Haber Yerel Kamera Uygulaması Projesi

Sponsorlu Bağlantılar

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Özelliğin ismini bilmediğim için açıklamaya çalışacağım; hani arabaların, bisikletlerin önünde veya insanların kasklarına taktıkları kameralar görüntüyü ortası baskın sağa sola uzatarak yani yuvarlayarak çekiyor ya, öyle bir özellik -mümkünse- gelmesi çok iyi olur. İnşallah açıklayabilmişimdir. :)

fish eye :D

Damacanayla gönderildi.

serverfun912

serverfun912

Üye
1-HDR Mod olmalı
2-Hızlı Çekim,çoklu çekim olmalı(Samsung Galaxy SIII veya SIV gördüyseniz farketmişsinizdir)
3-Yüksek MP fotoğraf yaratılabilmeli çoklu çekim ile mümkün hale getirilebilir (Resim birleştirme,)
4-Yüz yakalama,Temizleme gibi efektler olmalı aktif şekilde.
daha olursa da eklerim.

PureFood

PureFood

Üye
Nokia Camera gibi kamera tuşuna atanabilmeli diye düşünüyorum.

alasulumurat

alasulumurat

Üye
bazı programlarda oto fix diye bir seçenek var. Bastığında çektiğin resmin renklerini düzeltiyor, daha canlılık katıyor, ıso değerlerini vs tekrardan ayarlıyor. Anlıycan resmi daha net yapıyor. Böyle bir özellik de olabilir...

• Beğen
Tepkiler: ogzhnoTr
sekajmer

sekajmer

Üye
açılın geldim birazdan kabarık bir liste ile tüm istenilen ve daha fazlasını yazacağım ;)

braayn

braayn

Üye
resim nefes alsın yeter :)

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
1.HDR
2.Orjinal Instagram efektleri eğer düzenleme olacaksa
3.Smart Camera gibi en iyi resmi seçebilme falan olsa güzel olur.

HDR kesinlikle olmazsa olmaz olmalı

sekajmer

sekajmer

Üye
Öncelikle kamera' da Pro cam gibi Gelişmiş kullanıcılara hitap eden * İSO * Deklanjör hızı * Beyaz dengesi * Fokus vb. özelliklerin olması lazım.
ve diğerleri;

- Fotoğraf çekerken sürekli fokus ( amatör kullanıcılar için çok iyi sonuçlar elde etmek adına güzel olur. )
- Efektler.( Zaten Söylediniz. )
- Çoklu çekim modu - Sürekli çekim modu
- Color boost efekti ( yapılabilirse )
- HDR modu
- Çözünürlük ayarlayabilme imkanı ( 5mp, 8 mp, 20 mp, 34-38 mp )
- Fotoğrafı modunda iken flaşın el feneri gibi sürekli yanması ( Videodaki sürekli yandığı gibi)
- Kesinlikle Dokunmayla odaklamalı

Video modu olacak ise;

- Sürekli fokus yapmalı ( Zaten olmaz ise tutmaz :D )
- Video kaydına başlandığında dokunarak fokus yapabilme imkanı

NOT : Tabi ki bunlar zamanla olacak. Hiç kimse ilk sürümde bu özellikleri beklemiyor. Eğer yapılabilir ise veya Microsoft bunlara izin veriyor ise herkesten tam puan alacaktır

• Beğen
Tepkiler: YasirTaHazal ve turka_10
yasirtaha

yasirtaha

Üye
:DÖncelikle kamera' da Pro cam gibi Gelişmiş kullanıcılara hitap eden * İSO * Deklanjör hızı * Beyaz dengesi * Fokus vb. özelliklerin olması lazım.
ve diğerleri;

- Fotoğraf çekerken sürekli fokus ( amatör kullanıcılar için çok iyi sonuçlar elde etmek adına güzel olur. )
- Efektler.( Zaten Söylediniz. )
- Çoklu çekim modu - Sürekli çekim modu
- Color boost efekti ( yapılabilirse )
- HDR modu
- Çözünürlük ayarlayabilme imkanı ( 5mp, 8 mp, 20 mp, 34-38 mp )
- Fotoğrafı modunda iken flaşın el feneri gibi sürekli yanması ( Videodaki sürekli yandığı gibi)
- Kesinlikle Dokunmayla odaklamalı

Video modu olacak ise;

- Sürekli fokus yapmalı ( Zaten olmaz ise tutmaz :D )
- Video kaydına başlandığında dokunarak fokus yapabilme imkanı

NOT : Tabi ki bunlar zamanla olacak. Hiç kimse ilk sürümde bu özellikleri beklemiyor. Eğer yapılabilir ise veya Microsoft bunlara izin veriyor ise herkesten tam puan alacaktır
[/QUOTE]
Bir de köpüklü kahve yapabilirse daha da bişey istemem :D
Şaka şaka

• Beğen
Tepkiler: sekajmer
GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
söylemeyi unutmuşum, video modunda duraklatma olmalı.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Hocam nokıa'nın programlarını sen 1 programda toplasan bu isteklerin nerdeyse hepsi olmuş olacak zaten sadece HDR çekimi eklemen yeterli olur :spr
Eğer mümkünse şu gündüz çekimlerindeki karıncalanmayı azaltabilirsen başka birşey istemem :)

remzi33

remzi33

Üye
yalnız @kesasd şimdi çıkıp "başlarım programınıza vazgeçtim ben" dicek :D anlaşılan kimse mevcut kamera programlarından memnun değil :D

hitafnalsa

Üye
Iso değerinin 100 ün altına düşmemesi saçmalık bu yönde de bir iyileştirme yapabilirseniz iyi olur

capkino06

Üye
yalnız @kesasd şimdi çıkıp "başlarım programınıza vazgeçtim ben" dicek :D anlaşılan kimse mevcut kamera programlarından memnun değil :D
Sanmıyorum öyle bir şey yapacağını. Son kullanıcının isteklerine göre uygulama geliştirildiğinde başarılı ve eksiksiz bir uygulama geliştirilmesi daha kolaydır. Çünkü tek başına kafanda tasarladığın bir projede kendisinin aklına gelmeyen bir özellik başka bir kişi tarafından belirtilebilir buda eksiksiz ve sorunsuz bir uygulama demektir. :) Beta uygulamada olduğu gibi düşün kendisinin gözünden kaçan bir hata beta tester tarafından belirtilip son kullanıcıya sorunsuz bir deneyim sunulabilmesi gibi. :)

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Hüseyin wp8.1 Final sdk'yı indirdiysen ben bir kaç fikir verebilirim.

1-Zamanlayıcın soft Button olarak ekranda yer almalı.

2-Çekilen resimlerde düzenleme ve metadata değişiklikleri yapılabilmeli.

3-HDR modu olmalı.

4-Klasik 3.Party kamera uygulamalarındaki kalite kaybı olmamalı.

5-Uygulama çekilmiş olmasa da medya kitaplığundaki bütün resimlere erişip düzenleme yapabilmeli

6- Ekranda dokunduğumuzz yere odaklama. Sonra çekim.
7- Sesli komutlar. Örn: "Çek, Flaş aç" vs. denilince yapsın.
8- Çok hızlı çekime hazır olsun.
9- Çekim modlarından birinde Ön ve arka kamerayı aynı anda kullansın, ön kamera ile çekilmiş resim ana resmin bir köşesinde görünecek şekilde kaydedilsin.
10- Resim görüntüleyicide resimlere bakarken diğer resme geçmek için sağa sürüklüyorsak, silmek için aşağı,düzenlemek içinde yukarı sürükleyebiliriz.

Kedidir kedi.

• Beğen
Tepkiler: skynet, kaygisiz43 ve remzi33
4MaGuS

4MaGuS

Üye
vidyo çekeçekse söyle bir yol izlene bilir
-parlaklık ayarı gece çekimlerinde şuan çok aşırı kumlanma var
-vidyoda durdurma ve devam etme
-vidyoda zom yapabilme
-vidyoda seçilen yeri netleme
forograf kısmında ise
-özel modlar eklene bilir daha etkili işe yarar gece,manzara tarzında
-resmi çektikten sonra iyileştirme olarak şuan renk açılır biraz ancak bunun tam tersi renk koyulaştırma yapılması resimler bu sayede daha net çıkar
-ıso,parlaklık,netleme,deklanşör hızı
-farklı olarak ne eklense iyi olur dersek aslında mesela camera 360 da efekt veya farklı şeyler yaparken camera ısınıyor bu neden güzel bir optimizasyon gerekiyor bence bu çok önemli, vidyoda ısınması normal ancak resimlerde ısınmaması gerekiyor
-bence kamera genel olarak biraz karnalık çekmeli aydınlık yerleri daha çok fazla degil tabiki kumlanma olmasın diye mesela androidlerde kittkatta s4 e güzel bir parlaklık ayarı yapılmış -6 ya kadar iniyor max +4 parlaklık gördüm
bence bunların gelmesi yeterli olur baya bir şey var zaten aslında çok özellik yerine diğer uyuglamalarda olmayan özellikler gelirse çok daha iyi olur

hajkhanx33

hajkhanx33

Üye
yawabi şole bişi olsada çok guzel olrdu mesela gece çekeceksın butun ayarı o yapsın guneslı ortamda ayarı o yapsın manzara çekımı doğa denız felan çkım modları olsun samsung s8000 telım vardı 4 5 yıllık tel o modlar vardı seçıordum super çekıordu

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
foto çekiminde tek çekimde 8-10 tane farklı ayarlarda çekim yapabilsin. mesela 10 tane ayar yapılabiliyor diyelim

1-ISO:200, Denklanşör Hızı: 1/250, Parklaklık:0, Beyaz Dengesi: Auto
1-ISO:400, Denklanşör Hızı: 1/350, Parklaklık:-1, Beyaz Dengesi: Auto
1-ISO:600, Denklanşör Hızı: 1/100, Parklaklık:0, Beyaz Dengesi:Gün Işığı
.....
...
...

gibi önceden hepsini ayarlayalım. deklanşöre bir kez basınca bu ayarlarda 10 tane resim çeksin. Valla resim denemesi yapmaktan mahvoldum. öyle mi iyi çıkar böyle mi iyi çıkar diye bir resimden farklı ayarlarda 3-5 tane çekiyorum hep. eğer böyle bir özellik olursa en güzel resmi alırız gerisini çöpe atarız.

• Beğen
Tepkiler: Rainesto

Üst Alt