun telefonun nokya gibi:d:

Aziz™

Üye
:ehe:eheyakıştırdın valla halit

everest11

everest11

Üye
İşletim Sistemi Yoksa Ne Olacak Anlamadım Normal Çin Telefonu Ha Gayret 10 yıl sonra bı işletım sıstemlı tel yaparız

OğuzcanAbi

Üye
nie çin

Soraux

Soraux

Üye
inşallah üretilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt