Yaylalar Yaylalar... Praetor Gider Askereeee Diloo Diloooo Yaylalar...

Sponsorlu Bağlantılar

haltie

haltie

Üye
Kardeşim hayırlısı olsun hakkında hiç bir sıkıntı yaşamadan döner geliriz inşallah:)içini rahat tut kardeşim sıkıntı olmaz :op:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ya sonuçta uzun dönemi biz istedik... :D
Babalar gibi yapar geliriz, rütbe omuzda :D

Isparta'da yatak toplamaktan sorumlu birlik varmış :ehe

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
buradayken yatak toplama derdiniz yoktur...bi manga asker temizlik ve yatak toplama işinden sorumludur...

yemekler süperdir...aynı yemeği okul komutanı dahil herkes yediği için ister istemez süper olmak zorunda zaten...
:hmmm

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Bu okula gelenlerin %75'i Tuzla'ya refüze oluyormuş :hmmm
Sen nerede yaptın???
Beni çürük mü sandın sen Ata. Ben refüze olmadım. Tuzla'ya refüze olmayı isteme. Şayet benim için hakaret falan sorun değil diyorsan refüze ol derim. %5'lik dilime girmeye bak Kıbrıs'ı seçersin birkaç ada daha vardı ama unuttum. Komando eğitimi alacağın için acemilikten sonra 8-5 çalışırım diye sakın düşünme.

haltie

haltie

Üye
Ya sonuçta uzun dönemi biz istedik... :D
Babalar gibi yapar geliriz, rütbe omuzda :D

Isparta'da yatak toplamaktan sorumlu birlik varmış :ehe

Hiç bir şey görüldüğü gibi değil Atacım sınavda bile görmüşsündür bunu.başlarda herkes zorluk çekecek ama 9 ay boyunca rahat bir şekilde askerliğini bitireceksin bakarsın istanbula gelmişsin hiç belli olmaz:)sen içini rahat tut subaysın:)

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Bir de sana birkaç tüyo vereyim. Dağlarda, taşlarda uzun uzun botlarla yürüyeceğin için eczaneden güzel ortopedik bir silikon taban al, fazla kalın olmasın. Botun keçesini çıkartıp silikonlu tabanlığı takarsın. Ayağının çok ama çok daha az harap olmasını sağlarsın böylece :cool

--------------- Ekleme ---------------

Bu okula gelenlerin %75'i Tuzla'ya refüze oluyormuş :hmmm
Sen nerede yaptın???
Hayırlısı... Yapılacaksa yaparız hocam en iyi şekilde...
Yok o değil artık silebilirsin.
Ararım seni ben gitmeden :)
Çok teşekkürler yasminoz :)
İnşallah... İnanıyorum hakkımda hayırlısı oldu.

Hiç bir şey görüldüğü gibi değil Atacım sınavda bile görmüşsündür bunu.başlarda herkes zorluk çekecek ama 9 ay boyunca rahat bir şekilde askerliğini bitireceksin bakarsın istanbula gelmişsin hiç belli olmaz:)sen içini rahat tut subaysın:)
Halit kartalım şayet refüze olmadan bitirirse İstanbul'a gelme şansı yok. Hiçbir komando asteğmen İstanbul vb. yere gelmez haa gelir de izin de gelir ancak.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Halit kartalım şayet refüze olmadan bitirirse İstanbul'a gelme şansı yok. Hiçbir komando asteğmen İstanbul vb. yere gelmez haa gelir de izin de gelir ancak.

Kars / Sarıkamış'a gelme ihtimali var mı abi? Geçen sene Sarıkamış'ta konuştuğum bir iki asker Isparta'dan gelmişti. :D Onlar da komando eğitimi almışlar. Ben şahsen Ata'yı buraya bekliyordum, hiç çömez asker yok burada, yine şanslıymış yani. :D

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Beni çürük mü sandın sen Ata. Ben refüze olmadım. Tuzla'ya refüze olmayı isteme. Şayet benim için hakaret falan sorun değil diyorsan refüze ol derim. %5'lik dilime girmeye bak Kıbrıs'ı seçersin birkaç ada daha vardı ama unuttum. Komando eğitimi alacağın için acemilikten sonra 8-5 çalışırım diye sakın düşünme.
Refüze olmakla çürük olmak aynı şey değildir, askerden korksaydım Gata'dan çürük raporumu alır devam ederdim hayatıma zira gözlerim yasal sınırın üstünde bozuk.
Talep ederek Gata'ya sevkimi istesem askerlik dahi yapmayacakken askere seve seve gidiyorsam bu, görevimi yapmak istediğim içindir.
Ayrıca kimse bana silah doğrultmadı 5,5 ay mı istiyorsun 12 ay mı diye sorarlarken.
12 ay diyen de bendim.

Ama sonra çok şeyler duyduk, gördük. Uzun dönem isteyenlerin sayısı inanılmaz derece fazla. Bu nedenle yüksek lisansını yapmamış bana gelene kadar yük. lis. yapmış onca adamdan seçerler dedim uzun sevdasını bir kenara attım gitti. Yoksa başta çok hevesliydim.

Hala neden seçtiklerini anlamıyorum zira benden kalifiye görünen ve uzun dönem isteyen çok fazla adam var ki en kalabalık dönemdeyim. Büyük ihtimalle cüssemden ve sınavı çok ciddiye alarak yapmamdan ve tabii uzun dönem istememden dolayı seçtiler. İsme bakıyorlarsa o da bir etkendir.

Ama bir gerçek var ki gözü bu derece bozuk adamı komando yapmazlar. Hele ki gelenlerin %75'inin ilk 3 günde refüze olduğu bir okulda... Ama TSK bu, sivil mantık işlemez.
Dediğim gibi, komando yaparlarsa da canıma minnet, yapar görevimi gelirim.

"Bunu Bitlis'e Şırnak'a verirler nasılsa, bu da ölür kurtuluruz" falan diyorsan avcunu yalarsın Alperen'im :kop:
12 ay sonra buradayım.
He sevincin benden en az 12 ay kurtulmaktan kaynaklanıyorsa dua et de son 9 ayında neti rahat kullanamayacağım bir yere düşeyim derim.
Zira az önce benim geçtiğim yoldan geçerek Hakkari Yüksekova'da vatani borcunu yerine getirmiş arkadaşımla konuştum. İstediğim an interneti kullanıyordum, rahattım dedi. :kop:
Aynen Halit'im, haklısın :oke:
Bir de sana birkaç tüyo vereyim.
Tüyoları çoktan aldım, ince silikon tabanlık şu anda yanımdaki çantamda duruyor, pudra ile mantar ilacının arasında, daha pek çok şeyin yanında...

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kars / Sarıkamış'a gelme ihtimali var mı abi? Geçen sene Sarıkamış'ta konuştuğum bir iki asker Isparta'dan gelmişti. :D Onlar da komando eğitimi almışlar. Ben şahsen Ata'yı buraya bekliyordum, hiç çömez asker yok burada, yine şanslıymış yani. :D
Çok kral olur be Hasan'ım :ehe
Evci çıkarız artık misafir edersen :islik

:ehe

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Sarıkamış çıkacağını hiç sanmam Hasan'ım. Gözlüğün derecesi fazlaysa Tuzla'ya refuze olabilir. Zaten oraya gittiğinde derece ölçümü ayrıyeten yapılacaktır.

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Yazını şimdi okudum Ata. %99.9 refüze olursun gözlerinin yasal sınırın üzerinde bozuk olduğunu için. Sağlık sorunu hafif düz tabanlık, ameliyat ve ileri derecede göz bozukluklarında direk refüze olunuyor. Orada kontrollerden gecirecekler ben ölsünde kurtulsun diye neden düşüneyim. Nice şrfsiz yaşarken şu dünyada senin ölmeni neden isteyeyim, gebermesini isteyeceğim birçok kişi varken. Senin bana bir zararın yokki 12 ay kurtulayım diyeyim. İzin kullanmazsan 10 ay 28 günde gelirsin. izin kullanırsan son 1 ay yıldızı takar teğmen olursun.
Komando eğitimi almak bambaşka sen daha çok kalmayı isterdin orda ama sağlık sorunun varmış o başka. Zaten kurtulmayı istesem Tuzlaya refüze ol diye dua ederdim. Arkadaş anlatıyordu aşağılanmaların hakaretlerin binibir paraymış orda. Mıntıka ve tuvalet temizlemeleriyle bir hayli yoğun olduklarını söylüyordu. Senin dediğin gibi olsa Ata refüze olsun derdim şu duruma göre değil mi?

arslansem

arslansem

Üye
Hayırlı olsun admin bey :)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Almam mı Ata ayıp ediyorsun . :D
Tüh..
Ama umudum var. :ehe
Sağolasın Hasan'ım :D
Yazını şimdi okudum Ata. %99.9 refüze olursun gözlerinin yasal sınırın üzerinde bozuk olduğunu için. Sağlık sorunu hafif düz tabanlık, ameliyat ve ileri derecede göz bozukluklarında direk refüze olunuyor. Orada kontrollerden gecirecekler ben ölsünde kurtulsun diye neden düşüneyim. Nice şrfsiz yaşarken şu dünyada senin ölmeni neden isteyeyim, gebermesini isteyeceğim birçok kişi varken. Senin bana bir zararın yokki 12 ay kurtulayım diyeyim. İzin kullanmazsan 10 ay 28 günde gelirsin. izin kullanırsan son 1 ay yıldızı takar teğmen olursun.
Komando eğitimi almak bambaşka sen daha çok kalmayı isterdin orda ama sağlık sorunun varmış o başka. Zaten kurtulmayı istesem Tuzlaya refüze ol diye dua ederdim. Arkadaş anlatıyordu aşağılanmaların hakaretlerin binibir paraymış orda. Mıntıka ve tuvalet temizlemeleriyle bir hayli yoğun olduklarını söylüyordu. Senin dediğin gibi olsa Ata refüze olsun derdim şu duruma göre değil mi?
Ne bileyim hocam pek bir sevindin anlam veremedim.
Neticede nerede olursa askerlik askerliktir. Hepsi hizmettir, görevdir. Ne olursa olsun yaparım. Sonuçta bu gözlerle geride bir göreve verileceğimi zaten biliyordum.
Mesleğim gereği yazıcı türevi bir iş verirler diye tahmin ediyorum.
Tuzla olursa evci çıkarım herhalde eğer çıkartıyorlarsa. Evim Tuzla'ya trenle 15 dakika mesafede. Haftasonları -ve sanırım- haftaiçi mesai saati sonrasında evimde olursam eğer bir garip olur...

Gerçi refüze olsam da sadece Tuzla'ya göndermiyorlardır herhalde, memlekette komando olmayan başka piyade eğitim yeri mi yok... Ayrıca Tuzla'ya düşsem de acemilikten sonra nereye düşeriz onu da Allah bilir...
Bekleyip göreceğiz...
Hayırlı olsun admin bey :)
Sağolasın Semih'im :)
Generallikten teğmenliğe, heeey gidi hey... :ehe
Ata da tutmamış tahminim ama Halit te tutmuş.. Sana demiştim İzmir diye... :)
:ehe Şans işte :D
Bu arada bana kaç kişi İskenderun dedi dedi durdu...
Nereye gidileceğinin belirlendiği sınavda bir arkamdaki çocuk,
benim gibi karadeniz bölgesindendi,
benim gibi İstanbul'da ikâmet ediyordu,
benim gibi sınavda soruları yaptı,
benimle hemen hemen eşit boydaydı,
benim gibi üniversite mezunuydu,
ama kısa dönem istemiş ve bir arkamda idi. İskenderun denizci er çıktı :D

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Korku nedir bilmeyiz.biz dağların erleri
Yuva yaptık göklere,başdöndüren yerlere
Engel tanımaz aşarız,yüce engin dağları
El verir uzanırız,mor siyah bulutlara
Ben Türk KOMANDOSUYUM düşmanı çelik pençemle ezerim
Her yerde ben varım
Havada,
Karada,
Denizde,
Çölde,
Çatakta,
Batakta
Her zaman ve her yerde
Hazır? DAİMA HAZIR
Hazır? DAİMA HAZIR
Kim? KOMANDO
Kim? KOMANDO
Olamazsın? YAH
Olamazsın? YAH
Komando? ALLAH
Komando? ALLAH

Türk komandosu olmak, dünyadaki şeref ve onur duygusunu en üst seviyede yaşamaktır. Allah yardımcın olsun Kardeş.

Revengeful

Emekli Yönetici
Cok canım çekti bende bordo bereli olayım :D

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
İnsan kısa dönem beklerken , ona şartlanmışken , uzun dönem çıkması tabi ki moralmen büyük sıkıntı çıkarabilir .
Olsun be kanka , hakkında hayırlısı olur umarım. Sağ salim yapar gelirsin inşallah .

Dualarım ve kalbim seninle ...:sarıl:

Ve son sözüm ; Comandante Praetor . :oke:

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
Hayırlı Tezkereler :D Birliğe Ne Zaman Teslim Olacan :D

Necmati

Necmati

Üye
nereye çıkmış ya ben göremiyomm :ağlarım:

Üst Alt