Yazicimla Başim Belada

Sponsorlu Bağlantılar

ON9

ON9

Üye
    Konu Sahibi
Yazicimla Başim Belada
Arkadaşlar kendi yazıcım bozulduğu için okulda kullanmak zorunda kaldığım HP Laserjet 1100a yazıcım var. lakin bir çalışıyor, bir çalışmıyor anlayamadım. Bazen yazdırmanın ortasında hata veriyor, bazen de sabah ilk açtığımda 2-3 gün önceki yazdırmaya çalıştığım ödevleri çıkarıyor. :(
Başım dertte yazıcımla anlayacağınız...
Driver sorunu yok. Kurulu olmasına karşın bazen aygıt ve yazıcılarda 2-3 kopyası oluyor. bana bir fikir verir misiniz sebebi ne olabilir?
Not:Sistem w7 ultimate ve yazıcı çıkış kablosu lpt. Ayrıca pc de lpt slotu olmadığı için LPT kablosunu usb ye çeviren bir ara eleman kullandım.
ŞİMDİDEN CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
lpt paralel portu benim bildiğim nokta vuruşlu yazıcılarda olur. Belki de o çeviriciden kaynaklaniyordur

ON9

ON9

Üye
    Konu Sahibi
lpt paralel portu benim bildiğim nokta vuruşlu yazıcılarda olur. Belki de o çeviriciden kaynaklaniyordur
Bana da öyle geliyor bağlantı noktası seçiminde bir ikilem yaşıyorum. YaIcı portunu yazıcıya göre mi yoksa pcye göre mi seçeceğim????

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
bilgisayara göre seçmen lazım artık lpt eskidi usb var

ON9

ON9

Üye
    Konu Sahibi
Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
hacı tarih öncesi yazıcı galiba :)

ON9

ON9

Üye
    Konu Sahibi
Devlet malı olunca öyle oluyor. Ve bana denk geldi:( 1998 model bir yazıcı

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
1998 de xp bile yoktu :D bence senin sorunun uyumsuzluk sorunu. Windows yazıcıyı algılayamiyor eski olduğundan :)

• Beğen
Tepkiler: GDDR5
ON9

ON9

Üye
    Konu Sahibi
1998 de xp bile yoktu :D bence senin sorunun uyumsuzluk sorunu. Windows yazıcıyı algılayamiyor eski olduğundan :)
kullanma kılavuzu nda 95 ve w3.1 Driver larından bahsediyor zaten. Sorun bence de uyumsuzluk tan ötürü. İki kabloyu (lpt ve usb) dönüşümü nu algılama problemi var sanırım pc de. Gerçi o da haklı kendine göre :)

Üst Alt