Yeni tavsiye kitaplar

Sponsorlu Bağlantılar

midnight

midnight

Üye
    Konu Sahibi
Originally posted by Legend_Come_Back@Jul 16 2005, 11:51 PM
söylediğin yazarlar dışında malesef yabancı güçler medyamızdaki yazarlarıda satın almış durumda ertuğrul özkök fatih altaylı amerika şakşakçılığının önde gidenleri.ve ayrıca kendi fikirleri değilde insanların beğenebieceği fikirleri yazan piyasa yazarları bunlar.
[post=111368]Quoted post[/post]​

Evet özellikle de Ertuğrul Özkök bu ülkeye kök söktürdü gerçekten,yazılarını okuyanlar iyi bilir,ben şahsen artık yazılarını okuyamıyorum acayip asabım bozuluyor ve kanıma dokunuyor..
 


Legend_Come_Back

Üye
o gazetede en beğendm adam emin çölaşan. gerçekten dobra birisi bildiğini yazıyor korkmadan ve başkalarını umursamadan. ama ertuğrul özkök güneri civaoğlu gibi tipler zekeariyaköyde villarında oturuken emin çölaşan mütevazi hayata talim ediyor. ve korkusuzca yazılarını yazmanında gururunu yaşıyor. önemli olanda bu.
 
SANCAR

SANCAR

Üye
Originally posted by Legend_Come_Back@Jul 17 2005, 12:17 AM
o gazetede en beğendm adam emin çölaşan. gerçekten dobra birisi bildiğini yazıyor korkmadan ve başkalarını umursamadan. ama ertuğrul özkök güneri civaoğlu gibi tipler zekeariyaköyde villarında oturuken emin çölaşan mütevazi hayata talim ediyor. ve korkusuzca yazılarını yazmanında gururunu yaşıyor. önemli olanda bu.
[post=111385]Quoted post[/post]​
kesinlikle katılıyorum
 
FrontmaN

FrontmaN

Üye
Originally posted by Legend_Come_Back@Jul 16 2005, 12:59 AM
evet en kısa zamanda okuyacağım. bu ara klasiklere sardım dostoyevski balzac tolstoy. klasiklerin tadı bir başka
[post=110777]Quoted post[/post]​

tolstoy un savaş ve barış kitabını okudun mu?(eğer okuduysan olumlu veya olumsuz görüşlerini bekliyorum)
 
midnight

midnight

Üye
    Konu Sahibi
Kitap: İLAHİ KOMEDYA (DANTE)
Yazar:DANTE ALIGHIERI
Yayınevi:OĞLAK
Çeviri:Rekin Teksoy

---Dünya şiirinin başyapıtı olan 'İlahi Komedya' Dante'nin, Cehennem'e, Araf'a ve Cennet'e yaptığı düşsel bir gezintiyi destanlaştırır.
---İlahi Komedya, 14.233'e ulaşan toplam dize sayısı ile,şiir tarihinin en uzun soluklu şiiridir.
---Dante'nin 1300 yılının 7 Nisan Perşembe gecesi başlayan gezisi bir hafta sürer,Dante'ye Cehennem ve Araf yolculuğu sırasında Latin şair Vergilius rehberlik eder.Vergilius yerini,Cennet'te Dante'ye rehberlik edecek olan Beatrice'ye bırakır.Dante Beatrice'yi ilk gördüğünde kendisi dokuz,Beatrice sekiz yaşındadır.Dante ömrü boyunca Beatrice'e bağlı kaldığı gibi,düşünce dünyasının da esin kaynağı olur Beatrice.

--Dante ile Cehenneme,Araf'a ve Cennet'e sıkı bir yolculuğa ve
--Dünyanın en uzun (14.233) dizelik şiirini okumaya hazır mısınız?
--Kaçırmayın o zaman ;;)
 
SANCAR

SANCAR

Üye
abi kac sayfadır 14.233 dize ya..

way :supriz:
 
midnight

midnight

Üye
    Konu Sahibi
Originally posted by SANCAR@Jul 18 2005, 12:44 AM
abi kac sayfadır 14.233 dize ya..

way :supriz:
[post=111856]Quoted post[/post]​

950 sayfa,ama bi okumaya başladın mı gerisi gelir ;;)
 
SANCAR

SANCAR

Üye
ciddi ilgilendim ya kesin alcam
 

cosmokramer

Üye
Arkadaşlar ben de size Mehmed Niyazi'yi tavsiye edeyim..
tarihimizle ilgili çok iyi kitapları var..
Çanakkale Destanı, Yazılamamış Destanlar, Yemen Ah Yemen
üçü de çok etkileyici kitaplar...
Özellikle Yemen Ah Yemen de Osmanlı'nın Yemen'de yaşayan neredeyse hiç Türk olmamasına rağmen oraya gönderdiği askerler, ve Yemen'i savunmak için verilen uğraşlar Türklerin bir zamanlar çok uzaktaki insanlar için bile koruyucu ve İslam Medeniyetinin temsilcisi olduğunu gösteriyor..
 

_KadirşinaS_

Üye
Mehmet Niyazi nin Çanakkale ile ilgili kitapları süper adamın uslubu şiirsel olduğu için tam bir destan gibi yazıyo. Ben de tavsiye edrim...
 
midnight

midnight

Üye
    Konu Sahibi
Kitap: YÜZÜNCÜ AD
Yazar: AMIN MAALOUF
Yayınevi:YKY

--Canavarın yılına girmemize daha dört uzun ay var,oysa gelmiş dayanmış bile kapıya.Gölgesi,yüreklerimizi ve evlerimizin pencerelerini örtüyor..
--Evet arkadaşlar kitap böyle başlıyor,Lübnan'ın Cübeyl şehrinde son Cenevizlilerden olan Baldassare Embrico'nun 1665 yılında Allah'ın Yüzüncü Adını bulmak için çıktığı yolculuk konu ediliyor.
--1665 yılında incilde ve Tevrat'ın Tasavvuf yorumu olan Kabbala'da işaretleri bulunan Canavarın yada Şeytanın yılı,yani 1666 yaklaşıyordu,tüm Hıristiyan ve Yahudi halkı panik ve korku içindeydi,kimileri herşeyini satıp fakirlere yardım ediyor,kimileri ise korku içinde kendini ibadete adıyordu.Ama kahramanımız olan Baldassare'nin bir tek amacı vardı, o da Yüzüncü Ad'ı yani Allah'ın Yüzüncü Ad'ını bulmak,çünkü eğer bu ad bulunur ve söylenirse kıyamet, yani canavarın yılı engellenebilecekti..
--İncil'e göre 666 şeytanın sayısıdır,bu yüzden 1666 kehanetlere ve dini verilere göre Canavarın Yılı,Şeytanın Yılı ve Kıyametin kopacağı yıl olarak beklendi..
--Baldassare,Osmanlı zamanında(o zamanlar Lübnan da Osmanlı toprağıydı) çıktığı bu yolculukta büyük Londara yangını,İzmir'de kendini Mesih ilan eden Sabetay Sevi ve daha birçok olay ve macerayla karşılaşır..
--Kitapta o dönemin Osmanlısı,Avrupası,insanların ruh hali okuyucuya detaylı biçimde sunulmuş..
--Kitapta ayrıca günümüzde de var olan Sabetayizm'in kurucusu Sabetay Sevi'den de bahsedilmiş ve nasıl ortaya çıktığı irdelenmiştir..
--Zevkle, sıkılmadan okuyup,bilgileneceğiniz ve elinizden bir an bile düşüremeyeceğiniz bir kitap,mutlaka okuyun pişman olmayacaksınız.. ;;)
 
midnight

midnight

Üye
    Konu Sahibi
Kitap:BİLİNMEYEN HİTLER
Yazar:AYTUNÇ ALTINDAL
Yayınevi:ALFA

--Herkes son günlerde Hitler'in 'Kavgam' kitabını okuyor ve Türkiye'de bu kitap bir aralar liste başıydı..Ama aslında o kitap hakkında orjinalinin,bozulduğu,kitabın değiştirildiği ve bazı istihbarat örgütleri tarafından çarpıdıldığı iddiaları yankılanıyor ve söyleniyordu.
--Bu kitapta neler var?Hitlerin neyi bilinmiyor ve hangi olayların sır perdesi aralanıyor?
--Hemen söyleyeyim; Hitler' siyaset sahnesine çıkaran gizli bir ökült örgütü olan(gizli ilimler) 'THULE've onun başındaki esrarengiz baron 'Rudolf von Sabottendorff' DAP'ı(Alman İşçi Partisi'ni)kurarak Nazi'lere iktidar yolunu açmıştır,ve aynı zamanda Türk vatandaşı olan Sabottendorff, Bektaşi bir Masondu.Çift tarflı casus olarak faaliyet gösteriyordu.Örgüt Hitler'i kendi çıkarları için kullanmak amacıyla ortaya sürmüştü,yani Hitler, İŞ KAZASI DEĞİLDİ.Hitler daha partiye ilk katıldığında bu örgütün etkisi altına girmişti ve Kavgam kitabındaki faşist ve Ari ırk takıntısı, bu örgüt tarafından aşılanmıştı.THULE örgütü'nün üç tane tanrısı vardı bunlar; ''Wotan, Wili, We'' bu inanılan üç tanrı da eski Aryan Irk'ının PAGAN tanrılarıydı. Naziler'in simgelerinden olan gamalı haç (SWASTIKA) bu gizli örgütün(THULE)'nin amblemiydi.Adolf Hitler başta 'SWASTIKA' olmak üzere, Naziler için çizdiği tüm nişan rütne flamaiyüzük ve miğfer desenlerini hepp gizli ilimlerde kullanılan ve KİLİSE TARAFINDAN YASAKLANMIŞ sembollerden ve bunların insanlar üzerinde yaptığı renk efeklerinden kopya etmişti.SS'ler dini inaç olarak PAGANİST'ti..
--Kitapta da başka ökült simgeler barındıran Tarot kartlarından,büyük dedesinin Yahudi olabilileceğinden,Hitler'in hayatında ''7'' rakamının önemi,ne tasadüftür ki Hitler'in Münih'te kiraladığı terzi Popp'un dairesinda bir zamanlar Lenin'in ''Ne Yapmalı'' isimli kitabı yazdığını, hayretler içinde öğreneceksiniz..
--Cehennem Meleği'nin esrarengiz yaşamı yine esrarengiz bir olayla noktalandı.30 Nisan Perşembe gecesi Berlin'deki Bunker'de gerçekte ne olduğu hiçbir zaman aydınlatılamadı.Temmuz 1945'te savaşın galipleri Potsdam'da toplandı,STALİN; CHURCHILL'e HİTLER'i sordu;Churchill,Hitler'in öldüğünü ve cesedinin Ruslar'da olduğunu söyledi,bunun üzerine Stalin çok garip bir açıklama yaptı: ''BİZDE ADOLF HİTLER'İN CESEDİ YOK,ŞU ANDA ELİMİZDEKİ İSTİHBARATA GÖRE İSPANYA'DA VEYA ARJANTİN'DE SAKLANIYOR OLMALI''
--Sovyetler'in 20 yıl sonra yaptığı ve Der Spiegel'de yayımlanan açıklamaya göre 30 Nisan 1945'te ölen şahıs Adolf Hitler değil ona aynı yumurta ikizi kadar benzeyen dublörü ''Gustav Wehler'di..!!!!
 
SANCAR

SANCAR

Üye
ewt ben bu kitabı okudum ve gercekten cok hosuma gitti
midnight bu kitabı önerdiğin iyi oldu yaw :)
 

aTTra

Üye
Bir süreliğine üst konu yapılmıştır.
 
midnight

midnight

Üye
    Konu Sahibi
Originally posted by aTTra@Jul 21 2005, 10:33 PM
Bir süreliğine üst konu yapılmıştır.
[post=114014]Quoted post[/post]​

Teşekkürler... :D
 
midnight

midnight

Üye
    Konu Sahibi
Kitap:SİMYACI
Yazar:PAUL COELHO
Yayınevi:CAN

Arkadaşlar bugün bir değişiklik yapıp bu kitabı,şiir şeklinde tanıtacağım:

Dünyanın en gizli hazinesi
Üç dinin de birleştiği.Tasavvuftur..
Bulacaksın bu kitapta
Tanrı'nın verdiği anahtarla
Yani akılla..
Peki hazine nerede?
Boşuna arama yok gittiğin yerde..
Belki de ayağının dibinde
Belki bir çobanın,düşünde
Sürünü terk etmeden
Eremezsin bu sırra
Herşeyi göze almadan
Yazgına hakim olmadan
Eremezsin bu sırra
Tüm dinlerin hazinesi
Tasavvufa..
 

cosmokramer

Üye
Oktay Sinanoğlu; "Bye Bye Türkçe" bence bu kitabı herkes okumalı,
dil bilinci kazandıran bir kitap..
 
SANCAR

SANCAR

Üye
aklıma gelmişken "tarih severler" mustafa necati sepetçioğlu nun tüm kitapları misstr
 

_KadirşinaS_

Üye
Evvet işte ayın bombası Lev Nikolayeviç Tolstoy dan ((gizlenen kitap)) HZ MUHAMMED.

Kitap:HZ.MUHAMMED
Yazarı:Lev Nikolayeviç Tolstoy
Yayın evi:KaraKutu
Fiyat:3.95ytl

Ünlü Rus yazarı Lev Nikolayeviç Tolstoy 1908 yılında Abdullah El-Sühreverdi'nin Hindistan da basılmış "Hz. Muhammed in Hadisleri" kitabını okumuştur.Okuduğu hadislerden bir risale((kitapçık)) tertip etmiş, bunu Rusya nın 'Posrednik' yayın evinde bastırmıştır.

Rus halkı ve özellikle Rus aydınları ,L. N. Tolstoy u ilahi bir kuvvete sahip gibi seviyorlardı ve onun İslamiyet i kabul etmesinin duyulmasının Rus toplumu içinde İslam a güçlü bir akım başlatabileceğini biliyorlardı. Bu yüzden de Tolstoy un Hz. Muhammed in hadislerinden derlediği kitapçığını KGB gibi Rus istihbarat birimleri gizli tutmaya, unutturmaya ve basılmasını engellemeye çalışıyorlardı. Tolstoy , bu risale ((kitapçık)) ile Rus okurlarını, Hz Muhammed in hadisleriyle tanıştırmıştır.Hadislerden seçtiği konularda 'fakirlik' ve 'eşitlik' gibi kavramları esas almış, Rus halkına ve onları aldatanlara bir ders verir nitelikte olmasına özen göstermiştir.

Tolstoy, seçip kitapçık haline getirdiği bu hadislerle , gerçek adalet ve eşitliğin, gerçek kardeşliğin ve fedakarlığın yerinin İslâm olduğunu, hatta insana saygı ve sevginin ve daha ötesinin de yerinin yine İslâm vurgulamak istemiştir.
 

_KadirşinaS_

Üye
İşte en baba kitaplar.

Gutenberg'den bugüne insanlık tarihini biçimlendirmiş 24 kitap Dönemler ve kitaplar şöyle sıralandı:
*1450-1500: Gütenberg İncili, Dante/ İlahi Komedya
*1500-1550: Machiavelli/ Hükümdar, Copernicus/Göksel Kürelerin Dönüşü Üzerine Altı Kitap
*1550-1600: Montaigne/ Denemeler, Bodin/ Toplum Esenliği Üzerine Altı Kitap
*1600-1650: Cervantes/ Don Quijote, Descartes/Düşünceler
*1650-1700: Newton/Matematik İlkeleri, Hobbes/Leviathan
*1700-1750: Defoe/Robinson Crusoe, Diderot ve d'Alembert/Ansiklopedi
*1750-1800: Rousseau/Toplumsal Sözleşme, Goethe/ Faust
*1800-1850: Hegel/ Halk Felsefesi, Balzac/ İnsanlık Komedyası
*1850-1900: Marx/ Kapital, Dostoyevski/ Karamazof Kardeşler
*1900-1950: Einstein/ Görelilik Kuramı, Joyce/ Ulysses
*1950-2000: Beckett/ Godot'yu Beklerken, Lyotard/ Postmodern Durum

Hiç Müslüman bir Yazar olmadığı için üzgünüm ama bunların çoğu özellikle 1650 li yıllardan sonra çıkanları Osmanlı arşivinden batılı barbarlar tarafından çalınıp kendi eserleriymiş gibi sunulan eserlerdir..
 


Üst Alt