yaşanmış kopmalık telsiz konuşması :D

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
&&BERKAY&&

&&BERKAY&&

Üye
yaşanmış kopmalık telsiz konuşması :D
NOT: Aşağıdaki konuşmalar tamamen gerçek olup , Deniz Navigasyon kanalı 106'dan (Finisterra / Galicia) tarafından kayıt edilmiştir.

İspanyollar: " Burası A-853, çarpışmadan kaçınmak için lütfen rotanızı 15 derece güneye çevirin. Şu anda 25 deniz mili uzaklıktasınız ve tam üzerimize doğru gelmektesiniz."

Amerikalılar: "Asıl siz kendi rotanızı 15 derece kuzeye çevirin."

İspanyollar: " Negatif ! Tekrarlıyoruz. Rotanızı 15 derece güneye çevirin."

Amerikalılar: " Sizinle ABD gemisinin kaptanı konuşuyor. Kendi rotanızı derhal 15 derece kuzeye çevirin."

İspanyollar: "Öneriniz mümkün görülmedi. Bize çarpmak istemiyorsanız rotanızı 15 derece güneye çevirin."

Amerikalılar: " (Artık sesini yükselterek) Sizinle ABD Deniz filosunun büyüklükte ikinci uçak gemisi USS Lincoln'un Kaptanı Richard James Howard konuşuyor. Beraberimizde iki kruvazör, avcı uçakları, dört denizaltı var. Ayrıca bizi hücumbotlar destekliyor. Size TAVSİYE etmiyorum, EMREDİYORUM! Rotanızı 15 derece kuzeye çevirin, aksi halde filomuzun emniyeti için tedbir alacağız. Derhal rotamızdan çekilin gidin.

İspanyollar: "Sizinle Juan Manuel Salas Alcantara konuşuyor. Burada iki kişiyiz. Beraberimizde bir köpek , akşam yemeğimiz, iki şişe bira ve bir de kanaryamız var. Kanarya şu anda uyuyor. Ayrıca bizi radyo istasyonu Cadena Dial La Coruna destekliyor. Şu anda İspanya'nın Finisterra Galicia kıyısında ve A-853 numaralı Deniz fenerinde olduğumuzu göz önünde bulundurarak, buradan hiçbir yere gitmeye niyetimiz olmadığını söyleyelim. Deniz fenerimizin İspanya'daki deniz fenerleri arasında büyüklük açısından kaçıncı sırada olduğu konusunda hiçbir fikrimiz yok. Kayalık sahillerimize kafadan geçirmek üzere yönlenmiş boktan geminizin emniyeti için istetiğiniz boktan tedbiri alabilirsiniz. Ama yine de ısrarla tavsiye ediyoruz. Rotanızı 15 derece güneye çevirin."

Amerikalılar: "Tamam, anlaşıldı. Teşekkürler...
:d:
 
  • Beğen
Tepkiler: usta2525 ve Reşwan


maktama

maktama

Üye
çok yi yaaa, koptum akşam akşam.. Tekrar tekrar okudum vallahi:D oyyyyhhh, kriz geçirdim oturduğum yerde yaaa...
Ekleme: konuşma Oct. 16, 1997 de yapılmış ve 2005 martında İspanya Askeriye'si tarafından halka yayınlanmış. Ayrıca çeviride eksiklikler ve yanlışlar var(artık kim yaptıysa), ırağa savaş manevrası yapmak için gittiklerini yazmamış, ayrıca adamaların kanaryası yok, "ikinci kişi kanarya adalarından ve o şu anda uyuyor" demiş.
Ayrıca en sonda amerikalılardan "tamam anlaşıldı teşekkürler" diye bir cevap gelmiyor, direkt bağlantıyı kesiyorlar..:ehe

Ekleme2: biraz daha araştırınca bunun birkaç versiyonu olduğununu gördüm, özellikle ispanyol ve ingilizce metinlerinde farklar var. gerçek olmadığı ve bir şakadan ibaret olduğu ile alakalı yazılar da var.Ama ispanyolcam iyi değildir, ingilizce sitelerden anladığım bu, ama çok eğlendim.:d:
 
kylebroflovski

kylebroflovski

Üye
:kop::kop:
 
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
vıyyyyyy güzeldi iyi güldüm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

TuRkiShCowboy
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
493
TuRkiShCowboy
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
765
Doğuş Pertez
kyoman
Cevap
9
Görüntüleme
575
neslein


Üst Alt