Yaşar Nuri Öztürk'ün Mealini içeren program var mı?

Sponsorlu Bağlantılar

urbank

Üye
yapmayın arkadaşlar o adamdan hoca felan olmaz adamı kestirmeden cehenneme götürür onların meallerini okumak insanın dinine zarar verir elmalılı hamdi yazarın mealini okuyun o mealde böyle kümselerin dine zarar verdiği anlatlıyor mealin başında

gezgin1881

gezgin1881

Üye
Ya arkadaslar anlamıyorum sizi Yaşar Nuriye bu düşmanlık niye ondan cok sey biliyorsanız çıkın karsısınada konusun ama sunu bilin simdiye kadar kime karsıma cık dediyse cıkamamıstır bilginize 7 defa Kuranı kerimi okumus biri olarak bunları yazıyorum size söyleyecegim tek şey kutsal kitabımızın ilk emridir Oku yunuz...

urbank

Üye
hocam sizi anlıyorum ama bu şahıs gerçektende islam dışı bir kişi ehli sünnet alimlerini ve evliyaları kabul etmiyor sahih buhariyi bile kabul etmiyor.adamdaki mantık kuran insana indi kendisi okuyup anlayabilir. oysaki kuranda Allah c.c. Şöyle buyuruyor :

Kitab'ı sana indiren O'dur. Onun bir kısmı muhkem (hüküm ihtiva eden, mânâsı açık olan) âyetlerdir, onlar Kitab'ın esasıdır ve diğerleri, muteşâbihtir (yoruma açık âyetlerdir). Fakat kalplerinde eğrilik (bâtıla meyil) bulunanlar, bu sebeble muteşâbih olanlara (yorum gerektirenlere) tâbî olurlar. Ondan fitne çıkarmak için, onun te'vilini (yorumunu) yapmak isterler. Ve onun te'vilini Allah'dan başka kimse bilmez ve ilimde rusuh sahipleri ise: "Biz O'na îmân ettik, hepsi Rabbimizin katındandır" derler, onlar da tezekkür edemezler, sadece Ulûl'elbab (daimi zikrin ve sırların sahipleri) (tezekkür edebilir).

ictihat sahibi alimler elbette bu zamandada vardır.ama ben sünneti sahabeyi ve evliyayı hatta büyük islam alimlerinin çogunu inkar eden bu adamın sözüne güvenmiyorum.nette bir sürü siteleri var girin inceleyin bana hak verirsiniz.ben size elmalılı hamdi yazırı tavsiye ederim

ihsanca

Üye
arkadaşlar ben de bir imam hatip lisesi mezunu olarak isim vermeme gerek yok anlaşılır herhalde : insanları yanılatan şovmenlerden uzak durmak lazım derim. Sen de o zat dediğin kişiler gibi özel olarak yetiştirilsen herhalde ondan daha bilgili olurdun, eminim onların yaptığı gibi 2 doğru 1 yanlış bilgi vermezdin .

--------------- Ekleme ---------------

Bir insan çok zeki ve bilgili olabilir(özel yetiştirilebilir) fakat bildiği şeyleri eğer insanlara farklı ideolojik sebeplerle doğru aktarmazsa sorun orada başlıyor: İnsanların kafasına ikilik sokuyorlar .Mesela Geçmiş senelerde Televizyonlar bangır bangır bağırdı , tartışmalar çıktı neymiş : Kadınlarda erkeklerle aynı safta cenaze namazı kılacaklarmış- Arkadaşlar Allah için söyleyin bu olacak şeymiydi(olmadı da zaten) alimlerimiz geçmişte buna cevaz vermemişler, dendiki o fetvalar çağdışı kaldı.şimdi düşün senin yanında sana sürtünerek yanında bir kadın safa durmuş kaç kişi etkilenmez(sakın ben etkilenmem demeyin) ve abdesti bozulmaz arkadaşlar. Bu ve bunun gibi gereksiz tartışma ortamları oluşturup dinimize zarar veren insanlarla dolu etrafımız .Neymiş : abdestsiz kur'anı kerimi açıp okuyabilir mişiz hatta işi okadar ileri görürdüler ki temizlenmesi icap etmiş kişi temizlenmeden(yani gusül abdesti almadan) kuran okuyabilir gibi ortaya kasıtlı olarak bir tartışma konusu atıyorlar medyada zaten dünden razı , bir anda ortamı ve halkı geriyorlar. gerçi Allahtan halk eskisi değil biraz bilinçli artık şükürler olsun ki bunlara pek kanmıyor.
Allah katında o kişinin bilgisinin hükmü kalmıyo çünkü: bildiğiyle amel etmediği gibi insanaları da yanlış yönlendiriyor(kasıtlı olarak) .
aradığınız kafanıza takılan birçok güncel meseleyi en güvenilir kaynaklardan biri olan bu sitede bulabilisiniz. Kur'an-ı Kerim ve Tefsiri konusunda Diyanet yayılarını ve Elmalılı tefsirini tavsiye ederim.

neco71

Üye
arkadaşlar kendilerinde nasıl oluyorda iç dünyasını bilmedikleri bir müslüman için hüküm verecek hakkı görüyorlar? hem de kaşar, deyyus hata islam dışı vb hakaretler ederek kul hakkı alıyorlar? bunun hesabını nasıl vereceksiniz merak ediyorum. bence hemen helallik isteyin kendisinden. beğenirsiniz veya beğenmezsiniz ama hakaret hakkını nereden buluyorsunuz? siz cennetlik, o ise cehennemlik olduğunu ima ediyorsunuz. bu hakkı nereden bulduğunuzu da merak ettim şimdi.

Üst Alt