Yalanı Anlamanın 10 Yolu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cihandar

Cihandar

Üye
    Konu Sahibi
Yalanı Anlamanın 10 Yolu
Yalanı Anlamanın 10 Yolu


İşte vücut dilinden bir insanın yalan söyleyip söylemediğini anlama yöntemleri...

Yalan söylemek ince iştir, yalanı yakalamak daha da hassas bir iştir. Yalan söyleyen kişileri kimi zaman vücut dili, kim zaman da tutarsızlığı ele verir. İşte vücut dilinden bir insanın yalan konuşup konuşmadığını anlama yöntemleri...

* 1. Sol beyin, sağ göz

Beynin sağ ve sol taraflarının farklı işlevlerinin olduğunu duymuşsunuzdur. Bir taraf yaratıcılığın kullanılmasında bizlere yardımcı olurken, diğer taraf matematiksel analizlerin yapılmasında etkilidir. Bu durumda yalan söylemek beynin yaratıcı kısmının yani sağ tarafın işlevlerinden biridir. Yalanı ortaya çıkarmak için biriyle konuşurken muhakkak onunla göz kontağı kurmalısınız, çünkü göz hereketleriyle karşınızdakinin beyninin hangi tarafını kullandığını anlayabilirsiniz. Eğer ki sağ göz sürekli kırpılıyorsa dikkat li olma zamanıdır.

* 2. Kaşınma eğilimi gösterirlerYalan konuşanların çoğu kendilerini rahatsız hissederler. Bu konuda ne kadar deneyimli olursa olsunlar muhakkak bir şekilde yine açık verirler. Konuyu hemen kapatmayı düşünürler ya da elleriyle sürekli bir şeylerle oynarlar. Genellikle ayaklarını kaşımaya ya da onları amaçsızca oynatmaya başlarlar.

* 3. SızlanmaYalancılar sürekli şikayet ederler. Söyledikleri yalanları örtbas etmek ve onların doğruluğunu kanıtlamak için ne kadar acı çektiklerini, şikayet yoluyla ve mızmızlanarak dile getiriler.

* 4. Detaylardaki şeytanKonuşurken karşınızdakinin sizlere verdiği detaylar ne kadar fazlaysa siz de o kadar korkmalısınız. Genellikle yalancılar olayı hemen atlamak için belli belirsiz ve karışık açıklamalar verseler bile, kimileri de bu türlü yolları kullanırlar. Eğer karşınızdaki kişi konuşurken detay vermekten kaçınıyorsa, durup bir kez daha düşünmeye ne dersiniz?

* 5. İpler sizin elinizdeYalan konuşan insanların sürekli rahatsız davranışlar içinde bulunduğunu söylemiştik, ve eğer konuşurken olayı hemen kapatmak istiyorlarsa bunu da yalan konuştuğunun işareti olarak görebileceğinizi belirtmiştik. Ancak eğer daha da emin olmak istiyoranız, ona daha fazla soru sormaya başalyın. Eğer ‘Yoksa bana inamıyor musun?’ gibi bir cevap geliyorsa o zaman eşiniz ya da çocuğunuz yalan konuşuyor olabilir.

* 6. Kelime oyunları ve yüksek sesBu tür durumlarda kişiler uzun cümleler kurmaya daha da meyillidir. Kısa bir ‘hayır’ cevabı yerine lafı uzattıkça uzatırlar. Hatta uzun cümleler kurarken de bunları yüksek sesle dile getirip kelimeleri yutarak telaffuz ederler.

* 7. Konuyu değiştirmekBu yöntem iki ayrı şekilde gerçekleşebilir. Birincisinde yalan söyleyen kişi konuyu değiştirmeye kalkışır. İkinci yöntemde ise siz konuyu değiştirebilirsiniz’ Eğer ki siz konuyu değiştirdiğinizde karşınızdaki oldukça mutluysa bu da yalan söylediğine dair bir işaret olabilir.

* 8. Tuzluğun arkasına saklanmakYalan konuşan insan konuşurken aranıza muhakkak bir şeyler koymaya çalışır. Masada oturuken aranıza bir tuzluk koyması bile size karşı bir bariyer inşa ettiği anlamına gelir. Sizden uzaklaşırken yalanını anlayamayacağınızı düşünür. İşte bu da yalan konuşan birini anlamanın en iyi yollarından biridir.

* 9. Bir kez daha söyletme kuralıBirinin yalan konuşup konuşmadığını anlamanın en iyi yollarından bir diğeri de ona defalarca aynı soruyu sorup onu test etmektir. Suçluları araştırıken polisler bile hemen hemen bir çok kez bu yöntemi kullanırlar. Konu hakkında oldukça belirli ve daha küçük detayları anlayabilmek için soracağınız sorular ise işinizi daha da kolaylaştırır.

* 10. Dinle ve görElbette ki listedeki tüm bu öneriler kişisel görüşten ibarettir. Çünkü karşınızdaki insanı en iyi siz tanırsınız. Dolayısıyla onda olağan dışı bir durum gördüğünüzde hemen bir düşünün. Fakat eğer onu çok iyi tanımıyorsanız işler değişebilir. O zaman anlatılanları iyice dinlemeye başlayın, çünkü yalan konuşan insanlar dikkatin üstlerine toplanamsından hoşnut olmazlar ve bir şekilde kendilerini ele verirler. O yüzden karşınızdakileri iyi dinleyin. Göz kontağını, iyi bir dinleyici olmayı ve onları yakından izlemeyi unutmayın.
 
  • Beğen
Tepkiler: ism@il 54, One907, djlkr ve 1 kişi daha


Captain

Üye
bundan sonra yalan söylerken daha dikkatlı olacağım :D :ehe
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
:oke:
Vücut diline her zaman dikkat ederim.
 
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
ah şu yalançılar varya ne iyi kıvıryorlar
 
qirL1903

qirL1903

Üye
Ben yalan söylediğim zaman daha ciddi oluyorum :ehe
 
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Yalan makinesi bile uzman yalancılarla başa çıkamıyor ki ama amatörlere karşı ipucu olabilir.
 
Cihandar

Cihandar

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim ..yalanı meslek edinenler için paylaştım :ehe :off:
 

batuone

Üye
yalan söylemekte üstüme yoktur ...
 
cihan10

cihan10

Üye
yalan şeytan ın işidir lütfen yalan söylemeyin
 
zaza

zaza

Üye
bazen çok büyük ihtiyaç oluyor ne yaparsın ben sizin gibi serbest bir yaşantıda değilim yanlış anlamayın ailevi olarak demedim:ehe bilen zaten biliyor:ehebenim yalan söylememi çözmek için beni takip etmeniz lazımki çok zor öyle herkesi merkeze, sorgu odasına, özel toplantılara almıyorlar:naughty:
 
Samsun55''

Samsun55''

Üye
uçmuşsun sen yahu :kop:
 
sekinardi

sekinardi

Üye
:kop: yorumlara bak
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt