Yeni Telefon Seçimi Yardım :)

Sponsorlu Bağlantılar

SonyXperia

SonyXperia

Üye
    Konu Sahibi
Yeni Telefon Seçimi Yardım :)
Arkadaşlar nasipse bu yazın ortalarına doğru yada sonlarında (windows phone güncellemesini bekleyeceğim) yeni bir telefon almayı düşünüyorum. Android kullanıyorum ve açıkcası sıkıldım bu sistemden. Windows Phone daha çk ilgimi çekiyor fakat! Windows cephesinde düşündüğüm telefon Lumia 920 olup kullandığı GPU bildiğiniz üzre Adreno 220. Android cephesinde ise düşündüğüm telefon Xperia Z olup onun kullandığı GPU Adreno 320. Bu iki grafik işlemcisi arasında dağlar kadar fark var diyebilir miyiz? Yani Adreno 220 oyun kalitesini 1.5 sene bana iyi bir şekilde sağlayabilir mi? Açıkcası grafik oynamak pek umrumda değil çalıştırsın aksın yeterli. Objektif görüşlerinizi ve yardımlarınızı sabırsızlık ile bekliyor iyi forumlar diliyorum :))

Invoke

Invoke

Üye
Sana çok güzel objektif yorum yapıyorum, bak:

Tabi fark var, 220 yanlış bilmiyorum Xperia S'in gpusuydu. Ama daha çok 330da fark açılacağını düşünüyorum. Siz aldıktan 2 ay sonra filan çıkar 330lu telefonlar... (Tahminim.)
İşlemcisi daha düşüktür 920nin. Ama bu kötü olduğu anlamına gelmez. Aynı IOS gibi düşünün: donanımı, amiral(!) dedikleri androidlere göre düşük kalıyor, ama aynı oyunu açıyor yapıştırıp geçiyor. Android sistemi sömürdüğünden donanımlar yüksek olmak zorunda.
Neyse boşuna lafı uzatmaya gerek yok.
Windows Phoneda çok oyun yok ki. Uygulama kıtlığı var androide göre çok kısıtlı. Bence ondan da sıkılırsınız. Lumialar daha çok kamerası iyi olsun, kendine göre bir tasarımı olsun, şeklimiz olsun diyorlar işte. 920nin kamerası alayıyla kapışır, çoğunu alır.

Xperia Z'nin kamerası da kötü bir performans göstermez. 920yiyle kapışır. Çok araştırdım vaktinde, pişman etmesi ihtimali yok diyorum.
Xperia Z'nin eksiği: bu yıl sonynin bombası diye çıktı ama geçen yılın işlemcisiyle çıktı. 1080p ekranda o donanım yetersiz kalır, diyor herkescikler. Ben de diyorum ki: Bu yıl ki oyunları oynatır, hadi sonrakileri de oynatsın ama takılması donması olur, ya da grafiği kısarsınız. Almışız 2bine telefon daha 1 yıl geçmiş, niye kısıyoruz ama??!!

Başka bir eksiği ise sesinin az olduğunu herkes söylüyor, pişman etmez ama aynı fiyata HTC ONE, yapıştırır ses konusunda =)
Bakmak isterseniz HTC One' hakkında düşünün bir derim. Ya da beklemişken az daha bekleyin yıl sonuna yeni modeller gelir. (Ben büyük bir umutla honamiyi bekliyorum. Bakalım güzel olacak mı =P )

Özet olarak ben olsam Android alırdım ama Z almazdım... Yaz ortalarına neler çıkar...
O zaman ZR Türkiyeye gelmiş olur, aynı telefon ekranı 720p yapmışlar böylece o kasar, lafı anlamını yitiriyor. Ama bu seferde hem işlemcin geri kaldı, hem ekranın, fiyatına bağlı eğer daha düşük olursa alınabilir ama nerde bizim ülkede uygun fiyat...

fk555897

fk555897

Üye
Bence fazla oynatmaz. Çünkü WP'un marketi gün geçtikçe geçtikçe yenileniyor. Apple iPhone 4S almanı öneririm.

Invoke

Invoke

Üye
Bence fazla oynatmaz. Çünkü WP'un marketi gün geçtikçe geçtikçe yenileniyor. Apple iPhone 4S almanı öneririm.

Ama yavaş değil mi? Bence Playstore yetişmeleri çok zor görünüyor, ve uzun sürecek gibi...

SonyXperia

SonyXperia

Üye
    Konu Sahibi

Ama yavaş değil mi? Bence Playstore yetişmeleri çok zor görünüyor, ve uzun sürecek gibi...

Yok yetişir yetişmesine de windows phone sayfasında gezerken mesela Lumia kullanıcıları Real Racing 2 oyununun kum gibi bir görseli olduğunu söyledi bu beni tedirgin etti açıkcası... Xperia Z nedeni de su geçirmemesi ve adreno 320 kullanmasıydı. O kadar zor ki bu telefonu seçmek .s Bakalım diğer yorumlara da bi bakalım teşekkürler berk :)

- - - Eklendi - - -

Usta ya pek i phone düşünmüyorum bana itici geliyor ve arayüzü çok basit

Invoke

Invoke

Üye
Yok yetişir yetişmesine de windows phone sayfasında gezerken mesela Lumia kullanıcıları Real Racing 2 oyununun kum gibi bir görseli olduğunu söyledi bu beni tedirgin etti açıkcası... Xperia Z nedeni de su geçirmemesi ve adreno 320 kullanmasıydı. O kadar zor ki bu telefonu seçmek .s Bakalım diğer yorumlara da bi bakalım teşekkürler berk :)

- - - Eklendi - - -

Usta ya pek i phone düşünmüyorum bana itici geliyor ve arayüzü çok basit

Adım Mert :) Hesap kardeşimindi ama hep ben kullandım artık değiştirdim zaten :P
Neyse onu lumia kullananlara sormak lazım... > Youtubedan bir iki videoya bakın. Ben kötü olacağını düşünmüyorum.

SonyXperia

SonyXperia

Üye
    Konu Sahibi
Saol mert yorumlar için :) daha fazla görüşü olan farklı şeyler belirtmek isteyen var mı acaba?

Üst Alt