Aksi
Üye
Yağsız Çikolatalı Kek
1/2 bardak kakao
1 bardak un
1 tatli kasigi kabartma tozu
1/2 tatli kasigi tuz
28 g (2 yemek kasigi) yumusak tereyagi
1 1/2 bardak seker
2 buyuk yumurta aki
1/2 bardak seker katkisiz pisirilmis elma puresi
1 tatli kasigi vanilya
Firininizi 175C ye isitin. 20 cm lik kare firin kabini hafifce yaglayin alt kismini uygun buyuklukte kesilmis pisirme kagidi ile kaplayin. Un kakao kabartma tozu ve unu orta buyuklukte bir kaba birlikte eleyin. Baska bir kapta tereyagi ve sekeri birlikte cirpin. Yumurta aklarini elma puresini ve vanilyayi da ekleyip birlikte cirpin. Unlu karisimi elma pureli karisimin uzerine dokup butunlesinceye kadar cirpin. Hazirladiginiz firin kabina dokup uzerini duzleyin. 35-40 dakika ya da sertlesinceye kadar pisirin. Benim kekimin pismesi 40 dakikadan daha fazla zaman aldi. Pistigi kapta sogutup karelere kesin.
1/2 bardak kakao
1 bardak un
1 tatli kasigi kabartma tozu
1/2 tatli kasigi tuz
28 g (2 yemek kasigi) yumusak tereyagi
1 1/2 bardak seker
2 buyuk yumurta aki
1/2 bardak seker katkisiz pisirilmis elma puresi
1 tatli kasigi vanilya
Firininizi 175C ye isitin. 20 cm lik kare firin kabini hafifce yaglayin alt kismini uygun buyuklukte kesilmis pisirme kagidi ile kaplayin. Un kakao kabartma tozu ve unu orta buyuklukte bir kaba birlikte eleyin. Baska bir kapta tereyagi ve sekeri birlikte cirpin. Yumurta aklarini elma puresini ve vanilyayi da ekleyip birlikte cirpin. Unlu karisimi elma pureli karisimin uzerine dokup butunlesinceye kadar cirpin. Hazirladiginiz firin kabina dokup uzerini duzleyin. 35-40 dakika ya da sertlesinceye kadar pisirin. Benim kekimin pismesi 40 dakikadan daha fazla zaman aldi. Pistigi kapta sogutup karelere kesin.