Ozan
Admin
Yeni Forum Güncellemesi 🤗 Eylül 2019
MaxiCep, Aralık 2004 de kuruluşundan bu yana teknik işleyiş açısından gelişen teknolojiyi devamlı takip ederken, üyelerinin de taleplerini hiçbir zaman es geçmeden, her zaman daha kaliteli bir forum deneyimi sunmak amaçlı sürekli gelişmeye devam etti. Eylül 2019 itibari ile 15. yaşında yep yeni bir güncelleme daha geçirdi ve baştan aşağı yenilendi. Gözle görülebilir geliştirmelerin dışında, arka planda kalan çok ciddi geliştirmeler mevcut olduğunu belirtmeliyim.
Öncelikle, yeni güncellemedeki en çok dikkate aldığımız faktör Hız oldu.
Üyelerimizin, her geçen gün artan mobil cihazlardan giriş trafiğine kayıtsız kalamazdık ve sizlere bir mobil uygulama hızında, sorunsuz bir forum sitesi sunmak ilk hedefimizdi. Bunu yaparken, tabiki gelişen teknolojiye ayak uydurmak adına yenilikleri de dahil etmiş olduk. Sayfalarda gezinme ve işlem hızı, hem yazılım hem de tasarım tarafındaki kriterlere bağlı olduğundan; tasarım ve yazılım tarafında hissedeceğiniz ciddi farklar olabilir. Bunlar size sorunsuz ve çok hızlı bir forum sitesi sunma hedefi sonucudur. Göremediğiniz özelliklerden ise, bizi yavaşlatacağını düşünerek kurtulduk 😉
Yeniliklerden adım adım ve kısaca bahsetmek gerekirse;
Saygılar
Öncelikle, yeni güncellemedeki en çok dikkate aldığımız faktör Hız oldu.
Üyelerimizin, her geçen gün artan mobil cihazlardan giriş trafiğine kayıtsız kalamazdık ve sizlere bir mobil uygulama hızında, sorunsuz bir forum sitesi sunmak ilk hedefimizdi. Bunu yaparken, tabiki gelişen teknolojiye ayak uydurmak adına yenilikleri de dahil etmiş olduk. Sayfalarda gezinme ve işlem hızı, hem yazılım hem de tasarım tarafındaki kriterlere bağlı olduğundan; tasarım ve yazılım tarafında hissedeceğiniz ciddi farklar olabilir. Bunlar size sorunsuz ve çok hızlı bir forum sitesi sunma hedefi sonucudur. Göremediğiniz özelliklerden ise, bizi yavaşlatacağını düşünerek kurtulduk 😉
Yeniliklerden adım adım ve kısaca bahsetmek gerekirse;
- Tasarım sadeleştirildi, yüklerden kurtuldu. Önceki alışıla gelmiş ve beğenilen renk paletini koruyarak, mobil ile masaüstü görünümlerde oldukça kullanışlı pratik biri yapı ve görünüm sunmuş olduk.
- Artık Gece Modu (Dark Mode) çok daha pratik ve başarılı bir şekilde çalışıyor. Gözleriniz yorulmayacak.
- Mobil kullanışlılık ve mobil uyum ileri derece artırıldı. Yatay ve dikey görünümler ayrı ayrı tek tek çalışıldı.
- Evrensel Emoji desteği. Artık mobil cihazların kendi emojilerini hem başlıklarda, hem mesajlarınızda kullanabiliyorsunuz.
- Geliştirilmiş navigasyon. Neler Yeni, Cevaplanmayan Konular, Kendi konu ve mesajlarınız gibi hızlı aramalar.
- Sosyal medya ve video sitelerinden, dahili embed (gömme) özelliği. İçerik, Link yapıştırıldıktan sonra otomatik olarak gösterilir.
- Hızlı Konu Açma özelliği. Üyeler, ilgili kategori ve forum ana sayfasında tek tıkla konu açabilir hale geldi.
- Mesaj yazma editöründe, ilgili emoji ve smileyin çağırma kodunu yazarak direkt olarak çağırma.
- Push Bildirim Özelliği. Bilgisayar (PC, Mac) ve Android işletim sistemli cihazlarınıza forum içi anlık bildirimlerin gelmesi. (iOS Desteklemiyor)
- Yeni ve Pratik İki Adımlı Doğrulama. Authy uygulaması kurulu cihazlarda, foruma iki adımlı doğrulama girişlerinde kod girmeye gerek kalmadan otomatik giriş.
- Tepkiler özelliği. Artık mesajlara sadece "Beğen" tepkisi değil, "Kızgın, düşünceli, üzgün, cool, beğenmedim" gibi ekstra tepkiler verme imkanı.
- Forum içi paylaşılan URL' lerde otomatik meta. Websitesinin önizlemesini, açıklamasını alıntı olarak gösterme. Artık linkler, sade değil!
- Ve daha arka planda açıklayarak bitmeyecek, tüm görsel ve yazılımsal işleyiş özellikleri. Keşfetmelisiniz!
Saygılar