Yakıt Tasarrufu Sağlayan Gaz Pedalı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
canturgay

canturgay

Üye
    Konu Sahibi
Yakıt Tasarrufu Sağlayan Gaz Pedalı
Yakıttan tasarruf etmenin birçok yolu vardır. Fakat Nissan’ın geliştirdiği teknoloji diğerlerinden çok farklı.

[imga=right]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20080806124325_gazpedal.jpg[/imga]
Yakıt tüketimini azaltmanın birçok farklı yolu vardır. Çeşitli yakıt türleri ya da yakıtlara eklenen çeşitli ek kimyasal maddeler ile yakıt tasarrufu yapılabildiği gibi çeşitli fiziksel yollar ile de yakıt tasarrufu yapılabilir. Örneğin doğru lastik havaları, klimaları daha az kullanmak, gaz pedalına daha az basmak gibi çeşitli yöntemler vardır. İşte Nissan’ın yeni buluşu tam bu noktada devreye giriyor.

Nissan tarafından geliştirilen yeni bir gaz pedalı, sürücünün gaz pedalına gereğinden fazla bastığını anlayarak sürücünün daha fazla pedala basmasını engelliyebiliyor. Bu sayede arabalarda %5 - %10 arasında değişen oranlarda yakıt tüketimini azaltabiliyor.

Bu oranlar baştan gözünüze az gelebilir. Fakat bireysel değil toplu olarak düşünürsek çok ciddi oranlarda yakıt tasarrufu yapılabileceği düşünüle bilir. Türkiye’de şu an trafiğe kayıtlı 12.4 milyon araç var ve yılda 31.1 milyon ton benzin tüketiliyor. %5’lik bir tasarrufun bile ne kadar büyük bir geri dönüşü olacağını sizde tahmin edebilirsiniz.

Nissan yaptığı açıklamada bu pedalları önümüzdeki yıldan itibaren yeni modellerine koymaya başlayacağını, fakat sadece belli modellerde olacağını belirtti.
 


schumici

schumici

Üye
bence tüm modellerinde kullanmalı. madem o kadar çevreyi düşünüyolar o kadar paracı olmasınlar tüm modellerine uygulasınlar
 
siberson

siberson

Üye
ne kadar da tasarruf yapsak şu anda kullandığımız yakıt türleri insanların ceplerini yakıyor
 
buraq24

buraq24

Üye
en güzeli yakıt tasarufu peygamber vitesi :D
 
YsF_90

YsF_90

Üye
valla nissan ın arabaları genelde spor araba ve kullananlar genelde yarışçılar oluyor. bu gaz pedalı yarışda sorun olur bu yüzden sanmıyorum yarışçılar arafından tutulacağını. haber için teşekkürler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt