Bayanlar hangi arabayı almalı? Bayanlar için uygun arabalar

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Bayanlar hangi arabayı almalı? Bayanlar için uygun arabalar
Bayanlar hangi arabayı satın almalı ve bayanlar için en uygun araba modelleri merak ediliyor. İşte bayanlar hangi arabayı satın almalı sorusunun cevabı sizler için bu makalemizde ye alıyor.

‘’Bayanlar için en uygun araba nedir?’’ sorusu, araba kullanma yetisinin sadece erkeklerde var olduğunu düşünen bir zihniyetten yavaş yavaş kurtulduğumuz bir dönemde bayanların en çok sorduğu soru haline geldi. Bizler de bayanlar için güzel bir araştırma yaptık ve ihtiyaçlarınıza cevap verecek bir yazı hazırlamaya çalıştık. Ayrıca yazımızın en sonunda bayanların en çok tercih ettiği araba modelleri listesini de sizler için sıraladık.

Genel olarak araba almaya karar vermiş bir bayanın aklındaki ilk sorular şunlar olmakta: Otomatik mi manuel mi? Benzinli mi, dizel mi? Beyaz mı, kırmızı mı? Büyük araba mı, küçük araba mı? İkinci el mi, sıfır araba mı?

Bayanlar İçin Otomatik Araba Mı, Manuel Araba Mı?
Otomatik araba bayanların hemen hemen tamamının tercihidir. Manuelin zevkini tatmış olan nadir bayanlar manuel arabayı tercih eder. Nedeni ise çok basit. Bayanlar çok fazla kasılmadan, gerilmeden rahat bir şekilde araba kullanma taraftarıdırlar. Yani her yavaşladığında veya kırmızı ışığa denk gelip durman gerektiğinde debriyaj eşliğinde vites değiştirmek bir taraftan da gaz fren arasındaki dengeyi sağlamak bayanları oldukça zorlamakta.

Oysa yapmanız gereken tek şey direksiyon hakimiyeti olsa ve sol ayağınızı rahat bir şekilde boşa alsanız daha da kolay olmaz mı araba kullanmak? İşte bu yüzden birçok bayanın da tercih ettiği şeyi, yani otomatik vitesli arabayı öneriyoruz biz de. Manuel ve otomatik arabanın arasında tabi ki de fiyat farklılıkları da bulunmakta. Yaklaşık olarak 5-6 bin lira fark ediyor. Ha bir de manuel araba kullanmanın bir zevk olduğunu düşünenlerin sayısı oldukça fazla.

Bayan İçin Benzinli Araba Mı, Dizel Araba Mı?
İlk olarak ayrı ayrı benzinli ve dizel arabanın ne demek olduğunu açıklayalım. Dizel motor, benizli motordan farklı olarak piston içerisine yakıt, artı hava yerine yalnızca hava sıkıştırması prensibine dayalı çalışan bir motor sistemidir. Özellikle tasarruf yapmak isteyenlerin tercihi dizelden yana. Yılda ortalama 15.000 Km’den daha fazla yol alan kişiler için dizel araçlar oldukça avantajlıdır. Fakat tasarruf açısından dizel her ne kadar avantajlı olsa da benzinli arabanın da performansı dizel araçtan daha üstündür. Bu yüzden iki araç sürücüye aynı keyfi vermeyecektir. Bunun yanında Dizel motorlarda kullanılan malzemeler daha dayanıklı ve kaliteli olduklarından değişim ve onarım masrafları da benzinli araçlara göre daha yüksektir. Bu durumda sık kaza yapan kişiler kesinlikle dizel araç düşünmemelidir. Benzinli araçların bakım ve onarım maliyetleri daha düşük olduğundan kaza gibi durumlarda bütçeyi fazla sarsmayacaktır. Biz dizel ve benzinli araçları sizler için ayrıntılı olarak karşılaştırdık kararını sizlere bırakıyoruz:

Bayanlar Araba Alırken En Çok Hangi Renkleri Tercih Ediyor?
Merak etmeyin sizlere hak veriyoruz. Her an yanınızda olacak bu araç sizi temsil edecek. E tabi ki rengi de sizi yansıtmalı. İşte bu yüzdendir ki bayanların çoğunluğu kırmızı veya beyazdan yana. Renklerin ve zevklerin tartışılmayacağını göz önünde bulundurarak kırmızı arabanın bayanlara çok yakıştığını söyleyip kararı size bırakıyoruz. Tabi kırmızı ve beyazın yanında yeşil araç da bayanların çok tercih ettiği renklerden biri. Ama unutmayın ki arabanızı değiştirmek istediğinizde yeşil arabanızın alıcısı beyaz arabanızın veya kırmızı arabanızın alıcısından çok daha az olacaktır.

Bayanlar İçin Büyük Araba Mı, Küçük Araba Mı?
Birçok bayandan duymuşsunuzdur bu cümleyi: ‘’Şöyle küçük her yere sığabileceğim bir araba olsun’’ Küçük araba sahipleri özellikle park etme konusunda pek sıkıntı yaşamıyor. Rahat bir şekilde park alanı bulabiliyorsunuz ve dahası park etmenizde aynı şekilde kolay oluyor. Park problemi bayanların en çok karşılaştığı sorunlardan bir tanesiyken küçük arabayı bayan sürücülere tarif edebiliriz. Aynı zamanda arabanızı genel itibariyle şehir içinde kullanıyorsanız küçük araba ideal. Fakat şehir dışı yolculuklarınız çoğunluktaysa büyük araba tercihimizdir. Kendinizi uzun yolculuğunuz boyunca çok daha güvende hissedeceksinizdir.

Bayanların İlk Arabası İkinci El Araba Mı Olmalı, Sıfır Araba Mı?
Kim istemez ki beğendiği arabanın en son modeline, hiç kullanılmamış olanına sahip olmayı. Herkesin isteği bu yöndedir. Fakat yeni öğrenenler için özellikle önerebileceğimiz şey ikinci el bir arabayla işe koyulmaları. Özellikle yeni öğrenen bayanların ikinci el bir araç üzerinde korkularını ve streslerini üzerlerinden atması daha kolay olacaktır ve ikinci el arabalarıyla yaptıkları hataları yeni, sıfır model araçlarında tekrarlamayacaklardır. Özellikle araba fiyatlarının tavan yaptığı şu dönemde sıfır araç almak oldukça zor oldu.
 

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
14
Görüntüleme
523
DarkredBlue61
Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
234
MAERKEK
Cevap
15
Görüntüleme
507
MAERKEK


Üst Alt