Yeni Bir Tür Protez Bacak Geliştirildi

Sponsorlu Bağlantılar

Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
Yeni Bir Tür Protez Bacak Geliştirildi
Normal yürüyüş imkanı tanıyan protez bacak geliştirildi. Yeni protez bacakla, basamaklar bile çıkılabiliyor...



ABD’de yeni bir tür protez bacak geliştirildi. Bu protez bacağın en önemli özelliği, içinde bulunan alıcı-vericiyle, kullanan kişiye neredeyse normal bir yürüyüş ve basamakları çıkma olanağı sağlaması. Ancak bu protezi kullanmak için bazı koşullar var.
Emekli çavuş Bill Dunham, yeni protez bacağıyla gelen özgürlüğün ve rahatlığın tadını çıkarıyor. Bunu, “Power Knee” yani “Diz Gücü” adı verilen yeni bir tür protez bacak olanaklı kılıyor.

Bir teknoloji mücizesi olan yeni protez bacağın işleyişine gelince, bir alıcı-verici içeren küçük bir alet sağlam olan diğer ayaktaki ayakkabıya yerleştiriliyor. Protez bacak, bu aygıt sayesinde normal ayağın attığı adımları algılıyor, hesaplıyor ve buna göre hareket ediyor. Böylece bacağını kaybeden kişi de normal insanlar gibi rahatça yürüyebiliyor, basamakları çıkabiliyor.

Yeni protez bacağın diğer bir avantajı da gerçek kas aktivitesini sağlaması.

Ancak, “Diz Gücü”nü kullanabilmek için en az 1.65 boy ve 61 ila 91 kilogram ağırlıkta olmak gerekiyor.
(NTVMSNBC)
 


tofy

Üye
çok güzel bir haber bu büyük kolaylık sağlayacak insanlara;)
 

busem

Üye
Harika bir haber.Keşke ihityacı olan insanların alabileceği bir fiyatta olsa dahada güzel olacak.Tahminimce bunun rakamı astronomik birşeydir .Umarım ihtiyacı olan insanların yaşamlarını gerçekten kolaylaştırır
 


Üst Alt