Yaralanmalar - Bıçaklı Yaralanma nasıl müdahale edilir

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yaralanmalar - Bıçaklı Yaralanma nasıl müdahale edilir
  • Göğüs ve karın bölgesinden bir bıçaklanma söz konusuysa durum çok ciddi demektir. Bu tür bir yaralanma ölümcül olabilir. Önceliğiniz kanamayı durdurmak olmalıdır.
  • Steril gazlı bir bezle yaranın üzeri kapatılmalıdır.
  • Yaralanan bölgede kir mevcutsa temiz bir su ile yıkanmalıdır.
  • Kazazede hareket etmemelidir.
  • Bıçak halen vücutta saplı ise kesinlikle çıkartılmamalıdır. Bu işlem sağlık görevlileri tarafından yapılmalıdır.
  • Acil servis aranmalıdır.
  • Bıçak paslı veya kirli ise sağlık görevlilerine söylenmelidir.

Tepkiler: Invoke, Emrgncy ve OttomaN TigeR
Bizimkiler direk bıçağı çıkarırlar...

Tepkiler: Emrgncy

Emrgncy

Üye
Bizimkiler direk bıçağı çıkarırlar...
ehliyet sınavında ilk yardım konusunda böyle bir soru vardı ve şıklardan birisi aynen şu şekildeydi.

- vücuda batan cismin dışarda kalan kısmı kesilerek hastaneye nakledilir..

Tepkiler: OttomaN TigeR
ehliyet sınavında ilk yardım konusunda böyle bir soru vardı ve şıklardan birisi aynen şu şekildeydi.

- vücuda batan cismin dışarda kalan kısmı kesilerek hastaneye nakledilir..
aslında komik ama bilgi doğru refikim.

Misal
Mersin'de hastane bahçesinde oyun oynayan çocuğun koluna korkuluk demiri saplandı. Yaralı çocuk kesilen demirle birlikte hastaneye kaldırıldı. Çocuğun kolundaki demir hastanede yapılan operasyonla çıkarıldı.

Tepkiler: Invoke ve Emrgncy

Emrgncy

Üye
Senin anlattığın durum farklı tabi dikkat edersen dışarda kalan kısım diyor, yani vücudun bitimiyle birlikte keseceksin, yanlışlıkla bir iki santim dışardan kesersen onuda içeri doğru itele gitsin

dikkat edersen dışarda kalan kısım diyor, yani vücudun bitimiyle birlikte keseceksin, yanlışlıkla bir iki santim dışardan kesersen onuda içeri doğru itele gitsin
E o zaman hastaneye götürmeye de gerek yok refikim.

Tepkiler: Emrgncy

47MaDo47

Üye
Siz isi cozmussunuz