Yabancı Film Izlemenin Zararları

Sponsorlu Bağlantılar

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Yabancı Film Izlemenin Zararları
yabancı film izlemek beynin görme merkezin %30 na zarar veriyor işte ispatı

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

marist

marist

Üye
Mobilim videoda neler var merak ettim :)

-Emre

-Emre

Üye
vaay be :D

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Mobilim videoda neler var merak ettim :)
ga ga ga ga ga... diyen kızın vidosunun sesini kısp üstüne ba ba ba ba... dedigi ses kaydı montajlanmış ama vido izlerek bakınca ga sesini duydugunu sanıyorsun gözlerini kapatarak dinlediginde ba sesini duyorsun yabancı filimlerde türkce duplaj monte edildiginde görüntü ve ses farkılı begin hangi duyuyo güvencegini şaşırıyor

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
iyimiş :D

Invoke

Invoke

Üye
amaaaan

uguro

uguro

Üye
Tamam mantıken doğru ama yabancı filmleri yabancı dil için izlerseniz bu teori iptal çünkü aktörün ağzından çıkan yabancı dildeki sözcüklere bakıyoruz :D

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Tamam mantıken doğru ama yabancı filmleri yabancı dil için izlerseniz bu teori iptal çünkü aktörün ağzından çıkan yabancı dildeki sözcüklere bakıyoruz :D
orjınal dilde izlenildiginde görüntü ile uyumlu oluyor sesin tonlamasını daha iyi algılanıyor
türkçe dublaj da ses ile görüntü farklı oluyor fil sesi çıkartan zürafa gibi

• Beğen
Tepkiler: .caner.
Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
en iyisi alt yazılı bro :pro:

• Beğen
marist

marist

Üye
ga ga ga ga ga... diyen kızın vidosunun sesini kısp üstüne ba ba ba ba... dedigi ses kaydı montajlanmış ama vido izlerek bakınca ga sesini duydugunu sanıyorsun gözlerini kapatarak dinlediginde ba sesini duyorsun yabancı filimlerde türkce duplaj monte edildiginde görüntü ve ses farkılı begin hangi duyuyo güvencegini şaşırıyor

Hmm :blink: teşekkürler.

Uhops

Uhops

Üye
:10numara: Beyin göze güveniyor dudaklarından ga dediğini anlıyor göz kapatılınca veya başka biryere bakınca dudağı görmediğimiz için ba anlıyoruz :D

ishak388

ishak388

Üye
la çocuk senin işin gücün yokmu hep forumu meşgul ediyon işine bak burası telefonla alakalı forum adam ol yoksa şikayet ederim ..

BelaMonte

BelaMonte

Üye
bence alakası yok. Tamam varda videoda adam ba sesi çıkarıyor dedikten sonra gözümüzü kapatınca ba diye duyuyoruz. Çünkü beynimiz adamın ba sesi çıkartıyor dediğini bildiği için ba diye duyuyor. Gözümüzü açık baksaydık bile ba diye duyardık. Zaten ben gözümü kapatmama rağmen hem ba diye duydum hem de da diye duydum.

İbrahimEsşiz44

İbrahimEsşiz44

Üye
vay anasını sayın seyirciler

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Bu yuzden hep orijinal sesi ve alt yazisiyla izlerim filmleri :)

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
la çocuk senin işin gücün yokmu hep forumu meşgul ediyon işine bak burası telefonla alakalı forum adam ol yoksa şikayet ederim ..

• Beğen
comando_legend

comando_legend

Üye
kısa bi kelimeyi tekrar tekrar söyletiyosun tabiki anlamak için ağız okuyacan aaa gördüğün gibi değilmiş herşey yalan :D

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye
Saçma...

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Yapabiliyorsan en iyisi orjinal dilde altyazısız izlemek tabi ^.^ Bazı altyazı çevirmenleri sağlam saçma çevirebiliyorlar...

• Beğen
Tepkiler: MrCaesar

Üst Alt