yeni aldığım pc başka formatı kabul etmiyor.....,.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
yeni aldığım pc başka formatı kabul etmiyor.....,.
evet arkadaslar yaklasık 3 ay once yenı bılgısayar (masa ustu)aldım markası VESTEL bunda orjinal windows 7 var ben bu wındows 7 yı begenmedım bende formatı degıstıreyım dedım olmuyor sımdı format CD sını takıyorum (xp yada wista)takıyorum bılgısayar okuyor ama yuklemıyor ekrana gelen uyarı bu VESTEL TARAFINDAN KISITLANMISTIR dıye uyarı gelıyor sımdı ben bu kısıtlamayı nasil kaldırabılırım tahmınıme gore pc nın kendı bıos ayarlarında oluyor eger yanlıs bılmıyorsam bana bu konuda yardım edermısınız arkadaslar..........

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
kardeş pcdeki sistem vestel tarafından yüklendigi için formatlanmıyor
sanırım win7 basic yüklü bu tür bir soruna hiç rastlamadım onun içinde çözüm bilemiyorum şuan için
telfondan baktıgım ıcınde araştıramıcam daha bılgılı arkadslar yardımcı olurlar

----------Eklendi @ 19:27:14 ---------- Yazıldı @ 19:26:52 ----------

win7 olarak format denedinmi hiç ??

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
şuan wındows 7 var benım elim daha cok wındows xp ye alıstıgı ıcın neyın nerde nerede oldugunu bılıyorum ama bunda yabancilık cekıyorum tam alısamadım daha dogrusu

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
alısırsan win7 daha iyi

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
ehh oyle olsun bakalım bu arada klasorlerım hep salt okunur oldu 1 turlu duzeltemedım nasıl duzeltebılırım bılıyormusun

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
forumda salt okunur konusu mevcut kardes oraya bakarsan yardım bulabilirsin

kraldost

kraldost

Üye
kardeşim yanlış anlamadıysam dowrange yapmaya çalişiyorsun sen kısıtlamayı geçsende win 7 üstüne win xp yi direk kuramazsınilk olay biostan kısıtlamayı kaldırmalısın senin sitemini görmediğim için o kuda yardımcı olamıyacağım ama sen vesteli arayıp diretirsen cihazından kısıtlamayı kaldırabilirler kaldiki kaldırdılar ondan sonra linux işletim sistemi bulacaksın ilk önce onu kuracaksın ondan sonra win xp kuracaksın umarım yardımcı olmuşumdur

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
eyvallah kardes yardımların ıcın tesekkur ederım ben en ıyısı pc teknık servıse goturup hallederler ben bır ara sordum yaparız dedıler fıyata gelınce 20 TL ıstıyorlar

istersensor

istersensor

Üye
Harddiski başka pc ye tak biçimle istediğin işletim sistemini at ;)

saygılar

typerr1982

typerr1982

Üye
vestel biosu kitlediği için bu sorunu yaşıyosun ama harddiski biçimledir ve istediğin sistemi kur yada ilk önce bios sıfırlamayıda deniyebilirsin anakartın üstündeki pili çıkarıp minumum 3dk beklet ve pili tak birde öyle dene

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
Harddiski başka pc ye tak biçimle istediğin işletim sistemini at ;)

saygılar

tesekkurler ama kasayı acamam cunku kasanın yan tarafında yanı acılan kapagında etıket koymuslar actıgım an etıket yırtılır ve pc garantı dısı kalır(pc 2 yıllık garantılı)dıye korkuyorum

----------Eklendi @ 06:54:09 ---------- Yazıldı @ 06:51:11 ----------

vestel biosu kitlediği için bu sorunu yaşıyosun ama harddiski biçimledir ve istediğin sistemi kur yada ilk önce bios sıfırlamayıda deniyebilirsin anakartın üstündeki pili çıkarıp minumum 3dk beklet ve pili tak birde öyle dene

tesekkurler ama kasayı acamam
cunku kasanın yan tarafında yanı
acılan kapagında etıket koymuslar
actıgım an etıket yırtılır ve pc garantı
dısı kalır(pc 2 yıllık garantılı)dıye
korkuyorum

AE Production

Üye
Yeni olan bilgisayarlar yazılıma ve çoğaltıma karşı güvenlikli oluyor.Satanlar yasaklıyorlar onu halladebilmen için bir bilgisayarcıya danış derim ben.

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
tum yorum yapan arkadaslarıma cok tesekkur edıyorum ben sorunu hallettım bıraz ınternetten arastırma yaptım ve olay cozuldu :) nasıl oldugunuda anlatayım sıze bıldıgınız gıbı yenı aldıgım pc baska format cd sını kabul etmıyordu sımdı format cd sını takıp pc yı tekrardan acıyorum ve tam o sırada ben f8 tusuna basıyorum ve cd yı okudu format attım aldıgımda wındows 7 kuruluydu sımdı xp kurdum.........

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...