Yemeğin Yanması Psikolojisi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Yemeğin Yanması Psikolojisi
Bugün birşey için o kadar çok sinirlendim ki, kendi kendime saatlerce söylenip durdum. Birine patlamak istemedim gereksizdi çünkü.

Bugün kırmızı etli kuru fasülye yemeği yapmaya karar verdik. Tarifleri bilen kuzenim anlatmıştı bana. Yemeği başarıyla yaptık. En son aşamasına gelmişti. Yemeğin düdüklü tencerede iyice kaynaması gerekiyordu. Yemeği biraz fazla kaynattık ve yemek yandı. Bende akşama çok güzel yemek yiyeceğiz diye sevinirken böyle yemeğin yanması psikolojisi beni çok pis etkiledi :ehe Birşeyler atıştırayım açlığımı yatıştırayım dedim ama aklıma güzelim yemek geliyor iştahım gidiyordu. Yemedim hiçbirşey :ehe

Şanssızlık mıdır beceriksizlik midir bilmiyorum ama sulu patates yemeğini yapabiliyorduk. Gitti güzelim yemek :ağlarım:

• Beğen
Tepkiler: m542tf ve pelın_

maxirabit

maxirabit

Üye
kaynamaktan suyu bitmiştir.
İlk önce fasülyeyi normal bir tencerede haşlayıp yada geceden suda bekletip sonra fasülyeleri süzüp,tencereye yada düdüklüye koymanız lazımdı.

• Beğen
Tepkiler: m542tf
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Sağlık olsun
Tecrübe böyle kazanılıyor

pelın_

yanık yemek güzeldir yahu:)

• Beğen
tempestshine

tempestshine

Üye
Bende bir kere karnıbahar'ı yakmıştık :d: güzelim yemek çöpe gitmişti :'( Anlıyorum senii :evet:

Astrosman

Astrosman

Üye
Kuru fasulye mi :yemek:

• Beğen
m542tf

m542tf

Üye
Bugün birşey için o kadar çok sinirlendim ki, kendi kendime saatlerce söylenip durdum. Birine patlamak istemedim gereksizdi çünkü.

Bugün kırmızı etli kuru fasülye yemeği yapmaya karar verdik. Tarifleri bilen kuzenim anlatmıştı bana. Yemeği başarıyla yaptık. En son aşamasına gelmişti. Yemeğin düdüklü tencerede iyice kaynaması gerekiyordu. Yemeği biraz fazla kaynattık ve yemek yandı. Bende akşama çok güzel yemek yiyeceğiz diye sevinirken böyle yemeğin yanması psikolojisi beni çok pis etkiledi :ehe Birşeyler atıştırayım açlığımı yatıştırayım dedim ama aklıma güzelim yemek geliyor iştahım gidiyordu. Yemedim hiçbirşey :ehe

Şanssızlık mıdır beceriksizlik midir bilmiyorum ama sulu patates yemeğini yapabiliyorduk. Gitti güzelim yemek :ağlarım:
Geçmiş olsun :ehe

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
İlk önce fasülyeyi normal bir tencerede haşlayıp yada geceden suda bekletip sonra fasülyeleri süzüp,tencereye yada düdüklüye koymanız lazımdı.

Hepsini yaptık. En son aşamada fazla kaynattık.

maxirabit

maxirabit

Üye
Hepsini yaptık. En son aşamada fazla kaynattık.

Aslın da biraz yanmış et daha güzel olur onun tadı ama yandığın da eti çıkarıp bir köşede betletmek lazım daha sulu ve daha yumuşak olur,diyer malzemeleri aynı tencereye,tavaya vs koymak lazım.Sonradan soğuk su eklerseniz de yemeğin tadı bozuluyor:)

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
İpucu için teşekkür ederim.

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Fasulye suda bekletilmez dogrudan haşlanır. İçiresindeki nişastayı suya salıp suyunun koyulaşması için kısık ateşte yavaşca pişirilir.

----------Eklendi @ 18:00:43 ---------- Yazıldı @ 17:55:20 ----------

Aslın da biraz yanmış et daha güzel olur onun tadı ama yandığın da eti çıkarıp bir köşede betletmek lazım daha sulu ve daha yumuşak olur,diyer malzemeleri aynı tencereye,tavaya vs koymak lazım.Sonradan soğuk su eklerseniz de yemeğin tadı bozuluyor:)

Adını bilmiyorum muhallebimi deniliyor. nişastayı şeker ile süt yada suya katıp kaynayıncaya kadar karışırıp pişrilince
kıvam alır jöle gibi olur. bir çok tahılda da suyuna kıvam veren nişasta var. tam kıvam alıpda, olunca su katmak
kıvamını bozar

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Hangisi, suda bekletilir mi bekletilmez mi? Ben bekletmiştim :)

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Hangisi, suda bekletilir mi bekletilmez mi? Ben bekletmiştim :)

Su da bekletirsen çobuk pişer yemek hemen hazır olur. Suda bekletmezsen fasulyenin içiresindeki nişasta
kaybolmaz yemeyin suyu koyulaşır. daha önce haşlayıp suyunu süzürsen bütün vitaminleri haşlanmış oldugu
su ile birlikte gider.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
O zaman şöyle bir yol izleyeceğiz: Fasulyeyi ne önceden suya koyacağız ne de önceden kaynatıp suyunu süzeceğiz. En güzeli direkt düdüklüde kaynatacağız.

Doğru mu?

Symbianize

Symbianize

Üye
Sağlık olsun

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Doğru vallahi. Sağlığımız yerinde ona şükretmeliyiz. Ya yemek sıcak haliyle bize zarar verseydi. Şükretmemiz lazım :sukur:

mc muratx

mc muratx

Üye
benim bildiğim kuru fasulye en az 4 5 saat suda bekletiliyor bundan sonra sonraki aşamalara geçiliyor :)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...