Yepyeni Bir Kavram.UltraPiksel.Peki Ama Yeterli Mi?

Sponsorlu Bağlantılar

ardacumhur

ardacumhur

Üye
    Konu Sahibi
Yepyeni Bir Kavram.UltraPiksel.Peki Ama Yeterli Mi?
UltraPiksel Yeterli Mi?

Dün yaşanan gelişmeler çok iyi bir dönüm noktası oluşturdu.HTC yeni amiral gemisi One'ı tanıttı.Bununla beraber,yeni UltraPiksel kamera teknolojisi de günyüzüne çıktı.Bu teknoloji iki adet 4 megapiksel kamera sensörü ile karanlık ortamlarda gayet iyi pozlar yakalayabiliyor.

Test etme imkanını henüz bulduk.ancak önemli bir sorun var.
4 megapiksel yeterli değil.HTC'nin ifadesi ise "Pikseller önemli değildir." Elbette önemlidir.

Bir düşünün Nexus 10'un ekranı 4 megapiksel boyutunda(2560x1600).Eğer bir fotoğrafı uzatmaya yada yakınlaştırmaya çalışırsanız bunu yapamazsınız çünkü resim verileri bu boyuta kadar sınırlı.iPad'de de benzer sonuçlar alırsınız.

HTC One'ın 2megapiksel kamerasıyla(1920x1080)çekilmiş bir grup insan fotoğrafında yüzleri tanımak için yakınlaştırma yapmayı unutun.4 megapiksel'de bu kadar
detay verecek veri (bilgi) yok.

Buradan
megapiksellerin önemli bir şey olmadığını ama önemli bir nokta olduğunu anlıyoruz.Çoğu kullanıcı 8 ile 12 megapiksel arasındaki farkı anlamazlar ya da görmezden gelirler.Ama 4 megapiksel ile resim kalitesi istiyorsanız,kesinlikle bu deneyimden negatif etkilenirsiniz.Çoğu kullanım senaryosu için 8 megapiksel'in seçilmesi akıllı telefonlar için bir tesadüf değil.

• Beğen
Tepkiler: Web Designer

PremiumWork

PremiumWork

Üye
:hmmm Bilgilendirdiğin için :tşk:

Türe

Türe

Üye
Örnekler gelince görürüz. Bize teoride değil pratikte doğrular lazım.

• Beğen
Tepkiler: Uruloki
aleranol

aleranol

Üye
Biraz yanlış. Ben 8mp ile 4x yakınlaştırma yapabilirken 2mp ile mutlaka yakınlaştırma yapilir. Pcde sanki kimse bir fotoğrafı aşırı derece yakınlaştırma yapmadı? Yazılım bu tarz basit şeyleri çözer

PriZm

PriZm

Üye
Pureview'e benzer mantıkla çalıştığını unutmayın.Başarılı olacaktır.

MrExpert

MrExpert

Üye
Konuyu açan alıntı yapmış ama bu Yazıyı yazan biraz abartmış Dediği gibi saçma bir hatayı htc yapmaz.

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~
alenkolik

alenkolik

Üye
Bu htc one 2mp mi yoksa 4mp mi biri açıklık getirsin.
Makalede tezatlar görüyorum.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

Fark etmez.Fazla abartarak yazmış.

yakinda goruruz test ve karşilaştirmalari ama soyledikleri mantiken benim de aklima yatiyor. Salt resim dosyasinin boyutu ortaya cikinca bişeyler şekillenir.

Silinen Üye 2381601

Kapalı Hesap
4MP lik telefondan hiç bir şey olmaz. Benim telefonumun kamerası bile 5MP.

esokmen

esokmen

Üye
Teşekkürler

Üst Alt