Yalın DSL İnternet Devri Başladı Ev Telefonu Olmadan İnternet Artık Mümkün Telefonsuz İnternet 2010

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Yalın DSL İnternet Devri Başladı Ev Telefonu Olmadan İnternet Artık Mümkün Telefonsuz İnternet 2010
Yalın DSL İnternet Devri Başladı Ev Telefonu Olmadan İnternet Artık Mümkün Telefonsuz İnternet 2010
BTK Açıklama
Buyrun BTK nın duyurusu

İlk önce kaynak

A.A 26 Ekim 2010
Sabit telefon olmadan internet artık mümkün
Rekabet Kurumu, bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun, sabit telefon aboneliği olmadan DSL internet erişimi hizmeti alınmasına imkan sağlayan kararının, 28 Temmuz 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini, dolayısıyla bu tarihten itibaren sabit telefon hizmeti aboneliğine gerek olmaksızın internet hizmeti alınabilmesinin yolunun açıldığını bildirdi.

Rekabet Kurumu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun, sabit telefon aboneliği olmadan DSL internet erişimi hizmeti alınmasına imkan sağlayan kararının, 28 Temmuz 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini, dolayısıyla bu tarihten itibaren sabit telefon hizmeti aboneliğine gerek olmaksızın internet hizmeti alınabilmesinin yolunun açıldığını bildirdi.
Kurumun internet sitesinde yer alan açıklamada, yalın DSL hakkında bugün (26 Ekim 2010) Rekabet Kurumunca yapılan açıklamada, yalın DSL uygulamasının 1 Kasım 2010 tarihinde başlayacağına ilişkin bilginin sehven yer aldığı belirtildi.
Rekabet Kurulu tarafından, 18 Şubat 2009′da alınan kararda DSL hizmetinin sabit telefon aboneliğine bağlanması uygulamasına son verilmesi, Türk Telekom tarafından yalın DSL hizmetinin başlatılması için 3 ay içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu;na (BTK) başvuruda bulunulması konularının hükme bağlandığı anımsatılan açıklamada, Kurul;un bu kararından sonra hizmetin başlamaması nedeniyle Rekabet Kurumuna yoğun başvuru yapıldığı ve bunun üzerine 27 Nisan 2009′da bir açıklama yapılarak yalın DSL uygulamasının BTK tarafından onaylanacak bir tarife ile yürürlüğe girebilecek olduğunun kamuoyuna duyurulduğu hatırlatıldı.
Ancak, Rekabet Kurulu;nun aldığı karara rağmen, bugüne kadar yalın DSL hizmetinin başlamamış olmasının tüketicilerin ve meslek örgütlerinin tepkilerine neden olduğu, bunların önemli bir kısmının da Kuruma iletilmeye devam ettiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:“Bu çerçevede konuyla ilgili olarak BTK’nın 14 Temmuz 2010 tarih ve 2010/DK-07/417 sayılı kararıyla sabit telefon aboneliği olmadan DSL internet erişimi hizmeti alınmasına imkân sağlayan yalın DSL uygulamasını düzenlemiş olduğu ve yalın DSL uygulamasını mümkün kılacak söz konusu kararın 28 Temmuz 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiği belirtilmelidir. Dolayısıyla bu tarihten itibaren ülkemizde sabit telefon hizmeti aboneliğine gerek olmaksızın internet hizmeti alınabilmesinin yolu açılmıştır.
Kurumumuza yönelen sorulara genel bir açıklama olabilmesi açısından belirtilmesinde yarar olan bir diğer husus da uygulamanın başta ücretlendirme olmak üzere diğer tüm koşullarının yine sektörel düzenleyici otorite olan BTK tarafından belirlenmiş olduğudur. Ayrıca, yalın DSL hizmeti için şebekeden evlere uzanan bakır kabloların kullanılmaya devam edeceğinin, dolayısıyla buna ilişkin maliyetin hizmet ücretine yansıyabileceğinin hatırlatılmasında da yanlış bir beklenti oluşmaması bakımından fayda görülmektedir.”
 
  • Beğen
Tepkiler: Necmati


PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
iyi olur teşekkürler güzel paylaşım
 
Samsun55''

Samsun55''

Üye
Bencede iyi olur :)
 
Necmati

Necmati

Üye
en güzeli :oke:
 
murat3702

murat3702

Üye
SON Paragraf;
""" Ayrıca, yalın DSL hizmeti için şebekeden evlere uzanan bakır kabloların kullanılmaya devam edeceğinin, dolayısıyla buna ilişkin maliyetin hizmet ücretine yansıyabileceğinin hatırlatılmasında da yanlış bir beklenti oluşmaması bakımından fayda görülmektedir.” """

Buda demek oluyorki ayrıca kullanım bedeli gibi ek bir ücret talep edilecek demek.
Yani telefona gelen sabit ücret yada aylık abonman vs. gibi bir ücret ADSL hizmeti için alınacak demek. Buda telefon yoksa fazla ücret ödemek demek.
Yani bu ne perhiz bune lahana turşusu!
Burası Türkiye beyler. Hiçbirşey biz halkın menfaatine değil ne yazıkki.
 
arslansem

arslansem

Üye
Hayırlısı olsun.Birçok abone telefon hattını sadece internet için alıyor.Ben de dahil
 

ayhann06

Üye
karar acıklıyolar ama bı somut adım yok yalın ınternet daha faalıyete gecmedi...
 
Larock

Larock

Üye
kim bilir belki 50 yıl sonra hayata geçer:hmmm
 
enescebeci

enescebeci

Üye
saol
 

scop07

Üye
merhaba arkadaşlar ile ilgili aşağıdaki siteden bilgi alınabilir.

 
SilentOne

SilentOne

Üye
en iyisi uydu net beyler
 

tiryaki102

Üye
bu sitede konular var tüm internet firmalarına ayit bilgiler mevcut olmasına karşın başvuru gerçekleştirilmiyor

bide şu yalın internet her sitede reklamı dönüp haber konusu oluyor ama ne yazıkkı bunu online olarak yapma imkanı henüz gerçekleştirilmedi
 
maxirabit

maxirabit

Üye
alt yapı hazır ama halen çıkarmıyorlar maksat daha fazla para almak.ttnet'in cebi az doluyormuş gibi bide halen boşuna ev telefonuna para ödüyoruz.
 


Üst Alt