Yabancı Film Izlemenin Zararları

Konu Sahibi
Yabancı Film Izlemenin Zararları
yabancı film izlemek beynin görme merkezin %30 na zarar veriyor işte ispatı

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

marist

Üye
Mobilim videoda neler var merak ettim

Konu Sahibi
Mobilim videoda neler var merak ettim
ga ga ga ga ga... diyen kızın vidosunun sesini kısp üstüne ba ba ba ba... dedigi ses kaydı montajlanmış ama vido izlerek bakınca ga sesini duydugunu sanıyorsun gözlerini kapatarak dinlediginde ba sesini duyorsun yabancı filimlerde türkce duplaj monte edildiginde görüntü ve ses farkılı begin hangi duyuyo güvencegini şaşırıyor

uguro

Üye
Tamam mantıken doğru ama yabancı filmleri yabancı dil için izlerseniz bu teori iptal çünkü aktörün ağzından çıkan yabancı dildeki sözcüklere bakıyoruz

Konu Sahibi
Tamam mantıken doğru ama yabancı filmleri yabancı dil için izlerseniz bu teori iptal çünkü aktörün ağzından çıkan yabancı dildeki sözcüklere bakıyoruz
orjınal dilde izlenildiginde görüntü ile uyumlu oluyor sesin tonlamasını daha iyi algılanıyor
türkçe dublaj da ses ile görüntü farklı oluyor fil sesi çıkartan zürafa gibi

Tepkiler: .caner.

marist

Üye

Hmm teşekkürler.

Uhops

Üye
Beyin göze güveniyor dudaklarından ga dediğini anlıyor göz kapatılınca veya başka biryere bakınca dudağı görmediğimiz için ba anlıyoruz

ishak388

Üye
la çocuk senin işin gücün yokmu hep forumu meşgul ediyon işine bak burası telefonla alakalı forum adam ol yoksa şikayet ederim ..

bence alakası yok. Tamam varda videoda adam ba sesi çıkarıyor dedikten sonra gözümüzü kapatınca ba diye duyuyoruz. Çünkü beynimiz adamın ba sesi çıkartıyor dediğini bildiği için ba diye duyuyor. Gözümüzü açık baksaydık bile ba diye duyardık. Zaten ben gözümü kapatmama rağmen hem ba diye duydum hem de da diye duydum.

Bu yuzden hep orijinal sesi ve alt yazisiyla izlerim filmleri

kısa bi kelimeyi tekrar tekrar söyletiyosun tabiki anlamak için ağız okuyacan aaa gördüğün gibi değilmiş herşey yalan

Tepkiler: .caner.
Yapabiliyorsan en iyisi orjinal dilde altyazısız izlemek tabi ^.^ Bazı altyazı çevirmenleri sağlam saçma çevirebiliyorlar...

Tepkiler: MrCaesar