_KadirşinaS_
Üye
-
Konu Sahibi
-
Tabiki laiklik adına sevindirici.Bunun sekülerlikle ilgisini anlayamadım.Laiklik adına sevindirici!?
Laiklikle sekülerliği karıştırmamak lazım tabii
laikliğin iki boyutu vardır.
1- Kişilere inanç özgürlüğü sağlar, ki bu özgürlük mutlaktır. Hiçbir şekilde kısıtlanamaz
2- Kişilere ibadet özgürlüğü sağlar, bu özgürlük mutlak değildir. Kamu düzeninin tehdit edilmesi durumunda müdahaleye tabi tutulabilir.
Ancak siz sanırım Anayasal anlamda düzenlemeyi değil, kişilerin vicdanlarındaki terazinin dengesinde bir sorun olduğunu kastediyorsunuz. Müslümanlar ayin yapsalardı aynı şekilde serbest bırakılırlar mıydı derken kastettiğiniz bu olsa gerek.
Hemen her yerde mescitlerimiz, camilerimiz bulunmakta. Camilerin kapısına kilit vurulduğunu görmedim ben.Çok şükür ki vurulmuyor
Eğer havaalanında ortalık yerde topluca ibadet etmek özgürlük olarak algılanıyorsa, yahudiler için ibadet alanının bulunmadığını, anca müslümanlar için mescitlerin bulunduğunu da hatırlatmak isterim
Laik devletin dine yaklaşımı ile seküler devletin dine yaklaşımı arasındaki farkı biraz araştırırsanız (google harici yöntemlerle, kapsamlı olarak), rahatça anlayabilirsiniz
Bazı çevreler bu durumdan hoşnut değil belki ama Türkiye Cumhuriyeti laik bir devlettir. Bunun gereği olarak da omayra'nın da bahsettiği gibi inanç özgürlüğü mutlakken, ibadet özgürlüğü belirli kayıt ve şartlar altında mümkündür. Kişinin dış dünyada bir etki yaratan ve diğer özgürlüklere değen her özgürlük kullanımı gibi bunun da sınırları vardır.
polis memurları görev sırasında ibadet mi ediyorlar ki? Görevlerini yerine getirmeleri gereken saatlerde kişisel tercihlerinin gereğini yerine getiriyorlarsa, görevi ihmal olur kardeşim. Görevi ihmal de suçtur, belirteyim
Evet işte bunu bekliyordum. Görev saati dışında tabiki. Hatta eğer inanmıyorsanız sizinle orada bu sıkıntıları yaşayan bir memuru tanıştırabilirim. Bizzat görüşütüğüm, tanıdığım birisidir kendisi.
Sorduğunuz soruyu kastetmiştim.neyi beklediğinizi anlayamadım
Bak güzel kardeşim şu kırmızıyla belirttiğim üslubunu değiştirmeni tavsiye ederim, çünkü seni tanıdığım kadarıyla bu sana yakışan bir tarz değil.
Ben sana sekülerliğin ne olduğunu bilmiyorum demedim, dikkat edersen sekülerlikle ne alakası olduğunu sordum.Yani o cümlede seküler kelimesini görür görmez hemen "aha bunu bilmiyor,şimdi sana gösteririm, hebe hübe..." diyerek klavyene sarılmak yerine, yazdığımı okuyup doğru bir şekilde anlamaya çalışsaydın belki daha mantıklı bir giriş yapardın. Mantık kelimesinin anlamını googleda da bulabilirsin.
Orada mevzu ibadet edip etmemek değil. Madem öyle o zaman gözümün önünde namaz kıldığı için zor duruma düşen havaalanındaki polis memurlarının durumuna ne diyeceksin. Adam orada kimseyi rahatsız etmeden ibadetini yapıyorken, arkasından onu fişleyenler sence ne kadar laik?
Hay hay buyrun efendim.[/color]
Okuduğumu anlayabiliyorum, ayrıca mantık bilimi üzerine amatör çalışmalarım da mevcuttur ama yine de tavsiyeniz için teşekkürler.
Konuyu çok fazla kişiselleştiriyorsunuz. Yazdıklarınızın ikinci bölümüne zaten cevap almışsınız. Benimle ilgili olan ilk bölümünün cevabını da size özel mesaj yoluyla gönderiyorum. Bundan sonra kişisel konulardaki tartışmalarımızı özelden yapalım lütfen.
Giden haftalarda iki kadın uçağa biniş kapısında namaz kılmıştı; onlara da tepki gösterilmemişti. Merak ediyorum acaba bu haberi yapanların derdi ne?
ABD ile karıştırdılar galiba bizi ..
Giden haftalarda iki kadın uçağa biniş kapısında namaz kılmıştı; onlara da tepki gösterilmemişti. Merak ediyorum acaba bu haberi yapanların derdi ne?
ABD ile karıştırdılar galiba bizi ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?