yardım hafıza kartı :(

Konu Sahibi
yardım hafıza kartı :(
beyler ben gmd alacagım uygulamaları hafıza kartına kurmayı dusunuyorum şimdi class 6 hafıza kartı 16 gb (20 tl) buldum fiyatı uygun ama bi kac sorum var

şimdi class 10 ile class 6 arasındaki far nedir

ve hafıza kartı oynadıgım oyunların kasma vb seylerde etkisi olurmu şimdiden

AHKE

Üye
32 gb varsa ondan al ilerde yetmez

class 6 yla 10 arasındaki fark yazma ve okuma hızıdır bu yüzden class 10 daha iyi ama oyunlarda kasma falan o kadar etki etmiyor daha küçük çaplı mesela daha hızlı dosya kopyalarsın

- - - Eklendi - - -

32 gb varsa ondan al ilerde yetmez
16 rahat yetiyor zaten hafıza kartı fazla dolmuyor anca sdswap yaparsan o da belki

- - - Eklendi - - -

tabii film veya müzik hastasıysan işler değişebilir

Konu Sahibi
tm yani oyunlarda sıkıntı yoksa sorun yok 20 tl ye buldum 20 tlye 16 gb class 6

Invoke

Üye
tm yani oyunlarda sıkıntı yoksa sorun yok 20 tl ye buldum 20 tlye 16 gb class 6

Olmaz bir sıkıntı.

- - - Eklendi - - -

yeterli zaten bende de class 4 var çok büyük bir fark yok performanslarının arasında

Hea, benim de class4
Swap alanı nedir bilmiyordum hafıza kartı alırken, şimdi olsa almam class4, gerçi şimdiki aklım olsa 512mb ramli android almazdım da neyse

- - - Eklendi - - -

Ama fark okuma yazma olayıdır, daha hızlı dosya atarsın, daha hızlı kopyalama işlemi yaparsın, mesela fotoğraf makinelerinde filan resim çektikten sonra class2 olsa yarım saat beklersin class 10 olsa tak diye geçersin, seni fazla etkilemez yani iyidir, al bence.

aynen ilk başta bilseydim ace 2 almazdım telefonu aldığım zaman root ne diye sorsan dik dik bakardım

Konu Sahibi
arkadaşlar iyi forumlar...

Tepkiler: The Shadow