yeni bilgisayar alacam tavsiyeleriniz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
yeni bilgisayar alacam tavsiyeleriniz
Arkadaşlar 2012 de çıkan en yeni oyunları hiç bir takılma olmadan oynayabilecegim bir bilgisayar alacam .Ne önerirsiniz ve fiyat söylerseniz sevinirim ( sadece kasa alacam )

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
toplama bılgısayar almak en ıyısı olur.
Hazır bılgısayarlarla adam gıbı oyun oynanmaz...

Fıyatı bız degıl sen soyleyeceksın.
Ben sana sımdı 4.000 lıralık sıstemde toplarım 1000 lıralıkta..

Onemlı olan senın bütçe...

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
ben 2. El düşünüyorum oyun için gerekli özellikleri söyler misiniz

---------- Eklendi @ 12:39:19 ---------- Yazıldı @ 12:38:03 ----------

fiyat 1000 liranın altında olmalı sonuçta kasa ve 2. El

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
1000 lıraya sıfır bılgısayar toplanabılır. Guzelde olur.

Vatan pc den ındırım oursa daha ıyısıde toplanır.

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
peki bana ne tür özelliklere bakmam gerektiğini söyler misin oyun performansı açısından

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
sen sıfır alacagım dersen parcaları yazıcam ben sana. Gıdıp vatan bılgısayardan alacaksın.

Bu hafta ıcınde alacaksan yazarım parcaları..
Indırımı beklerım dersen ındırıme gore yazarım parcaları.

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
beni anlamadınız ben sadece hangi özelliklere bakmam gerektiğini soruyorum .yani rami ne kadar olmalı ki oyunlar takılmaz rom u ne kadar olmalı ki takılma olmasın vs. Bu tür bilgileri istiyorum .Yüksek boyutlu oyunları kasmadan açmak için bilgisayarın ne tür özellikleri olması gerektiğini soruyorum

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
benım bunu sana anlatabılmem ıcın senın azcok bılgısayardan anlaman lazım teknoojıden haberdar oman lazım hıc bırsey bılmıyorsan anlaşamayız.
Ben sımdı sana sylersem sen anlamıcan.

Ben sana dıyorumkı sen 1000 lıra dedın. Bende sana vatanbılgısayardan parcaları tektek soylıcem sen gıdıp aynısını alacaksın.

Orada kasayıda topluorlar.
Sen alıp format atacaksın.

Bılgısayardan anlıyorum dersen yazayım.bakalım anlaşabılecekmıyız.

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Madem öyle sen kaşındın

:) Al bakalım;

İşlemci

Önbellek miktarı yüksek olmalı 2,3 mb gibi saçma miktarlar olmamalı, 6-7mb civarı ayrıca güncel bir işlemci olmalı örneğin i7, i5 ve Phenom II, Ax, Fx gibi

Anakart
Genel olarak çok fark yok ama çipsetler önemli. Güncel çipsetlerden almaya bakacaksın ve tabiki işlemci soketinle uyumlu olacak. Z68, Z77, P67, 880G, 760G vs. vs.

Ekran Kartı,
Burada bilgileri gittiğin mağzada yazmaz. Çekirdek hızı, Bellek hızı, Pixel shader hızı, ROP ünitesi, Pixel Shader miktarı önemlidir ve yüksek olmalıdır. Zaten Masaüstü rekabetin 2 marka vardır :) Nvidia ve AMD.

Ram,
CAS Timingleri olabildiğince düşük olmalı CL6, CL7 gibi ama bulman zor ve çok pahalılar. CL8 veya CL9 şuan en yaygınları. Ayrıca anakartına uyumlu olmalı. DDR2, DDR3 uyumluluk durumlarını gösterir. Veriyolu frekansları yüksek olanı tercih etmelisin 1600 mhz gibi.

HDD,
İçindeki metal plakaların dönme hızları yüksek olmalı 7200RPM gibi. WD'nin 10000RPM lik diskleri de var ama pahalı. 7200 Standarttır. Ayırca yeni nesil Seagate in başarılı Hybrid Diskleri var. İçin küçük miktarda SSD barındırıyor ve önbellek olarak kullanıyor. Ayrıca Sata II veya Sata III desteği olmalı :) Gerçi eski IDE'ler ve daha pahalı :)

Power Supply,
Kaliteli ve kendini kanıtlamış markaların ürünlerini kullan. MEsela FSP, High Power, Silverstone,XILENCE gibi kaliteli markları kullan ve ne kadar çok olursa o kadar iyi :) Bütçene göre 400 - 450W tercih edilebilir. Ayrıca Peak durumunda veridkleri güç ve effiency önemli. Aktif PFC gibi korumaları olanları tercih et.

Şimdi çoğundan birşey anlamadın ve benide boşuna yordun... :)

Eğer hiç takılma vs. yaşatmayacak yüksek çözünürlükte orta ayarlada oynatacak bir sistem istiyorsan 1500-1800 civarı bir miktarı gözden çıkarmalısın belki 2000TL. Tabi biraz uzun ömürlü olur bu sistem.Bir de HDD pahalı...

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
bilgiler için çok sağol not aldım ...bu özelliklere göre bilgisayar araştıracam

• Beğen
Tepkiler: Hex4d0r
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt